Songday ~ superheroes

Elke week zal ik op SONGdag, zondag, een liedje delen die op welke manier dan ook iets voor mij betekend. Het kan om een nummer gaan waar leuke of minder leuke herinneringen aan vast zitten maar ook zal ik nummers delen die om de tekst een vorm van inspiratie kunnen zijn. Vandaag deel ik een nummer die gezorgd heeft voor een bewuster herstel tijdens mijn ziekte.

The Script – Superheroes

Zoals jullie op mijn blog al konden lezen ging het niet erg goed met mijn longen. Mijn leven speelt zich momenteel af in bed en bestaat uit eten, drinken, rusten, medicijnen nemen en tussendoor kijk ik wat tv, schrijf ik of doe ik een puzzel.

Op het moment dat ik net verneveld had en m’n morfine shot had genomen dacht ik de hele wereld aan te kunnen, als een echte superheld. Ik was minder benauwd en dacht genoeg energie en lucht te hebben om vanuit bed een stukje tafelzeil op maat te knippen. Niets bleek echter minder waar met flinke benauwdheid tot gevolg. Ik had me erg verkeken in de zwaarte van de activiteit. (Of hoe zwak m’n lichaam is) Ineens was de superheld in mij verdwenen. Als een hoopje ellende lag ik in bed maar gelukkig kon ik wel nagenieten van m’n mooie bedtafel.

Superheroes – The Script

When you’ve fighting for it all your life

You’ve been working every day and night

That’s how a superhero learns to fly

Every day, every hour

Turn the pain into power

Terwijl ik bijkwam van deze marathon kwam dit nummer van The Script op de radio. Toepasselijker kan bijna niet.

Ik besefte me dat je niet gelijk weg kan vliegen als een superheld en je juist het vallen nodig hebt om op te staan en beter te worden. Hierdoor lukte het mij om het verdriet van de confrontatie om te zetten in kracht. Kracht om het juist de volgende keer nog beter aan te pakken. Het opende mijn ogen en zorgde ervoor dat ik de rest van de week beter omging met mijn herstel. Zo ben ik niet meer gelijk na het vernevelen als een superheld gaan vliegen. Nee, door het vallen besefte ik me dat het beter was om te wachten en m’n lichaam de tijd te geven om te herstellen. Zodra ik weer op krachten ben vlieg ik, met vallen en opstaan, de slaapkamer uit!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.