Songday; Dit is het leven

Vandaag deel ik weer een nummer die door de songtekst heel passend is in mijn leven. Deze week neem ik je aan de hand van “dit is het leven” gezongen door Jeroen van der Boom mee door mijn week. Zoals jullie hier ook al konden zien in het foto verslag is er deze week gewoon heel veel gebeurd.

Soms is het te stil, soms is er veel te veel lawaai
Soms is het te druk hier, en dan weer veel te saai
Af en toe verlang ik naar een zorgenloos bestaan
Dan wou ik dat de klok voor eeuwig stil zou staan

Al maanden zijn ze bezig met bouwwerkzaamheden in de flat. Vroeger zat het kantoor van Portaan onder mij, maar nu zijn ze woningen aan het maken voor een woonvoorziening met dagbesteding. Hierdoor is er onwijs veel lawaai overlast. Het is zelfs zo erg dat de dokter mijn longen niet kon horen ondanks dat alles pot dicht zat. Sterker nog, we konden elkaar ook al bijna niet verstaan. Al vanaf December zeggen ze dat het nog 10 dagen duurt en dat dan het meeste lawaai over zou moeten zijn.

Je kunt je voorstellen dat als je hele dagen in bed ligt, elke trilling pijn doet, dit echt een nachtmerrie is. Die 10 dagen duren nu namelijk alweer 4 maanden en dus stuurde ik klacht nummer zoveel maar dit keer niet alleen naar de uitvoerder maar ook naar portaal. Ik trek het niet meer, de hele dag die herrie. Nu kregen we een brief dat het nog zeker 5 weken gaat duren. Nog 5 weken afzien.

ik tel de dagen af tot het weekend omdat ik dan weer even kan bijkomen. Het geluid heeft namelijk heel veel invloed op m’n energie. Gelukkig is het nu Pasen waardoor we gewoon 4 hele dagen rust hebben.

Maar dit is het leven, alles geven, van de top tot in het dal
Ja, dit is het leven, en ik sta weer op, hoe hard ik ook val
Oh, elke dag, een nieuwe kans, elke dag, een nieuw begin
Ik wil het beleven, want het leven, geeft m’n leven elke dag weer nieuwe zin

Maar ook was het deze week de week dat het afbouwen van de prednison weer lastig ging. Vanaf vorig weekend is mijn plakflow enorm gedaald, mijn bloeddruk gestegen en had ik koorts. Koorts is voor mij zeldzaam aangezien ik door de medicatie normaal niet hoger dan 36,5 kom. Toen ik ook nog verkouden werd, was het helemaal een grote ellende. Voelde me echt beroerd en was zo moe dat ik er niet van kon slapen.

Hierdoor was besloten het afbouwen van de morfine te staken en om het afbouwen van de prednison nog langzamer te doen. Hierdoor zou mijn lichaam meer tijd hebben om te kunnen herstellen.

Toch was het deze week allemaal een beetje naar. Ik was gewoon echt niet fit en door het vele hoesten had ik veel pijn bij mijn ribben. Super irritant!

Eten en drinken was ook een drama en vaker lag ik voor pampus dan dat ik echt iets kon doen. En dan echt iets doen is relatief en vergeleken met vorige week waarbij ik iets meer films kon kijken, tekenen of puzzelen. Nee, nu heb ik veel, als een zombie, gelegen en heb ik vaker een pyjamadag gehad. En als ik een pyjamadag heb dan is het echt mis, ik haat het om overdag in een pyjama te zitten.

Nee, dit was niet echt mijn week maar gelukkig start er morgen een nieuwe dag, een nieuwe week met veel nieuwe kansen. We blijven vechten tegen de groene monsters en laat me niet kennen door mijn slechte dagen. Want ook tijdens slechte dagen lukte het me om te genieten van kleine dingen. Zo heb ik veel reacties gekregen op deze blog en komen er de komende periode leuke samenwerkingen aan voor de yvetTEST, stay tuned!

En onthoud: hoe slecht je dag ook is, zelf die dagen hebben maar 24 uur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.