Fairy tale tag

Deze photo vrijdag is net even wat anders als normaal. Normaal plaats ik alleen foto’s en zo min mogelijk woorden maar vandaag deel ik foto’s die passen bij de sprookjes tag.

Want vandaag gaan jullie mij nog beter leren kennen aan de hand van verschillende sprookjes. Ik ben een echte Disney freak, en hoewel niet al deze sprookjes van Disney zijn, vond ik het wel een toffe manier om die twee dingen te combineren. Veel plezier!

Rapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn?

Ik ben echt een buitenmens en kan daar dan ook enorm van genieten. Vlak bij mijn huis loopt de Eem en kan je heerlijk langs fietsen. Aan de ene kant water en aan de andere kant weilanden en verder rust. Er is ook alleen een fietspad. Daarnaast vind ik de zee ook heel chill. Ook in de winter kan ik uren naar de golven kijken. Wel draag ik buiten mijn vogmask zodat ik niet ziek(er) word door fijnstof en pollen. Daar zal ik binnenkort een leuke blog over schrijven met winactie. Maar met die leuke printjes is het dragen echt geen straf!

De Wolf en de 7 geitjes: Ben je makkelijk voor de gek te houden?

Ik ben denk ik wel iets te goed gelovig. Hoewel ik een echte controlefreak ben en altijd alles door denkt te hebben is dat dus niet helemaal het geval. Ik kan me alleen niet meer echt voor de geest halen wanneer ik voor het laatst voor de gek ben gehouden.

Doornroosje: Hoeveel uur slaap jij per nacht?

Sinds mijn exacerbatie in februari ben ik heel erg blij als ik de 3-4 uur per nacht haal. Ik slaap heel slecht door de benauwdheid die ook de nodige pijn met zich meebrengt. Het eerste wat ik snachts doe is morfine nemen en vernevelen en dan hoop ik toch nog even te kunnen slapen.

Voor mijn exa sliep ik ongeveer 8 uur per nacht en overdag ging ik ook altijd even rusten. Soms sliep ik dan en soms ook niet.

Belle en het Beest: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?

Ik vind het mooi als iemand oprecht en eerlijk is en daarbij niet alleen aan zichzelf denkt. Daarnaast kan ik humor ook enorm waarderen in een vriendschap.

De Kikkerkoning: Wat vind je walgelijk?

Er zijn niet echt heel veel dingen waar ik van walg maar als ik dan toch zou moeten kiezen walg ik van mensen die een ander opzettelijk pijn doen, en dan zowel lichamelijk als emotioneel.

Ook walg ik van de foto’s die je soms op Facebook voorbij ziet komen van “plezier jagers”. Die onwijs veel geld betalen om onschuldige wilde dieren afschieten en er dan ook nog trots mee op te foto gaan. Daar kan ik echt heel slecht tegen. En dat is een understatement.

Sjaak en de Bonenstaak: Welke planten staan in jouw huis?

Het zal jullie niet verbazen dat ik heel veel, en dan bedoel ik echt heel veel, cactussen in huis heb. Dat zijn eigenlijk de enige planten die het overleven in mijn huis.

Toen Nanda begin dit jaar overleed had Melanie voor mij en Joyce een vetplantje in de vorm van een hartje. Wonder boven wonder leeft deze nog. Deze is voor mij extra waardevol omdat het me echt aan Nanda doet denken.

De Gelaarsde Kat: Heb je huisdieren?

Ik heb geen huisdieren omdat ik vind dat ik daar niet goed voor kan zorgen. Als je huisdieren neemt moet je het beestje echt alles kunnen geven wat ze nodig hebben en dat kan ik niet garanderen. Ik zou wel graag huisdieren willen als mijn leven, en met name mijn gezondheid, een stuk stabieler is.

Nu kan ik gelukkig wel intens genieten van de huisdieren van vrienden. Wel de lusten niet de lasten. Ook vervul ik de behoefte van dieren in de dierentuin waar ik als gids werkzaam ben. Hoewel ik die wilde dieren niet kan knuffelen kan ik intens genieten van het kijken en observeren. Of natuurlijk lekker knuffelen op de geitenboerderij.

Mulan: Ben je net zo dapper en vol zelfvertrouwen als Mulan?

Dapper wil ik mezelf niet per definitie noemen. Ik vind alles wat ik doe en onderga vrij normaal. Misschien komt dat ook omdat ik aan heel veel dingen gewend ben geraakt.

