Plofkop en co; te mooi om waar te zijn

In mijn laatste plofkop en co update kon je hier lezen hoe het met het afbouwen van de prednison ging. Omdat ik lichamelijk vrij heftig reageerde werd besloten om het afbouwen iets langzamer te gaan doen zodat m’n lichaam weer zelf aan de slag kon. Daarnaast zou ik voorlopig stoppen met het afbouwen van de morfine.

Even leek het nog te werken ook. Ik voelde me lichamelijk weer meer mens en was dan ook mega blij dat ik nu eindelijk een positieve update kon geven. Maar helaas, toen ging het alsnog mis…

Ik had de hele week flink steken met ademen. De pijn werd niet eens minder van de morfine en ik wist dan ook niet zo goed hoe ik moest liggen of zitten. Al snel gaf ik m’n fysio de schuld. Spierpijn van de oefeningen die ik moest doen klonk in mijn hoofd heel logisch. En wat is er nou lekker dan iets of iemand anders de schuld geven?!

De koorts die ik kreeg schoof ik af op de prednison wat opzich met afbouwen best een logische reactie zou zijn. Mijn lichaam moest dan ook gewoon weer wat harder werken.

Maar toen m’n longen vol gingen lopen met slijm en dat het slijm ook nog eens veranderde van kleur, tja dat betekende niet veel goeds. Maar toch, hielp ik hoop. Was ook verkouden geweest dus misschien was het de nasleep daarvan.

Sinds het weekend ging m’n bloeddruk steeds verder omhoog. Ik zat inmiddels weer in de rode zone. Oeps. M’n hartslag is de laatste tijd vaker hoog maar sinds dinsdag is een hartslag van 157 vrij normaal.

img_1294Deze struisvogel was dan ook niet heel bang voor de komst van de dokter. Het afbouwen gaat nu lichamelijk goed dus het zou gewoon een soort extra Apk zijn. M’n hartslag en bloeddruk zouden vanzelf wel weer zakken als ik klaar ben met de prednison, toch?

Helaas kwam ik niet geheel door de Apk. Ik had flinke verhoging/koorts wat best bijzonder voor mij is. Normaal kom ik door alle medicijnen niet boven de 36 uit. Nu tijd ik met gemak 38 aan. M’n longen piepte en reutelde ook vrolijk mee en toen ik moest verzitten, wat heel veel energie kost, kwam ik maar half uit m’n hoestbui. Dat in combinatie met gekleurd slijm en pijn zegt eigenlijk al genoeg. Een (beginnende) longontsteking. Ik probeerde het weer gelijk te verklaren. Hoe dan? De zorg desinfecteert, bezoek is er bijna niet dus hoe kan ik iets oplopen zonder echt buiten te lopen…. best knap.

De prednison is weer terug opgevoerd naar een nieuwe kuur op hoge dosering en ik krijg andere antibiotica in de hoop dat het dan beter aan gaat slaan. De anti biotica die ik als onderhoud slik moet ik daardoor ook staken. Het heeft weer even tijd nodig en maandag kijken we verder. Dan hebben we telefonisch een controle en beslist de arts of hij dinsdag of woensdag langs komt en of ik donderdag naar het ziekenhuis kan naar mijn eigen longarts. Nu zou ik dat namelijk lichamelijk echt niet aankunnen. Ik lig nog steeds hele dagen opbed, omkleden is een marathon en naar de wc gaan is een veldslag.

Als deze combinatie van medicatie maandag niet aangeslagen heeft zit er, zoals het er nu uitziet, niets anders op dan een nieuwe opname. Op dit moment wil ik maar 1 ding; leven. En als daar een opname voor nodig is, prima. Oké dit had ik 2 maanden terug nooit gezegd.

Nee wat dat betreft ben ik echt veranderd, maar ben gelukkig nog wel lekker mezelf. Want zoals je hier al las, hoe kut het ook is, het moet wel een beetje leuk blijven.

De arts vroeg of ik de prednison in tabletten van 5mg wou of verschillende doosjes met verschillende doseringen. Dus ik werd heel enthousiast en nog voor hij z’n zin af kon maken beaamde ik dat ik inderdaad die van 5mg wou hebben. “Dacht dat ik al, mocht je ooit weer af kunnen bouwen is dat het makkelijkste met doseren he”. Uhm eigenlijk, was het meer omdat de 5mg tabletten roze zijn, en daar word ik vrolijk van. 😂🙈

Mental breakdown

Toen de arts weg was, stortte ik in. Hoewel ik weet dat deze momentjes van intens verdriet maar kort duren, leek ik nu erin te verdrinken.

