YvetTEST; Flowee spijkermat

Vandaag test ik een product welke al heel erg lang op mijn lijstje stond. Ik was heel erg benieuwd of de über positieve ervaringsverhalen echt klopte. Vandaag neem ik jullie mee in de wereld van de flowee spijkermat.

Wat is een Flowee spijkermat?

De spijkermat zorgt voor een diepere ontspanning, minder pijn en een betere nachtrust. De mat is gevoerd waardoor deze comfortabel aanvoelt. Oké, comfortabel klinkt een beetje gek als je bedenkt dat er ruim 8800 drukpunten opzitten. Die drukpunten zijn verdeeld over 210 spikes met 42 scherpe naaldjes. De spikes zijn gemaakt van ABS-Plastic, ook gebruikt in de wereld beroemde Lego steentjes, en is versmolten met het katoen. Hierdoor is de mat erg stevig en kun je hem zonder problemen mee op reis nemen.

Waarom wil je jezelf gaan martelen? Alsof je nog niet genoeg pijn hebt!

Toen ik vrienden en familie ging vertellen dat ik voor flowee de spijkermat met bijhorende kussen mocht testen was het die zin die ik het meest om m’n oren geslingerd kreeg. Mensen verklaarde mij voor gek. Je gaat toch niet vrijwillig op zo’n mat liggen?!

Het klopt dat ik al heel veel pijn heb. Met mijn vloeibare zware morfine en al mijn medicijnen kan ik dat ook niet ontkennen. De extreme clusterhoofdpijn, reuma maar ook het ademen door m’n ernstige astma maken dat ik, zoals ze dat zo leuk in ziekenhuisverslagen zetten, een pijnlijke vrouw, ben. Over het algemeen kan ik mijn pijn best verdragen maar fijn is het niet. Ook merk ik dat ik veel meer last van m’n benen heb als ik in een astma exacerbatie zit. Niet gek natuurlijk aangezien die ook veel minder zuurstof krijgen dan normaal.

YvetTEST

Toen ik het pakket opende werd ik gelijk al helemaal vrolijk. Wat zien de producten er mooi en stevig uit! En die vrolijke heldere kleuren, love it!

De kleine plastic naaldjes voelde best scherp op m’n vinger aan. Natuurlijk is je vinger gevoeliger en als je erop ligt verdeeld natuurlijk de druk, maar toch schrok ik wel heel even. Desalniettemin had ik onwijs veel zin om te gaan testen.

De eerste keer

Er werd geadviseerd om niet gelijk een spijkermat-marathon te houden. Rustig opbouwen met 10 minuten zou veel beter zijn. Nog een klein beetje geschrokken van de scherpe naaldjes vond ik dat ook echt helemaal niet erg.

Echter merkte ik gelijk toen ik erop lag dat die naaldjes helemaal niet meer scherp aanvoelde. De druk was goed verdeeld en eigenlijk voelde het super fijn. Toen mijn wekker na 10 minuten afging vond ik het ook gewoon jammer dat ik er weer vanaf moest. In die kleine 10 minuten merkte ik al dat ik me veel beter kon ontspannen dan door meditatie alleen.

Het resultaat

Inmiddels heb ik de mat nu ruim 2 maanden. Ik merk dat ik me veel beter kan ontspannen en de aandacht van de dagelijkse pijn vervaagt. Als ik veel pijn heb is in slaap komen een ramp, juist omdat je dan de pijn extreem aanwezig voelt. Door op de mat te liggen voor ik ga slapen kom ik meer tot rust en val ik veel sneller in slaap. In dat geval gebruik ik de mat in combinatie met de meditatie app headspace.

De spijkermat zorgt voor een betere doorbloeding waardoor ook de themperatur in je voeten zullen verbeteren. Met de tropische zomerperiode, en de hoge dosering prednison van nu, heb ik dat nog niet kunnen zelf ondervonden. Het zal echter niet lang meer duren voor mijn voeten veranderen in ijsklompen. Op instagram zal ik jullie op de hoogte houden hoe de mat hiervoor werkt.

Conclusie

Ik gebruik mijn mat elke dag en soms iets vaker. Ik zou niet meer zonder mijn mat kunnen. Toen ik in augustus op vakantie ging heb ik zelfs ruimte in de koffer gemaakt zodat m’n Flowee mee kon.

Ik denk dat veel mensen met reuma hier onwijs veel plezier mee gaan hebben. Mij helpt het enorm in de pijn en stijfheid.

Qua clusterhoofdpijn zorgt het er niet voor dat ik geen aanvallen meer heb, maar wel dat ik afleiding krijg tijdens de aanvallen. Hierdoor sla ik minder tegen mijn hoofd met voorwerpen in m’n omgeving wat natuurlijk al een hele overwinning is. Door de mat, wel in combinatie met extra zuurstof, kan ik tijdens de clusterhoofdpijn iets meer ontspannen. Dit is niet alleen fijn voor dat moment maar ook voor m’n reuma en astma hebben het hierdoor veel minder zwaar.

Ik wou dat ik deze vrolijk gekleurde held jaren eerder had ontdekt!

Meer weten over mijn nieuwe vriend, of gelijk zelf proberen? Klik hier.

5 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.