Wel ben ik, net als Mulan, iemand die niet snel opgeeft. Als ik iets ik mijn hoofd heb dan wil ik het ook echt doen. Dan ga ik er voor de volle 100% voor. Daarbij komt dan ook nog dat ik heel eigenwijs ben. Hoe harder iemand zegt dat het onmogelijk is hoe beter ik mijn best doe om te bewijzen dat ik het wel kan.

Zo was ik vorig jaar ook net thuis na 4 maanden opname toen de Barts media run plaatsvond. 5 km rennen door de studios in Hilversum om geld op te halen voor de stichting waar ik een van de bikkels van ben. Iedereen zei dat het niet haalbaar was, dus ik schreef me in. Met mijn handbike, extra medicatie en een vriendin die bij me bleef om mij te helpen. Joyce heeft namelijk een eigen bedrijf op het gebied van coaching, voeding en training dus mijn veiligheid was gegarandeerd bij haar! We hadden niet de snelste tijd, sterker nog de mensen die later startte aan de 10km haalden ons ons, maar wij haalden de streep! We did it!

Dory: Heb je een goed geheugen?

Mijn geheugen werkt heel erg goed als het op slechte feitjes, onbenullige gebeurtenissen uit het verleden of slechte songteksten gaat. Verder ben ik net als Dory best een beetje vergeetachtig. Ik gok dat het een bijwerking is van de vermoeidheid en alle medicijnen.

Ik ben namelijk ook echt een persoon die een telefoon kan zoeken om weg te gaan naar werk terwijl ik met een vriendin aan het bellen ben. 🙈

Sneeuwwitje: Beschouw je jezelf als mooi?

Jeetje dit is echt een gewetensvraag want ik weet nu al wat jullie gaan zeggen als ik deze eerlijk beantwoord. Maar nee, op dit moment vind ik mezelf niet mooi. Als ik mezelf zie in een spiegel word ik best verdrietig. Door de prednison lijk ik op een walrus. Gelukkig weet ik dat als straks de medicijnen afgebouwd zijn, het vocht ook vanzelf weg gaat maar op dit moment ga ik ook liever niet op de foto. Tenzij ik een leuk filtertje kan gebruiken.

En om jullie reacties voor te zijn: ja echte schoonheid zit van binnen. En dat voel ik ook wel hoor. In die zin vind ik mezelf best goed gelukt. Ik ben trots op m’n doorzettingsvermogen, humor en positiviteit. Het maakt me wie ik ben en ook hoever ik al gekomen ben. Dus vooruit ik ben half mooi en over een paar weken ben ik weer mezelf mooi haha.

Repelsteeltje: lieg je wel eens?

Ik kan er niet zo goed tegen als mensen liegen. Zelf lieg ik dan ook nooit. Ook een leugentje om eigen bestwil probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Ik zou dan eerder een deel van de waarheid achter houden dan dat ik bewust lieg.

Blauwbaard: Noem een zwakte in je karakter.

mijn kwaliteit is tevens ook mijn aller grootste valkuil. Ik ben vaak veel te gemotiveerd waardoor ik grenzen negeer en doe waarvan ik denk dat het goed is. Gelukkig kan ik inmiddels verstandigere keuzes maken en lukt het me ook om hulp te vragen. Wat dat betreft heb ik enorm veel geleerd van deze periode.

Pinokkio: Wat is je grootste wens?

op dit moment is mijn grootte wens om weer te douchen en om naar buiten te kunnen. Douchen lukt nu niet omdat ik te weinig lucht en energie heb. Ik was me hierdoor met kan en klare washandjes maar een lekkere warme harde straal zou ook wel heel erg fijn zijn.

Maar nu ook de zon weer lekker schijnt zou ik heel graag weer naar buiten willen. Even een rondje, al is het maar een kwartier. Ook dat is nu nog niet haalbaar maar mijn tijd komt nog wel.

Als ik een wens zou verzinnen die niets met mijn gezondheid te maken heeft zou ik dolgraag een wereldreis maken. Mooie plekken bezoeken en genieten van de mooie natuur en verschillende culturen.

Roodkapje: Vertrouw je onbekenden snel?

over het algemeen wel. Ik vind dat iedereen een kans verdient en daarbij wil ik dan ook eerst de ander leren kennen voor ik een mening vorm. Gelukkig ben ik welkom het bezit van een goed werkend instinct en zit mijn gevoel er nooit naast.

Peter Pan: Wat is je (mentale) leeftijd?

ik denk dat ik het grootste kind bent die er rondloopt, of rolt in mijn geval. Ik word intens gelukkig van glijbanen, schommels ballenbakken en voor een happy meal kun je me ook wakker maken. Spreekwoordelijk gezien dan want ik gok dat ik al wakker ben haha.

