Plofkop en co; Stilte voor de storm

Het was even wat stiller vanuit mij. Dit had meerdere redenen en vandaag neem ik je mee in mijn super toffe avonturen van de afgelopen weken.

Het ging namelijk met hele kleine stapjes steeds iets beter. Natuurlijk waren deze stapjes klein maar mij gaf het enorm veel vrijheid terug. Ik hoefde niet meer 24/7 in bed te liggen en kon vaker er even uit om te genieten van het leven.

Elke dag probeerde ik om “iets” te doen. Van even buiten zitten tot een spelletje met vrienden. Maar ook kon ik weer wat langer naar Brabant. Al ruim een half jaar was ik niet in staat om die afstand af te leggen. Nu kon ik dat wel, als ik ervoor zorgde dat ik de rest van de reisdag kon liggen. De tussenliggende dagen vulde ik met familie en het knuffelen van m’n lieve neefje.

Jarig

Tja, ik was in die periode ook nog jarig. Zoals elk jaar vier ik mijn verjaardag nooit. Dit jaar was ik bij mama en kwam mijn broer, schoonzus en het liefste neefje langs. Heel fijn om na zon heftig jaar toch samen te zijn op je verjaardag. In het niet vieren van mijn verjaardag ben ik net zo goed als grenzen hanteren, niet echt dus. Uiteindelijk kwamen Dennis en Lody met Skye langs en heb ik met Skye in het Nijntje zwembad gespeeld. Ook kwamen er nog andere vrienden langs en werd het bijna een echte verjaardag.

Genieten

Ik was zo bezig met genieten en het bijkomen van het genieten dat m’n blog een beetje bleef hangen. Ik had geen energie en concentratie om hier iets op te zetten.

Zo mocht ik ook lekker 10 dagen met mama naar Scheveningen. De zeelucht is altijd zo lekker voor mij. Met mijn nieuwe scootmobiel konden we gelukkig ook wat meer doen.

Zo gingen we naar museum voorlinden. Ik vond het alleen heel vervelend dat het er best druk was. Wat ik ook probeerde dit beeld, ja het is echt een beeld, kreeg ik niet zonder bezoekers op de foto.

Ik wou het bijna opgeven en leunde net iets teveel op m’n scootmobiel. Hierdoor gingen mijn gevarenlichten aan met bijhorende fanfare gepiep. De bezoekers dachten echter dat het alarm van het museum af ging omdat ze te dichtbij stonden en sprongen geschrokken naar achteren. Gotcha! De perfecte foto ๐Ÿ˜

Moeder natuur

Helaas kwam moeder natuur langs die besloot dat het tijd werd voor herfst. De herfst en winter zijn vaak mijn slechtste periodes. Wat echter nieuw is, is dat ik nu gelijk in het begin van het seizoen al ziek word.

3 weken geleden kreeg ik mijn eerste zware exacerbatie en werd de prednison gestart. Helaas sloeg deze niet goed genoeg aan waardoor we de dosering verdubbelde en 2 soorten anti biotica startte. Dit werkte wel en al snel voelde ik me weer mens. Dat mens zijn duurde echter niet lang.

6 dagen na het eindigen van deze kuur begon de ellende weer. Afgelopen dinsdag startte ik met 40MG pred en werd er een spoed afspraak geplant bij de longarts waar ik vandaag heen mocht.

De komende maand heb ik een flink prednison schema. We beginnen met 60mg en gaan per 4 dagen steeds een klein beetje afbouwen. Hopelijk krijgen we zo mijn longen onder controle zodat ik zo min mogelijk slecht de rest van de periode in kan gaan. Ik werd al wel gewaarschuwd dat als dit niet werkt een opname de enige optie zou zijn. Duimen jullie mee dat we die opname nog een paar maanden kunnen uitstellen?

En nu?

Ik was al wel heel actief op Facebook en instagram maar ga nu mijn blog ook weer verder oppakken. Ik merk alleen dat het upload schema wat ik had lichamelijk niet haalbaar is. Ik ga dus niet 4 a 5 artikelen per week uploaden maar streef ernaar om er 2 per week te plaatsen. De content zal wel geplaatst worden op de bijbehorende dag waarin het artikel past.

Niets missen?

Wil je niets missen laat dan hieronder je gegevens achter dan krijg je een mail zodra er een nieuwe blogpost online komt.

Sneakpeak

Er staat al een blog klaar voor de yvetTEST. Ik heb de afgelopen maanden namelijk enorm genoten van een spijkermat. In de post van volgende week vertel ik je welke verbeteringen ik hierdoor merkte en waarom ik deze zo graag wou testen.

Stay tuned!

Laat hier je gegevens achter zodat je mail ontvangt bij een nieuwe blogpost!

2 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.