Photo vrijdag; een week in de achtbaan

Het is photo vrijdag. Vandaag deel ik foto’s van de afgelopen week. Een bijzonder hectische week met veel ups en downs. Als ik op deze week terugkijk kan ik oprecht zeggen dat ik intens gelukkig ben met mijn leven. En dat ondanks m’n ziekenhuisopname.

Dit was ongeveer mijn week. Het was onzeker of ik wel naar Walibi zou kunnen. Gelukkig is dat gelukt met de nodige aanpassingen. Zo zijn we maar 2 uurtjes geweest en hebben we alleen rondgelopen zonder in attracties of spookhuizen te gaan. Mijn scootmobiel was hierin ook echt noodzakelijk.

Verder ben ik onwijs dankbaar dat er in het meander ziekenhuis zulke lieve meedenkende verpleegkundige werken. Hierdoor was het accepteren van mijn opname een stuk eenvoudiger en kon ik me makkelijker overgeven aan de zorg die ik nodig had.

Ook was ik onwijs blij met alle lieve vrienden, kennissen en familie die er voor mij waren, en er nog steeds voor mij zijn. Ik kan niet veel meer dan liggen dus elk contact, hoe klein ook, is een feest. Een kaartje, appje of spraakbericht helpen me echt de dag door. Het zijn nu de hele kleine dingen die groots zijn.

Ook zijn er dus eindelijk stappen gemaakt met mijn eetprobleem. We weten nu waarom het eten en drinken zo moeilijk gaat en waarom ik me dus ook steeds verslik. Vandaar dat ik nu mijn brood in baby stukjes met dik, smeuïg beleg zonder korstjes eet. Ook weet ik nu hoe ik veilig ander voedsel kan eten zonder me te verslikken of een astma aanval te krijgen van de inspanning.

Qua medicatie is er ook het een en ander veranderd. Nu moet ik een half uur voor inspanning (eten, wc etc) morfine drank nemen om een astma aanval te voorkomen. Voorheen nam ik deze achteraf. Ze moesten we wel eerst overtuigen dat deze manier beter is. Ik was heel bang dat ik onnodig veel morfine binnen zou krijgen. Helemaal omdat de drank die ik heb ook gebruikt word bij euthanasie. Verder is het nu ook duidelijk dat ik een andere vorm anti biotica nodig had. Nu ik deze slik heb ik veel minder slijm en koorts.

Ook heeft de fysio van het ziekenhuis mij een andere techniek aangeleerd om het slijm uit m’n onderste luchtwegen te krijgen. Voor huffen alleen had ik namelijk niet genoeg kracht. Deze nieuwe techniek heeft al een hoop groene monsters uit m’n longen verlost!

Al met al een hele mooie leerzame week waarin flink wat stappen gezet zijn. Ik ben benieuwd wat de komende week mij gaat brengen. Hoe was jullie week?

6 reacties

 1. lifestylemommys

  Wat fijn inderdaad dat er weer wat belangrijke stappen gemaakt zijn zeg, elke stap vooruit is er eentje toch? Mijn week was erg gezellig want onze tweeling had vakantie. Ikzelf was verder een beetje rot want de bekende keelpijn was er weer en dat kost bergen energie. Maar.. ik ben er even vanaf (niet te hard roepen).

  1. yvettemoerdijk

   Ja dat is zeker heel fijn. Ben ook altijd erg blij hoe klein de stap ook is.

   Oh jullie hadden nu al vakantie. Dan hebben jullie wel heel mooi weer gehad. Das wel heel fijn alleen balen van de keelpijn. Dat kan inderdaad echt mega veel energie kosten 🙁 ik ga duimen dat die stomme keelpijn de komende weken wegblijft!

 2. Maria schoonen

  Het lijkt wel dat niemand ontkomt aan verkoudheden. In je omgeving hoesten,protesten en snotteren. Hopelijk ben je er snel vanaf en heeft het geen verdere gevolgen voor jou. Succes met de uitslag van de longarts.Beterschap hoor.

 3. Maria schoonen

  Fijn te lezen dat je weer stappen hebt gemaakt door diverse veranderingen.Hopelijk gaat het steeds beter met je. Mijn week was niet zo interessant. Verkouden en keelpijn. Maar gaat gelukkig al wat beter..wat heb jij alles weer mooi beschreven en een pluim voor je positiviteit Yvette.Een voorbeeld ben je.😘

  1. yvettemoerdijk

   Ja helaas weer een kleine terugval hier. Als het goed is vandaag overleg met de longarts. Hoor veel mensen over verkouden, maar wat wil je met dit gekke weer. Begin zelf ook te snotteren.
   En….. heel erg bedankt voor je lieve compliment. Dat vind ik echt super leuk om te lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.