Songday; de beste playlist ever!

Om de week deel ik op zondag muziek die qua tekst, of qua melodie iets voor mij betekenen. Ik probeer hiermee de emotie van de muziek vast te leggen met de weerspiegeling van mijn leven.

Deze week doen we het echter even helemaal anders. Dit is namelijk een extra ingelaste songday omdat ik deze playlist echt met jullie moest delen! Ik kan gewoon niet een week wachten omdat hij nu mega actueel is!

In de update van plofkop en co was te lezen dat ik toch weer een longontsteking heb. Problemen met ademen is niet nieuw voor mij en komt dus helaas iets te vaak voor. Hierdoor moet ik ook vaker naar het ziekenhuis maar gelukkig helpt mijn foute zwarte humor mij ook op die momenten erdoorheen.

Hoewel ik niet hoop dat ik hem nu daar nodig heb, is deze playlist ontstaan op de spoed eisende hulp. Je moet vaak lang wachten in een saaie kamer. Met een klein beetje hulp van mijn foute vrienden is toen deze playlist ontstaan. Ik geef toe de zwarte humor is flink aanwezig, met een ruime dosis zelfspot en sarcasme, maar somehow word ik daar helemaal vrolijk van.

Dat ik bij mijn laatste bezoekje aan de SEH niet op de PAAZ werd opgenomen verbaasd me nog steeds. Eerst al het grapje met de ambulance broeder.

We moesten even wachten op de SEH voor de overdracht. Om de tijd nuttig te besteden ging de ambulance broeder alvast mijn gegevens op het bord schrijven voor de overdracht. Ze vroeg aan mij of ze iets belangrijks vergeten was. Ja, dat was ze! Schrijf er maar bij dat ik vanavond nog met ontslag wil. Ze lachte even en legde de pen weg.

Bij de overdracht aan de arts zei ze op het laatst “ze wou dat ik erbij zette dat ze vanavond nog met ontslag zou gaan maar mevrouw zit in een rolstoel die nog thuis staat. Je kan ze gewoon houden want ze zal niet snel weg lopen” Echt, o live it!

Vervolgens moest ik m’n schoenen uitdoen voor de arts en begon ze gelijk te lachen toen ze twee verschillende sokken zag. Ik heb namelijk altijd verschillende sokken aan omdat ik daar gewoon heel erg vrolijk van word.  Ik heb nu nog leukere sokken gevonden maar die deel ik donderdag met je!

En toen ze na alle onderzoeken “gezellig” een praatje maakte om mij gerust te stellen, zodat ze uiteindelijk voorzichtig het slechte “opname” nieuws kon brengen, wist ze niets meer te zeggen. Ze vroeg namelijk naar wat voor muziek ik luisterde. Nou, ik had het moeten filmen toen ze door m’n playlist bladerde. Ze kwam niet meer bij en zei “we maken echt heel veel rare dingen mee op de SEH, maar dit heb ik echt nog nooit gezien”.

Ik heb namelijk op mijn Deezer account een planlist samengesteld met liedjes die over zuurstof, adem, of astma gaan. Mijn exacerbatie playlist is al behoorlijk lang, maar ik ben toch benieuwd of jullie nog aanvullingen voor mij hebben. Dan zet ik hem ertussen en hoop ik hem, heel ondankbaar, de komende weken niet te horen!

 1. Breath me – Sia
 2. Take my breath away – Berlin
 3. How do i breath – Mario, Mikkel Stroller Eriksen, Tor Erik Hermansen
 4. Lose my breath – Destiny”s Child
 5. Breath – Lalah Hathaway
 6. Breath – Blu Cantrell, Sean Paul
 7. Let me breath – Action Bronson
 8. Still breathing – Green Day
 9. Ademnood – Linda, Roos en Jessica
 10. Adem – Daniel kist
 11. Adembenemend – Jan smit
 12. Against all odds – Phill collins
 13. Alles ademt en leeft – The lion king
 14. Adem in, adem uit – Lisa, Amy en Shelley
 15. Adem in – Blof
 16. Ademloos – Doenja
 17. Breathless – The Corrs
 18. Breath – Jessie J
 19. Breathing – Jason Derulo
 20. Every breath you take – The police
 21. Breath – Years & Years
 22. I’ve got asthma – Toy Dolls
 23. Zuurstof – Antje Monteiro
 24. Just breath – Pearl Jam
 25. Breath – Telepopmusik
 26. Breath – The Prodigy
 27. The air that i breath – Simply Red
 28. Breath of life – Florence & The Machine
 29. One last breath – Creed
 30. My last breath – Evanescence
 31. Breath of heaven – Amy Grant
 32. Breathing – Kate Bush
 33. Love is just a breath away – Donna Summer
 34. Machinehead – Bush
 35. Breath again – Sara Bareilles
 36. Breath after breath – Duran Duran
 37. Save your breath – Adore Delano
 38. Alles wat ademt – Rob De Nijs
 39. Alles wat adem heeft – Elly en Rikkert
 40. Het regent zonnestralen – Acda & de Munnik
 41. Ademloos door de nacht – Ferry de Lits
 42. Ademnood – Dicecream
 43. Ik adem je in – Ruth Jacott
 44. Atemlos durch die nacht – Helene Fischer
 45. Dat lucht op – Herman Boon
 46. Breath – Jonny Diaz
 47. The greatest – Sia

Hebben jullie nog aanvullingen voor mij? Laat het maar weten in de reacties!

Heb je ook een Deezer account? dan kun je mijn playlist hier beluisteren!

 

2 reacties

 1. thesleepsheepgirl

  Haha ik snap wel dat ze moest lachen bij het zien van je playlist! 🤣 Erg toepasselijk! Nog een toevoeging: Breath – Jax jones + ina Wrolds. Ik heb spotify maar zal vast ook op deezer te vinden zijn, ik luister namelijk vaak in bed de akoestische versie met oortjes in. Om een beetje ‘weg te spacen’ 🤣

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.