Snackerday; Gezonde glutenvrije wafels

Het is weer zaterdag en dat betekend dat het Snackerday is. Een dag waarbij ik het heel erg leuk vind om net even wat meer tijd te besteden in de keuken. Helaas kan ik dat nu door mijn gezondheid niet meer doen dus tot ik weer fris en fruitig kan gaan bakken deel ik lekkere recepten uit mijn archief. Vandaag heb ik gezonde glutenvrije wafels voor je. Als je de melk vervangt voor amandelmelk, wat ook echt heel lekker is, zijn ze ook lactose vrij. Op de honing na zijn de wafels ook suikervrij! 

img_1936Van de week zag ik op instagram deze heerlijke foto voorbijkomen van Roxanne. Ik kreeg gelijk trek in wafels. Helemaal nu het zonnetje lekker begint te schijnen vind ik gezonde wafels onwijs lekker als ontbijt. Ik kan deze wafels zelf dus nog niet maken, maar ben wel benieuwd hoe lekker jullie ze vinden.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 2 eieren
  • een flinke scheut (amandel)melk
  • 2 1/2 eetlepels honing
  • een flinke scheut kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • klein beetje olijfolie (om het wafelijzer in te vetten)

Bereiding:

Alle ingrediënten mix je met de mixer door elkaar. Voeg pas als laatste de melk toe. Zo kun je doseren en weet je precies wat je nodig hebt. Het beslag mag iets dikker zijn dan het beslag voor pannenkoeken.

Verwarm je wafelijzer voor en vet deze goed in met wat olie. Als deze warm is giet je wat beslag erin en mag je ongeveer 5 minuten ongeduldig naar het wafelijzer kijken tot deze klaar is. Natuurlijk kan je in de tussentijd ook wat fruit schoonmaken en snijden als topping.

voila, een kind kan de was doen. Je gezonde wafels zijn klaar. Het voordeel van deze variant is dat je er best een paar extra mag nemen en dat ze ook na het invriezen nog heel erg lekker zijn.

Tips:

  • schep ook eens wat kwark of griekse yoghurt over je wafel.
  • Door pure cacao toe te voegen aan het beslag krijg je een heerlijke chocolade variant. Deze is heel erg lekker met griekse yoghurt, aardbeien en kersen.
  • Maak gelijk een grote hoeveelheid om in te vriezen. Zo heb je altijd een gezond ontbijtje of tussendoortje in huis.

Hoe eten jullie je wafel het liefst? Ben erg benieuwd naar jullie varianten!

img_0630
Glutenvrij genieten. De combinatie chocolade, slagroom en aardbei is mijn favoriet!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.