Met 20 seconde lef overwin je alles!

Twenty seconds of insane courage

Do you know, sometimes all you need is twenty seconds of insane courage. Just literally twenty

seconds of just embarrassing bravery. And I promise you, something great will come of it.

Dit is een quote van de hoofdpersoon uit de film: “We bought a zoo”. Met deze quote wil hij zijn kinderen duidelijk maken, dat soms het enige dat je nodig hebt, 20 seconden heel veel lef/moed is. Want zodra je eenmaal de drempel over bent, die maar een paar seconde duurt, gaat de rest vanzelf. En misschien heeft hij wel een punt. Vandaag laat ik je zien hoe je,bijna alles, kunt overwinnen als je 20 seconde lef hebt en wat ik met mijn 20 seconden gedaan heb.

Hoewel ik niet angstig ben aangelegd, ik heel open en extravert ben en regelmatig voor groepen sta ben ook ik wel eens onzeker. De laatste periode heb ik vaker tot 20 moeten tellen dan dat jullie waarschijnlijk denken. Zo vond ik het heel erg spannend om deze blog online te zetten.

Ik twijfelde of ik dat wel moest doen want ik wilde absoluut niet dat iemand mij “zielig” zou vinden. Ik was bang dat ik veel negatieve reacties zou krijgen. Bang dat men mij een aansteller en aandachtstrekker zou vinden. Bang dat mensen medelijden zouden hebben met de situatie, maar vooral bang dat men mij anders zou gaan behandelen als ze ook de yvette achter het veilige vertrouwde masker zouden zien.

Na lang twijfelen schoot de quote van “we bought a zoo” in me op. Als je 20 seconde lef hebt, kun je alles overwinnen! Lichamelijk gezien kan ik niet veel, maar tot 20 tellen gaat me nog net lukken.

Ik drukte op publiceren, deelde de blog op social media en telde vervolgens tot 20. Oké, ik leef nog. Dat is gelukt!

Enkele minuten later leek m’n telefoon te ontploffen. De ene pingel na de andere kwam binnen. Ojee, zoveel reacties. Ik durfde niet te kijken, want wat als m’n angst uit zou komen? Wat als men mij raar, zielig of een aansteller zou vinden?

Ik besloot weer tot 20 te tellen terwijl ik het ene na het andere berichtje begon te lezen. WoW! Zoveel lieve, eerlijke en mooie reacties had ik echt niet verwacht. Mijn angst bleek dus onterecht. Sterker nog, het was juist het totaal omgekeerde wat er gebeurde. Ik kon weer ontspannen en met een grote lach las ik alle berichten nog een keer.

Zo zie je maar dat je met 20 seconde lef je leven een heel stuk mooier kan maken. Zonder die 20 seconde zat ik nu nog in angst en wisten jullie niet hoe het echt met mij ging. Door mijn 20 seconde lef te gebruiken kan ik zijn wie ik ben zonder een deel daarvan achter mijn digitale masker te verstoppen. Door mijn 20 seconde lef merk ik dat ik mag zijn wie ik ben. De vrolijke, sterke, positieve yvette die ook zo haar struggles en “mindere” momenten heeft.

Ik gebruikte mijn 20 seconde lef om te zijn wie ik ben zonder mij te verschuilen achter een masker! Waar ga jij die 20 seconde lef voor gebruiken?

7 reacties

 1. thesleepsheepgirl

  Waar leuke films wel niet goed voor kunnen zijn he haha! Ik vind het een hele goede! 20 seconden is ook veel realistischer! Wanneer ik nu die injectie bij mezelf moet zetten tel ik tot 3. Maar die doe ik zo vaak dat ik ook aan de 20 seconden zit, of 200..😂 20 seconden is niks op een mensenleven dus even een moment pakken om ergens bij stil te staan of om over een grens te gaan is perfect!

