plofkop en co; Het leed dat afbouwen heet

Er lijkt bijna een vloek te rusten op het afbouwen van de prednison. Steeds op de momenten dat ik verder afbouw gebeurt er iets waardoor er een nieuwe kuur gestart moet worden. Helaas word je door schade en schande wijs, zo ook nu. Ik merkte eind vorige week al dat het niet de goede kant opging. Deze plofkop begon weer langzaam in een zeehond te veranderen die als een vis op het droge probeert te ademen.

Gelukkig kan ik tegenwoordig verstandige keuzes maken. En ja, ik schrik er ook nog steeds van als ik iets verstandigs doe. Als ik in de spiegel kijk zeg ik dan ook “wie ben je en wat heb je met yvette gedaan?”

Zo vind ik het echt vre-se-lijk om overdag in een pyjama te lopen. Of nou ja ik loop natuurlijk niet echt aangezien ik alleen in bed lig. Veel mensen snappen dit echter niet. Dat is toch lekker? in bed met een pyjama. Maar ik voel me, als ik overdag een pyjama aan heb, altijd veel zieker dan dat ik al ben. Op momenten dat ik door de week heel druk ben met werk en ik 1 vrije dag heb, ja dan wil ik wel eens overdag een huispak aandoen. Gewoon als lazy sunday. Maar nee, ik zou echt niet elke dag, nacht in nacht uit, een pyjama aan willen. Maar dit weekend had ik geen keus. Ik kon niet meer en het was of omkleden of de rest van de dag nog wat energie hebben om te kunnen eten en drinken. Ik koos dus heel verstandig voor mijn pyjama zodat ik wel mijn voedingsstoffen binnen zou krijgen die ik nodig heb tegen het gevecht van de groene monsters.

Hoewel ik de dokter nog moest bellen om te vertellen hoe het afbouwen gaat had ik besloten dat niet te gaan doen. En ja, ook dit was een weloverwogen en zeer verstandig besluit. Ik besloot namelijk om dat via het e-consult te doen. Via een beveiligt gedeelte van de site kan ik dan een mail sturen naar mijn arts. Op deze manier kon ik mijn mail eerst aan de zorg voorleggen zodat ook zij vanuit hun professionele oogpunt aanvullingen konden geven. Daarna heeft een vriendin die mij bijna dagelijks ziet ook haar blik geworpen waarna ik hem met angstzweet verstuurde.

Dat verstandig zijn is nog best een dood eng dingetje. Gelukkig heb ik inmiddels een manier gevonden waarbij ik makkelijker mijn angst overwin. Daar vertel ik je morgen alles over in een nieuwe blog want op die manier kan echt iedereen zijn angsten overwinnen. Als ik beter ben ga ik eens kijken of ik mijn angst voor vissen overwonnen krijg.

5E43F1B6-68B3-4967-92DB-A078FBDBF03ANadat ik de mail verstuurd had stond de logopedist alweer aan mijn bed. Zij helpt mij tegen het verslikken en heeft me nu tips gegeven voor mijn stem problemen en het vele hoesten. Doordat ik nu veel opener en eerlijker ben zien mensen ook eerder aan me als het genoeg is geweest. Zo ook vandaag was ik na 20 minuten helemaal gesloopt maar wel voldaan. Ik moet nu iets meer de laxvox methode toepassen zoals echte artiesten ook doen voor hun optreden. Zou ik dan toch nog beroemd worden? Ook moet ik minder abrupt stoppen met hoesten zodat mijn stembanden gespaard blijven. Tegen het verslikken gewoon verder met verdikken van vloeistoffen en zo veel mogelijk dik vloeibaar blijven eten of voedsel wat makkelijk glijd. (Zoals smeerkaas met een stukje brood)

Net toen ik even wou gaan rusten ging mijn telefoon. Bericht van de arts. Oeps. Spannend. Met angstzweet in mijn handen logde ik in. Ik weet niet waarom ik het zo spannend vind om te lezen, want eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Gelukkig was het een fijne mail.

We gaan nu langzamer afbouwen met de prednison en niet helemaal naar 0. Door het nog langzamer te doen moet mijn lichaam het beter aankunnen. Daarnaast gaan we de morfine nu niet afbouwen en blijf ik op mijn oude dosering. Pas als mijn longen echt rustig zijn, en de prednison klaar is gaan we daarmee afbouwen zodat ik die weer alleen kan gebruiken in gevallen van nood.

Hoewel ik blij ben met deze uitkomst blijft het ook wel een beetje dubbel. Ik ben trots dat ik mijn lichaam inmiddels goed aanvoel en weet wat ik nodig heb maar ook verdrietig dat mijn lichaam er zo slecht aan toe is. Daarnaast heb ik echt een hekel aan prednison. Vergeleken met mijn plofkop hebben plofkippen anorexia. Gelukkig kreeg ik een super grappig filmpje over mij en mijn prednisonkop dat ik er weer gruwelijk hard om moest lachen. (Zet voor je op play klikt je geluid aan)

Daarnaast heb ik inmiddels liever een plofkop met een leven als een slank gezicht vanuit bed. ik heb er nu wel een positief gevoel over het op deze manier verder afbouwen. De weg is lang maar niet onmogelijk!

En als dan nu het weer ook wat astma vriendelijker word, ben ik helemaal blij! Een betere luchtkwaliteit en weersomstandigheden zouden mijn herstel namelijk echt positief beinvloeden.

723BC18E-8CC5-44AD-AAB4-5DCD5CDCA993Of heeft er nog iemand een teleporttijdmachine op zolder die mij, inclusief mijn bed, naar de Canarische-Eilanden kan teleporteren? O en dan neem ik wel mijn favoriete HappyNurse mee voor de zorg waar ik echt niet zonder kan!

Binnenkort wil ik een Q&A maken waarbij je me alles mag vragen en ik ook echt alles eerlijk ga beantwoorden. Laat je vraag achter in de reacties onder deze blog of mail (anoniem) naar info@yvettemoerdijk.nl 

2 reacties

  1. thesleepsheepgirl

    Ja wow alsof je lichaam en prednison getrouwd zijn en daar komt niemand tussenin.
    Als een vis op het droge😂Het is uiteindelijk helemaal niet grappig maar ik ben erg visueel ingesteld dus moest er toch om lachen. Misschien moeten ze fashionable pyjama’s gaan maken. Een hip shirt/broek/jurk/net pak maar dan van pyjama stof haha. Zo heb je toch het comfi gevoel van een pyjama maar voel je je minder ziek. Wederom een schouderklopje voor je vriendin 😂 Fijn dat iemand zo met je mee kan lachen, dat maakt het allemaal veel dragelijker! Ik hoop toch wel echt van harte dat je toch snel afscheid kan gaan nemen van die predison. Dat de scheidingspapieren worden getekend en tschuss!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.