De Sterrendaalders: Wat is je meest waardevolle bezit?

zonder enige twijfel de rozenkrans die ik van m’n vader ge-erft heb. Mijn vader droeg die altijd in z’n zak en als hij het dan even moeilijk had hield hij deze vast. De rozenkrans is van zijn moeder geweest en is dus al heel oud. Ik gok dat zij hem gekregen heeft voor haar communie aangezien de datum 28 maart 1920 erin gegraveerd staat.

Ik heb deze ook altijd bij me. Niet in m’n broekzak omdat ik bang ben dat ik hem verlies. Dat is echt mijn grootste angst. Nu ligt hij gewoon bij m’n lichtfladderaar naast me. Normaal zit hij in m’n medicijntas die ik altijd bij me draag. In het ziekenhuis stop ik hem in mijn handtas zodat ik hem vast kan houden zonder dat hij uit mijn broekzak kan vallen. Ik bid dan geen rozenkrans maar gewoon deze krans vasthouden geeft mij rust en het gevoel dat ik niet alleen ben.

De Stukgedanste Schoentjes: Vind je het leuk om naar feestjes te gaan?

Hoewel ik feestjes heel leuk vind kost het me onwijs veel energie. Vaak zoveel dat ik dat het niet waard vind. Om die rede vier ik eigenlijk ook nooit mijn eigen verjaardag. Ik nodig mensen liever “los” uit zodat ik er veel meer van kan genieten. Natuurlijk maak ik voor sommige feestjes uitzonderingen en plan ik de week ervoor en erna niets zodat ik tot rust kan komen.

Vorig jaar vierde Nanda haar verjaardag met vriendinnen met een bbq. Ik was totaal niet fit, veel last van mijn longen maar ben toch gegaan. Normaal zou ik in zon situatie eerder afzeggen omdat het mij dan teveel kost. Nu voelde ik dat ik toch moest gaan en daar ben ik heel erg blij mee. Dit was de laatste verjaardag die ze bij ons mocht vieren. Het was echt een prachtfeest die nu achteraf nog veel meer waard.

De Nieuwe Kleding van de Keizer: Geef je veel om je kleding?

ik ben niet echt een ijdeltuit maar ik probeer er wel altijd leuk uit te zien. Qua shoppen koop ik niet overdreven veel kleding ik hou meer van de accessoires.

Ik bestel wel altijd nieuwe kleren als ik in het ziekenhuis lig. Ik vind het dan gewoon heel fijn om nieuwe kleding te dragen. Ik heb geen idee hoe ik dat gevoel echt onder woorden moet brengen maar het zorgt er dan wel voor dat ik me minder ziek en patiënt voel.

De Prinses op de Erwt: Ben je gevoelig?

lichamelijk niet bepaald. Ik heb een hele hoge pijngrens en kan veel hebben. Laat me dan ook niet lijden en leiden door de pijn. Al moet ik dat misschien wel iets meer doen.

Emotioneel kan ik wel heel gevoelig zijn. Spanningen voel ik aan nog voor er een woord gesproken is en simpele dingen kunnen mij enorm raken.

Verder ben ik redelijk hoog gevoelig. Bepaalde structuren qua eten vind ik heel naar en komen prikkels veel harder bij mij binnen. Mijn beste aankoop ever was dan ook mijn Böse noise controle koptelefoon. Die draag ik nu ook gewoon thuis in bed voor extra rust.

Dit was alweer de sprookjestag. Hopelijk vonden jullie het leuk om aan de hand van bepaalde sprookjes mij beter te leren kennen. Wat zouden jullie nog meer graag over mij willen weten?

Ik geef deze tag door aan Sandra van mamaplaneet, aan Melissa van melissaschrijft en aan wendy van wendysleven. Ben heel benieuwd naar hun antwoorden!

Heb ik je niet getagt, maar wil je wel graag deze tag overnemen vergeet dan niet terug te linken naar mijn site. 

3 reacties

  1. Maria schoonen

    Wat leuk om dingen van jezelf te vergelijken met sprookjes.Hoe kom je daar op,maar het is wel zo. Zover ik je ken is het de waarheid. Weer een mooi kijkje in jou , je gedachten ,doen en laten. Fijne dag vandaag!!!!!!!!!

  2. Anne

    Doorgaans ben ik niet zo van de ’tags’, maar dit stuk heb ik met plezier gelezen – leuk om je zo te leren kennen! Ik herken niet alle sprookjes (mocht geen tv kijken, alleen lezen), maar ik herken wél een hoop in je antwoorden.. – wat in de meeste gevallen best wel fijn is 🙂

    Origineel en creatief gedaan *pluimpje* 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.