10 tips om griep te voorkomen

De griepepidemie duurt nu alweer 15 weken. Nog nooit was het zo lang grieperig in Nederland. Al weken liggen de ziekenhuizen vol met kwetsbare patiënten die door de griep niet meer veilig thuis kunnen herstellen. Met de volgende 10 tips maak je de kans op het krijgen van de griep kleiner.

Ga optijd naar bed

Goed slapen zorgt ervoor dat je lichaam voldoende energie heeft om te “vechten” tegen de monsters die je ziek proberen te maken. Door op regelmatige tijden te gaan slapen zorg je ervoor dat je lichaam zo fit mogelijk blijft.

Voorkom stress

Stress kost energie waardoor je onnodig je lichaam uitput. Eigenlijk is dit dus een aanvulling op het op tijd naar bed gaan. Stress zorgt ook voor een hogere hartslag waardoor je lichaam meer energie kwijt is aan de vitale functies en dus minder energie overheeft voor je weerstand.

Ventileren

Frisse lucht is heel erg belangrijk. Door elke dag 10 minuten je ramen en deuren open te zetten zorg je voor voldoende zuurstof en voorkom je dat eventuele ziekteverwekkers in je huis blijven ronddwalen.

Desinfecte

was niet alleen na de toiletgang maar ook  voor je gaat eten en drinken goed je handen met zeep of gebruik een goede antibacteriële desinfectie zoals Sterillium.

Vermijd oog, mond en neuscontact

Ondanks het gebruik van een goede desinfectans, of het wassen van je handen, voorkom je niet dat er helemaal geen virussen aan je handen blijven kleven. Voorkom oog, neus en mond contact zodat deze niet op die manier geïnfecteerd kunnen raken.

Nies en hoest in je elleboog

Om te voorkomen dat deze ziektekiemen door handcontact verspreid worden is het beter om in je elleboog te niezen en hoesten. Tevens heb je daar stof zitten waardoor de virussen en bacteriën niet verder verspreid kunnen worden.

Elke dag even bewegen

Sporten is gezond en helpt je om in goede conditie te komen, en te blijven. Het beste is om in de buitenlucht te sporten zodat je lichaam voldoende zuurstof kan opnemen.

Eet gevarieerd

Deze spreekt natuurlijk voor zich. Je lichaam heeft voldoende vitamine en mineralen nodig. Eet dus dagelijks 2 stuks fruit en minimaal 200 gram groente. Om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen kun je het beste verschillende soorten groente mengen of maak een lekkere groentesoep als lunch.

Drink water

Door voldoende water te drinken help je je lichaam in het zuiveringsproces. Juist in deze periode is het belangrijk om meer te drinken dan dat je gewend bent zodat je alle “schadelijke” stoffen makkelijker uit kan plassen.

Ziek goed uit

En als laatste, voor het geval je toch ziek geworden bent, ziek goed uit. Ziek zijn is saai en ook best vervelend maar ga niet te snel weer aan de slag. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Als je te snel weer 100% geeft is de kans dat je weer ziek word een stuk groter en daarnaast is de kans dat je je mede collega aansteekt ook aanwezig.

Blijf dus lekker in bed, eet je groente soep en verwen jezelf even met het kijken van je favoriete serie tot je weer fit genoeg bent om deel te nemen aan de maatschappij.

Dit waren mijn 10 tips om de griep te voorkomen. Hebben jullie nog aanvullingen? laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.