Plofkop en co: zombie is terug

Vandaag weer een korte update van deze plofkop. Zoals jullie gemerkt hebben was er vorige week enige stilte te bekennen op m’n blog. Vandaag zal ik uitleggen wat er aan de hand was.

Hoewel het afbouwen met de prednison “goed” gaat is er toch besloten om het nog wat rustiger aan te doen. Ik was extreem moe, lage saturatie en een hele hoge bloeddruk. Lichamelijk kon ik het afbouwen dus niet helemaal aan.

Gedurende de week werd dat niet echt beter. Ik was zo moe dat ik als een zombie in bed lag en de dagen voorbij vlogen. Ik was zelfs te moe om te eten en drinken.

Ik kan nog steeds niet lang zitten en het maken van een transfer is onwijs zwaar. Hierdoor leef ik nog steeds op 20 vierkante meter in mijn slaapkamer. Op de foto hier beneden zie je hoe mijn dagen ongeveer gevuld zijn. Zoals je ziet heb ik maar weinig uren echt “vrij”. Naast ontspanning en bezoek moet ik die uren ook delen met therapeuten en dokters die langskomen. Vervelen zit er dus voorlopig nog niet in 🙂

Een nieuwe stempel

Afgelopen weekend was het een groot drama. Ik was zo beroerd dat ik de seh al wou bellen. M’n bloeddruk was heel erg raar, hartslag hoog en saturatie laag en naast misselijk had ik enorme steken achter m’n oog. Ik werd er helemaal gek van en kon niet stil liggen. Heel handig in mijn situatie….not. Want door het bewegen, je raad het al, kreeg ik weer veel last van m’n longen.

Deze aanvallen heb ik opzich vaker alleen omdat ik nu al zo zwak ben kon ik het echt niet aan. Geen idee waar op m’n lichaam die extra stempel geplakt kan worden maar na 1,5 jaar aanvallen is eindelijk duidelijk dat ik last heb van clusterhoofdpijn. Fijn dat ik nu weet dat die hoofdpijnellende een naam heeft.

De aanvallen zijn inmiddels weer wat afgezwakt alleen ziet m’n linker oog nog wazig. Tip: met een steen tegen je oog duwen omdat die hard en koud is tegen de pijn is wellicht niet heel handig 🙈. 1-6 mag ik naar de neuroloog voor het bespreken van een behandelplan. Heb nu wel pillen gehad maar die zijn in combi met m’n andere medicijnen erg gevaarlijk en liever wil ik geen pillen erbij. Vind 73 per dag echt meer dan genoeg. Gelukkig zijn er alternatieven.

Een cadeautje

Daarnaast was er ook een positieve ontwikkeling. Ik heb weer een regiotaxi en een valys taxipas. Zo kan ik straks toch weg als ik geen auto kan rijden. Dat is opzich natuurlijk al heel fijn maar valys maakte mij nog even iets gelukkiger. Hun printer heeft de verhouding van mijn pasfoto verandert waardoor deze plofkop ineens geen plofkop meer heeft! Thnx Valys! You make my day!

Ook had ik echte cadeautjes. Ik kreeg een super lief pakketje van de schitterend lady’s om mij op te vrolijken. Schitterend is de soap waarin ik Sandra speel. Het was zoveel, zo lief, dat ik echt ontroerd was. Ook werd mijn instaswap persoonlijk gebracht. Beide pakketjes zie je vrijdag! Het is allemaal zo leuk dat ik het wel met jullie moet delen!

En nu?

Ik ga vanmiddag de longarts bellen om te vragen of er al iets meer duidelijkheid is over het al dan niet revalideren. Het eten en drinken gaat langzaam iets beter en ik slaap nu ook weer beter. En dan bedoel ik dat ik nu gemiddeld 4 uur slaap. Dat klinkt heel weinig, dat is het ook, maar voor mij al een hele prestatie. Ik probeer overdag zo min mogelijk te slapen in de hoop dat ik die uren bij de nacht kan plakken.

Ook ben ik nu met een teatox bezig. Dit is een detox kuur op basis van thee. Volgende week vertel ik meer.

Morgen komt m’n moeder als het goed is even langs. Ze is alleen heel erg verkouden dus ik weet nog niet of ze echt komt. Ik wil haar wel graag zien maar natuurlijk niet ziek worden nu mijn weerstand onder het vriespunt is. Duimen jullie mee dat ze toch kan komen?!

Gaan jullie morgen iets leuks doen op die extra vrije dag?

Één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.