Een eventuele opname zou ik niet erg vinden. Vroeger wel, maar nu, nu maakt het me niets mee uit. Nee ik was zo verdrietig dat m’n lichaam me weer in de steek liet. Dat ik weer “iets” oploop. (zonder te lopen. Hihi) Dat we weer terug bij af zijn met een nieuwe kuur en het dan nog langer gaat duren voor ik “noodmedicatie” vrij ben. Ik was gewoon even helemaal klaar met dit lichaam en deze plofkop.

Geluks-nijntje-1-750x453Nijntje, het beste medicijn

Gelukkig zakte het rotte gevoel weer vrij snel weg en vond ik weer de kracht om door te gaan. Ik heb er vertrouwen in dat nu, met andere antibiotica, wel de juiste groene monsters vermoord worden. Als we nu de goede AB hebben kan het herstel daarna ook sneller gaan. Dan sluimeren die monsters niet meer op de achtergrond als ik de prednison af ga bouwen waardoor ik lichamelijk een minder zware klap zal krijgen.

Wat ook positief is, is dat ik dus nog minimaal een week thuis ben. Nog een week lekker in m’n eigen bed mag slapen met m’n eigen spullen om me heen.

Ook kwam vandaag m’n Nijntje pakketje van de Bruna binnen. Ze hebben weer super veel leuke Nijntje producten en je kan sparen voor geluksnijntjes. Hoewel Nijntje en yvette altijd een hele goede combinatie is, is en geluksnijn natuurlijk nog beter in deze situatie. Hopelijk brengen al m’n geluksnijntjes me bergen geluk en zie niet, maken ze me wel heel erg vrolijk!

Dus mocht je bij de Bruna zijn en niets doen met de gratis geluksnijntjes? Je maakt mij er echt intens gelukkig mee!

(Bron: quote eerste afbeelding: darumnl, roze toevoeging van mezelf)

14 reacties

  1. yvettemoerdijk

   Ahhh wat lief dat je ernaar vraagt! Niet helemaal. Morgen komt de arts langs. Hij gaf me nog 2 dagen extra. Donderdag ochtend zou ik naar het ziekenhuis moeten voor de longarts. Net even met een vriendin naar buiten geweest in m’n rolstoel. Zij duwde me en na nog geen 5 minuten in m’n gewone rolstoel ging het al mis 🙁 heel erg benauwd, hoesten, lage saturatie etc. Ben nog steeds aan het bijkomen dus donderdag naar het ziekenhuis toe is onverantwoord. Benieuwd wat de arts daar morgen aan kan gaan doen. Heb opzich wel minder slijm maar ja…. geloof dat dit zo ook niet langer kan. Nog even afwachten dus tot morgen. Ben benieuwd!

   1. thesleepsheepgirl

    Mijn zus was op bezoek 🙂 Dus een ietwat latere reactie! Maar ojee… Nog even spannend dus! Een goed geprobeerde actie van jou en je vriendin maar helaas pakte het niet goed uit 🙁 Geloof ook niet dat dit langer zou door kan gaan! Dus eigenlijk zou het verstandig zijn om naar het ziekenhuis te gaan voor een opname maar eigenlijk is het onverantwoord om te gaan? 🤔 Oftewel/zegmaar een f*ckedup situatie? 😰 Ben benieuwd wat te arts morgen verteld! Succes alvast!!!!

   2. yvettemoerdijk

    Thnx. Vind het ook wel spannend wat hij gaat besluiten. En vind ook altijd zo naar dat je nooit weet hoelaat hij precies komt. Dan zit je zo nutteloos te wachten. Niet dat ik heel veel
    Kan maar het idee haha.

   3. thesleepsheepgirl

    Ja heel spannend! Haha ja dat blijft hoe dan ook shit! Of je nu een drukke dag hebt of in bed ligt, wachten voelt zo doelloos! Maandag kwamen ze een nieuwe parasol bezorgen ( en dat is dan minder belangrijk dan jou bezoek haha) maar wetende dat er nog iemand aanbelt maar niet precies wanneer, makes me crazyyy! Goodluck 🍀

   4. thesleepsheepgirl

    Hahaha o mijn god 🤣 Ik ook!! Ik had een tijdje via thuisbezorgd eten besteld. En wilde heel graag mijn pyjama/chill kleren vast aandoen maar durfde niet en was met een vriendin aan het appen en ze zei; joh gek doe gewoon! Ik zei nee want dan heb ik net mijn shirt uit en dan gaat de bel wedden, durf ook niet naar de wc te gaan, of als bij een slok drinken de bel gaat schrik ik me kapot 🤣 En ja hoor, na een tijdje dacht ik oke boeien, TRINGG!! Karma hahah