  1. yvettemoerdijk

   Precies maar je telt nu en daarna ga je de spuit zetten? Anders moet je eens proberen om terwijl je langzaam injecteert tot 20 te tellen dus dan heb je afleiding van het tellen terwijl je iets doet wat eng of gewoon zwaar onprettig is 🙂 misschien hoef je dan niet tot 200 te tellen haha 😂💪 zo deed ik dat begin dit jaar ook toen ik voor het eerst morfine moest toedienen in m’n wang. Vond het dood eng dus telde tot 20 terwijl ik het deed. Inmiddels doe ik het sneller want het smaakt echt mega vies 😂

   1. thesleepsheepgirl

    Jaaaa dat is een hele goede tip! Nu gaat het namelijk zo: 3,2,1 ohnee toch niet. 3,2,1 Nee ook nog niet.. Wat afleiding is beter idd! Dat ga ik de volgende keer proberen In je WANG? 😮😮 Wat zeur ik dan met in mijn bil haha? Is het nog steeds pijnlijk of is het nu inmiddels een beetje automatische piloot?

   2. yvettemoerdijk

    Laat maar weten of het tellen je makkelijker maakt 🙂 ik hoop het voor je. Niets is zo naar als dubbele ellende (van het tegen opzien en dan nog lichamelijk) nee doet geen pijn hoor helemaal niet eigenlijk. Ik ben gewoon iemand die alles wat nieuw is eng vind en dan maakt het niet eens uit wat het is. Ook met nieuwe dingen eten kan ik echt een miep zijn haha. Toen ik in het ziekenhuis die morfine moest hebben ze me echt moeten overtuigen dat het nodig was want ik ben dan iemand die liever benauwd blijft haha. 🙈 maar nu ben ik echt heeeeeeeeel blij ermee hoor 🙂 nu is het alleen de smaak die me tegenstaat. Het is ook niet echt met een naald maar moet in m’n wangzak omdat die slijmvliezen het sneller opnemen en het dan beter werkt. Dus het lijkt heftiger als dat het is al deden ze in het begin wel spastisch over die morfine op voorraad in huis hebben. Wanneer mag jij weer tot 20 tellen? Dan stuur ik je die dag extra veel virtuele je kan het momentjes.

   3. thesleepsheepgirl

    Ja dat klopt! Dan beter maar 1 keer ellende hebben. Oh ja snap ik helemaal 😋 Kleinnnn beetje koppig en achteraf blijkt het allemaal mee te vallen (klinkt me bekend in de oren haha) Is de morfine tijdelijk? Maandag zet mijn huisarts weer 2 injecties en dan wss donderdag weer zelf! Dus dan zijn de virtuele je kan het momentjes erg welkom haha thanks alvast!!!

   4. yvettemoerdijk

    Uhm maandag? Met Pasen? Bijzonder dat ze dan open zijn maar wel heel erg fijn. Ja ik ben ook wel koppig en eigenwijs en alle behandelaars moeten ook altijd lachen als ik dan uiteindelijk toegeef dat ze toch gelijk hadden 😂 ja in princiepe is het tijdelijk tot m’n longen en hart weer uit zichzelf normaal doen. Dan als het goed is alleen in huis voor tijdens aanvallen. Maar het afbouwen zijn we nu mee gestopt omdat ik het lichamelijk niet aankon met het afbouwen van de prednison (en heb weer een nieuw virus opgelopen) en ik loop niet eens 😂 haha. Ga morgen maar starten met extra vitamine voor m’n weerstand. Geen idee of het helpt maar die paar pillen maken ook niet meer uit 😂

   5. thesleepsheepgirl

    Och verhip, nee klopt geen zak van! Dat was de enige week dat het op dinsdag was vanwege Pasen. Zit nog helemaal niet in de Paasstemming 😂 Ja pff balen dat dat nog niet is gelukt (wel weer een heerlijke grap) Eigenlijk een hele prestatie haha om een virus op te lopen terwijl je niet loopt. Nee die paar extra pillen maakt dan ook niet uit haha. Oh jaaaa ik was nog benieuwd naar je plofkip blog. Even lezen😬

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.