Plofkop en co; i’m back!

De afgelopen dagen was ik behoorlijk stil zowel hier, instagram en op m’n Facebook pagina.

Door het warme weer had ik veel minder energie maar “moest” wel veel van mezelf.

Ik kon weer naar buiten en was “druk” bezig met het opbouwen van prikkels. Hoewel ik voor deze slechte periode al slecht tegen prikkels kon, was het nu helemaal een drama. Geluiden, licht en geuren komen 10x zo hard en ongefilterd binnen. Niet heel handig aangezien juni bijna uit z’n voegen barst van de leuke dingen.

Het was heel erg spannend of ik het lichamelijk zou halen. Door goed naar de therapeuten te luisteren, oefenen en rust te nemen gaat het me gewoon lukken. Helaas moest ik om deze doelen te halen social media even achterwege laten. Maar ik ben er weer en laat jullie meegenieten van m’n wilde plannen deze maand!

Het gaafste vind al gelijk dit weekend plaats. Gaaf en ook heel

Spannend omdat het de test der testen is. Ik ga namelijk naar m’n moeder in Brabant en van zondag op maandag slapen we in een hotel in Eindhoven. Het hotel is naast onwijs leuk ook redelijk noodzakelijk omdat ik het anders niet trek. Vorig jaar gaf ik mama concertkaarten voor Guus! Zondag middag zitten wij op het rolstoel podia waar ik met m’n gehoorbescherming ga genieten. Een uitje waarvan ik een maand geleden niet had verwacht te kunnen.

Dit wil niet zeggen dat ik weer beter ben natuurlijk. Ik heb nog een lange weg te gaan en zal veel meer rekening met mezelf moeten houden. Zo ga ik 3 dagen eerder al naar mama en ga ik ook woensdag pas weer naar huis. Op deze manier bouw ik meer rust in om te herstellen. Ook het boeken van een hotel hoort hierbij, en niet alleen dit weekend.

Eind juni heb ik een gesprek en onderzoeken in het radboud. Deze gesprekken kunnen alleen om 9:30 of 10:00uur. Zo niet handig! Met een hotel in de buurt is het net iets haalbaarder maar alsnog balen dat deze gesprekken niet later kunnen. Dit plannen ze zo omdat, als er uit het gesprek blijkt dat er aanvullende onderzoeken nodig zijn, de dit gelijk dezelfde dag doen. Dat is dan wel weer fijn. Ook hier is mama m’n privé chauffeur 😍

Tot zover deze update. Hoe het bij Guus was en of alle voorbereidingen hielpen lezen jullie volgende week op Dreomky.com

Ps gelukkig ben ik helemaal afgebouwd van de prednison en zijn m’n longen rustig. Hoewel dat natuurlijk al geweldig is ben ik ook blij dat mijn plofkop weer wat minder plofferig is. Tijd dus om binnenkort ook weer het vloggen op te pakken.

Wat zouden jullie graag zien of horen in m’n nieuwe vlog?

5 reacties

 1. Anne

  Ik ben niet zo van de vlogs, maar wat fijn je weer te lezen!
  Veel (luister)plezier bij Guus 🙂 ’n Hotel kan trouwens ook wel lekker zijn..
  Geniet ervan meid, Ik lees volgende week graag hoe het was!

  Ik blijf zelf de komende maanden binnen,
  zit aan n kuur waarmee ik de zon niet in mag (timing!)..
  Daarbij zijn mn voeten en enkels nu zo dik dat het toch niets wordt xD
  Dussem.. geniet ook maar een beetje voor mij, haha 😛

  Liefs, x

  1. yvettemoerdijk

   Ik zal zeker ook voor jou genieten. Zal een drankje drinken in de schaduw. Ik mag namelijk ook niet in de zon met m’n medicatie en zo. Dus schaduw en smeren met zonblock.

   Wel naar dat je enkels en voeten dik zijn. Is dat ook gevoelig? Lijkt me echt naar.

   Heel veel sterkte binnen, hopelijk is jou huisje ook lekker koel. Anders een tip: koelkussen voor honden van de action. Die in de koelkast en daarna hemels. Ik kan m’n lichaamstemperatuur niet zelfstandig regulieren dus in de zomer raak ik oververhit en de winter onderkoeld.

   1. Anne

    Thanks voor de tip! Ons huisje is een heuse tomaten-verbouw-kas..(vandaar: wakker) dus ik kan alle adviezen gebruiken 😉

    Ik kan nog gewoon rondlopen hoor, ’t is oedeem dus vooral druk die erop staat. Hopelijk heeft het allemaal zin gehad over n aantal maanden – dan zou ’t het dubbel en dwars waard zijn! (Heb last van flinke onderhuidse abcessen enzo.. net van de tramadol af brrr, rot spul!). Dan kan ik mijn vitamine D weer nemen en hoef ik geen operatie – iets waar ik als chirurgie-maagd toch wel huiverig voor ben 😛

    Ik vroeg me trouwens al af waar je gebleven was..(ben soms ook een vergiet qua bijhouden..oops) Hopelijk ben je er goed van bijgekomen! Nu hopen dat het even ‘rustig’ blijft.. 🙂

   2. yvettemoerdijk

    Oe dat klinkt heel lastig idd. Even praktisch, passen je schoenen nog wel? Ik hoop echt dat de behandeling aanslaat en je geen operatie moet. Als is het wakker worden uit narcose echt heel fijn. Een split second leef je in een soort andere demensi of zo. Heel gek is dat. Gebeurd als de narcose uitwerkt en je weer wakker word. Maar goed dat moment is zo kort dat ik liever hoop dat je het niet zelf ervaart en je het moet doen met mijn ietwat vage uitleg haha.

    Echt naar dat je in een kas woont. Je kan zo wel mooi bijverdienen hahaha. Heb je ventilatoren in huis? Bevroren flessen water achter je ventilator zorgt voor een bijna airco koude bries.

    Tot zover m’n tips, O ja heel veel waterijsjes eten en je polsen en voeten in koud water overdag. Die tip kreeg ik van de arts vorige week. Die belde ivm de hittegolf. Moet dus op doktersadvies waterijs eten 😂 beste dokter ever!

    Hoop dat je zo toch wat kan slapen.

   3. Anne

    Juist voor de narcose ben ik zo bang.. maar je laat t n stuk minder eng klinken dan ik me voorstel – gelukkig 🙂 Ik heb goddank nog één paar klomp-sneakers die ik aan kan, maar dankzij het noodweer/bliksem is de lift stuk XD het zij zo 😉

    Ik parkeer me inderdaad voorlopig voor de ‘venti’ (die ik ga ombouwen tot airco, wederom thanks!).. da’s nog net te doen haha.

    Wel fijn, zo’n dokter 😉 De mijne vergeet me nog wanneer ik m -bij wijze van- stalk.. Ben dan ook op zoek naar n nieuwe – maar gezien ik al in Brabant zit en jij n hele onderneming moet opzetten om uberhaupt in de provincie te geraken vrees ik dat jouw dok iets te ver weg woont 😛 jammer 😉 – waterijsjes eet ik lekker toch wel (op recept of niet) haha

    Ik ga zo toch maar n poging tot slapen wagen ja.. Ik hoop dat jij ook goed kan rusten voor je op avontuur gaat. We spreken/lezen ons snel! 😉 xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.