 1. thesleepsheepgirl

  Jeetje Yvette…. Gaat weer lekker in het lichaampje van Plofkip&Co.. De klachten van afgelopen week klinken niet heel erg.. uhh prettig/gezond😅. En het is altijd lekker om iemand anders de schuld te geven hihi. Het blijf inderdaad knap dat je zelfs in je eigen coconnetje alsnog virussen kan oplopen. Alsof ze op de loer liggen bij de voordeur. Zodra iemand van de zorg binnengaat, ze met een leger van bacteriën/virussen naar je slaapkamer komen marcheren. God denkt echt dat je een bad-ass bent😂 Laat hem dan maar eens een poepie ruiken! Laat maar eens zien hoe bad-ass je bent! 💪 Vind het wel heel knap dat je je er zo bij neer kan leggen mocht er een ziekenhuisopnamen komen. Toch een stukje acceptatie wat heel veel mensen niet zullen hebben (Waaronder ik😅.). Maar beter worden is het allerbelangrijkste dus maakt niet uit wat daar voor nodig is! Geniet van je roze tabletjes en je Nijntje gelukspoppetjes! Ik hoop dat het goed uitpakt voor je! 💪

  1. yvettemoerdijk

   Weet je. Ik ben intens verdrietig momenteel….. de apotheek was er……. echt karma……. heb witte tabletten gekregen. Hahaha scheelt wel extra pillen maar ja op die berg maakt dat ook niet meer uit haha.

   En jou beeld van die virussen Omg. Ik zie ze nu ook allemaal daar marcheren met helpjes op en van die geweren en een schild 😂😂😂 ben een beelddenker Omg haha toen net de deur open ging zag ik ze ook al strijdend binnenkomen hahaha.

   Ja ziekenhuis accepteren. Ach als je al zo lang zo bent gaat dat snel hoor. Maar als ik stiekem eerlijk ben denk ik dat ik dan maandag wel een traantje laat 🙈 dus beter gaat de nieuwe Ab wat doen!

   1. thesleepsheepgirl

    Oh nee dat meen je niet! 🙁 Nooo!! Niet de witte tabletten!! WE WANT PINK ONES!

    Hahaha ja precies dat beeld heb ik ook voor me 😂 Hup 1, 2 Hup 1, 2!

    Ja dat begrijp ik helemaal! En als het zover is dan laat het maar lekker stromen hoor😬 Hoop ook dat het niet nodig zal zijn! Hopefully is karma on your side now!!!

 2. Maria schoonen

  Weer een duidelijk inzicht in het afbouwen. Jammer dat je weer een infectie erbij bent. Sterkte Yvette en ik hoop dat het beter zal gaan. Hier helaas geen Bruna,maar zal voor je kijken als ik ergens ben.,Wie weet. Ook zoek ik nog naar een boekje Trinaire voor je,maar heb er nog geen.

 3. Anne

  Hè bah, opname.. Als er iets is dat me eronder krijgt? Op gegeven moment weegt t toch tegen mekaar op. Stoer dat je het zonder morren aan gaat! (kan ik nog iets van leren 😉 ) Ik heb nog een cadeaukaart van de Bruna, geen idee of dat ‘mee telt’ – maar gezien ik er toch (te) vaak kom zal ik zeker een oogje in ’t zeil houden betreft de Nijntjes 😉

  Geniet nog even van ’t thuis-zijn en zet ‘m op!
  (Kan je in opname gewoon door gaan met bloggen? – Lijkt me wel een fijne afleiding!)

  1. yvettemoerdijk

   Hey Anne, Hihi stoer, ach heb niet heel veel keus en daarbij denk ik dat dat met een lichamelijke aandoening ook net even iets simpeler is als voor jou…. net namelijk je blog gelezen. Wat een *]%{*+\+] zeg bij het uwv.

   Ah en super lief dat je eens bij de Bruna gaat kijken. Volgens mij geld het daar ook gewoon mee idd. Alleen niet als je tabak, krasloten en zo koopt geloof ik.

   Ik ga zeker intens genieten van het thuis zijn. Ja bloggen gaat dan gewoon door. Scheelt dat als ik nu opgenomen word het iets minder hectisch met een spoed ambulance is en ik gewoon m’n tas kan pakken en alles om te kunnen bloggen mee kan nemen haha. 🙂 bloggen geeft me heel veel rust en de reacties helpen me ook echt erdoorheen dus ga daar sowieso wat er ook gebeurd mee door. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.