Plofkop en co; Groots met een zachte g.

10 juni 2018 was het zover, groots met een zachte G. Na een jaar vol voorpret leek het door mijn gezondheid niet haalbaar. Gelukkig krabbelde ik in mei wat op zodat ik, met de nodige voorbereiding, toch kon gaan. Ondanks dat verliep het niet helemaal volgens plan. Omdat ik veel vragen kreeg hoe het concert was heb ik besloten er maar een blog over te schrijven.

Ik al een paar dagen eerder naar Brabant om bij mama bij te komen van de reis. Ik had goede dempende oordoppen zodat niet alle geluiden onmenselijk hard binnen zouden komen. Omdat naar een concert gaan best een investering is hadden we ook een hotel geboekt. Toch ging het weer echt op z’n Yvettes.

Ik was al niet helemaal fit die zondag. Ik had door het braken geen medicijnen binnen gekregen. We besloten toch te proberen want ging het niet, konden we altijd weg. Daarnaast zat ik op een rolstoel podium en niet in de drukte.

Het weer was bewolkt met kans op regen. Twijfel de twijfel. Ik besloot voor m’n 3/4 broek te gaan. Eenmaal aangekomen in het stadion brak de zon door, en hoe! Ik kan al helemaal niet tegen de zon laat staan nu.

Omdat we achter het loop podium zaten, en we aan de verkeerde kant zaten, hadden we geen schaduw. Door het podium hadden de rollies ook geen wind, als die er al was.

Tijdens het optreden van diggy Dex begon ik me al veel beroerder te voelen. De stewards deelde gratis water uit en mama legde natte doekjes in m’n nek.

Toen kwam Guus en ging het spreekwoordelijke dak eraf. Wat een feest. Hij begon met zijn geweldige nieuwe nummer “je staan niet alleen”.

Niemand gaat er dood aan hulp vragen

Niemand hier van ons kan het alleen

Je staat niet alleen

Daarna ging het licht uit. Ik werd niet goed, kon niet meer recht zitten, en voelde me meer dood dan levend. Mama nam mij mee naar de schaduw en vanaf dat punt weet ik niet meer alles.

Ik belandde op de ehbo post waar de ambulance medewerkers en doktoren al klaar stonden. Dit was echt net zo goed geregeld als het concert! En was was die arts aardig.

Ik heb daar bijna 2 uur aan een infuus gelegen met 2 zakken vocht en medicijnen tegen de misselijkheid en voor m’n maag. Daarnaast kreeg ik steeds natte doeken om af te koelen en heeft deze held van de ehbo bijna een uur gewapperd. Dit hielp mij er wel weer een beetje bovenop.

Ik had de keus om recht te gaan zitten en naar het hotel te gaan of blijven liggen en naar het ziekenhuis. Natuurlijk wilde ik naar het hotel, maar recht zitten…. ik was nog slap en draaierig, had enorm veel pijn en had nog steeds last van m’n maag.

Toch lukte het om te zitten en konden we snel naar hotel. Net voor het concert afgelopen was vertrokken we. Heel fijn dat we niet in die drukte belandde.

Op de hotelkamer wou ik alleen maar slapen maar ik moest eerst van de arts, en mama, wat drinken en eten. Al was het maar 1 slok en een mierenhapje. Met tegenzin nam ik een hap van het Nijntje koekje en dronk ik wat water. Gelijk medicijnen genomen zodat ik kon gaan slapen.

Mama ging nog even de stad in om te eten. Na twee uur kwam ze terug, en ik was toen net wakker met mega veel pijn. Ik kreeg de paracetamol niet weg en dus ging mama weer weg opzoek naar zetpillen. Die waren er helaas niet.

We sliepen in het Nh collection. Dit hotel bevind zich echt midden in de stad. We hadden am een gratis upgrade gekregen zodat ik makkelijk met m’n rolstoel kon bewegen. Tijdens ons verblijf waren ze heek vriendelijk en kwamen ze een kots emmer brengen en een banaan.

Dus hoe het concert van Guus was?! Ik ben naar het concert van Diggy Dex geweest met Guus in het naprogramma. 😂

Maar ondanks dat ik zo beroerd werd was het toch een gezellig weekend dankzij de medewerkers van het hotel en de goed georganiseerde ehbo.

3 reacties

  1. Anne

    Och meid, wat sneu! ‘T lijkt soms echt niet voor je te zijn weggelegd.. Mooi dat je t vanaf de ‘zonnige’ kant weet te bekijken.. Dá’s nog ns Groots – vind ik. Xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.