Zwarte humor is het beste medicijn

Het leven is al zwaar genoeg en dus probeer ik met de nodige humor het een beetje te relativeren. Onder het mom “het kan altijd erger” kan het daarom ook altijd erger. Mijn humor maakt me wie ik ben en heeft ervoor gezorgd dat ik ook nu positief en vol energie kan vechten tegen het ziek zijn.

Toen ik in Februari met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht kon mijn rolstoel niet mee. Best onhandig aangezien ik eigenlijk die zelfde dag nog naar huis zou willen. De ambulance medewerker was super aardig en had dezelfde slechte humor bleek achteraf.

We moesten even wachten op de SEH voor de overdracht. Om de tijd nuttig te besteden ging de ambulance broeder alvast mijn gegevens op het bord schrijven voor de overdracht. Ze vroeg aan mij of ze iets belangrijks vergeten was. Ja, dat was ze! Schrijf er maar bij dat ik vanavond nog met ontslag wil. Ze lachte even en legde de pen weg.

Bij de overdracht aan de arts zei ze op het laatst “ze wou dat ik erbij zette dat ze vanavond nog met ontslag zou gaan maar mevrouw zit in een rolstoel die nog thuis staat. Je kan ze gewoon houden want ze zal niet snel weg lopen” Echt, o live it!

Ook tijdens mijn opname zorgt humor ervoor dat het allemaal net even iets leuker is, en ook dat weten mijn vrienden. Zo kreeg ik van suus een handschoen gevuld met lucht. Met een zwarte pen schreef ze erop “extra lucht” en toen ze mijn kleding kwam brengen had ze ook “deep breath” thee van yogi meegenomen.

Maar zelf kan ik er ook wat van. De verpleegkundige zei tegen mij dat hij zo graag zou willen dat hij iets kon doen waardoor ik minder benauwd was en niet meer zo misselijk. Vrij adrem zei ik dat hij me wel een dadel mag geven. Hij keek mij vragend aan waarop ik zei; “voor dadels ben ik allergisch en ga ik dood. Dan ben ik ook gelijk van die klachten af” Oke, ik geef toe, dit is wel erg extreem maar ach, het kan altijd erger 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.