YvetTEST; Eyot

In de YvetTEST, test ik producten die het leven, leuker, makkelijker of gezonder maken. Vandaag test ik een hulpmiddel die ervoor zorgt dat het inbrengen van oogdruppels een stuk makkelijker zal gaan. Speciaal voor mensen met reumatische klachten maar ook bij andere handproblemen kan het inbrengen van oogdruppels een flinke uitdaging zijn. De Eyot heb ik zelf gekocht omdat ik veel problemen had met het inbrengen van mijn kunsttranen en benieuwd was of het zou werken.
Het probleem
Door de vele medicijnen die ik slik, vernevel, spuit of op andere manieren toedien drogen mijn slijmvliezen uit. Het gevolg van o.a. droge ogen is dat ik minder goed kan scherpstellen, ze gaan branden, geven een drukkende en stekende pijn en voelen gewoon heel onprettig aan.

Als “symptoombestrijding” gebruik ik kunsttranen zodat mijn ogen lekker vochtig blijven en ik zo min mogelijk klachten heb. Daarnaast beschermen de kunsttranen mijn ogen op permanente schade aan het hoornvlies die door droge ogen veroorzaakt zou kunnen worden.

Oogdruppels zitten alleen een een niet reuma vriendelijke verpakking. Je moet dan ook veel kracht zetten voordat er een druppel uitkomt. Kracht is iets wat ik, en de meeste mensen met handproblemen, niet hebben. Het gevolg daarvan is dat ik erg ga trillen, m’n handen pijn gaan doen en er vaak meer dan 1 druppel uit het flesje komt. En nee, door het trillen beland deze dan ook niet in m’n oog maar rolt die druppel heel charmant via m’n wang naar beneden.

De Eyot
Er zijn verschillende hulpmiddelen op de markt om het inbrengen van oogdruppels makkelijker te maken. Vandaag test ik voor jullie de Eyot.

img_1223Je klemt heel gemakkelijk je flesje oogdruppels in de Eyot. Dit ging zo makkelijk dat het mij met 1 hand lukte. Ik hoefde geen kracht te zetten wat echt heel erg fijn was.

Vervolgens zet je de onderkant van de oogdruppeldispenser onder je oog en duw je voorzichtig je ooglid naar beneden. Als je dat gedaan hebt kantel je de dispenser zo dat de bovenkant op je wenkbrauw rust.

img_1221

Het is de bedoeling dat je recht naar boven kijkt als je in het flesje knijpt. Door het kleine “strookje” waar je oogdruppelflacon op rust, heb je minder kracht nodig. Toch merkte ik dat het fijner werkt met twee handen. Zo hou ik met m’n ene hand de Eyot op z’n plek terwijl m’n rechterhand zachtjes in het flesje knijpt. Mede doordat je nu geen energieverlies hebt door de zwaartekracht gaat dit een stuk makkelijker. De druppel viel precies goed in m’n oog.

Mijn oordeel
De eyot is erg handig als je door handproblemen minder coördinatie en kracht hebt. Toch moet je nog wel iets van kracht zetten om er een druppel uit te krijgen. Ik denk echter niet dat je die belemmering helemaal weg kan nemen met welke hulpmiddel dan ook.

De eyot kost bij medipoint €5,99 waardoor deze erg betaalbaar is. Ik ben er heel blij mee en ga hem met veel plezier blijven gebruiken.

Waar lopen jullie nog meer tegenaan? Laat het weten in de reacties, dan ga ik opzoek naar een oplossing!

Één reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.