Gezocht; Het gezicht van…..

Zoals jullie wellicht merken probeer ik met mijn blog te laten zien hoe je een chronisch gelukkig leven kunt hebben zelfs wanneer niet alles perfect is. Ik sta zelf heel positief in het leven en laat mij niet beperken door mijn ernstige astma die nu heel actief is. Momenteel kan ik niets en is zelfs eten eigenlijk al te zwaar voor mijn longen. Ik lig dus hele dagen in bed en moet extra zware morfine nemen en vernevelen voor ik een inspanning lever zoals eten of naar de wc gaan. Dit heeft zeker een impact op mijn leven maar toch kan ik oprecht zeggen dat ik echt heel gelukkig ben.

Met mij zijn er nog veel meer mensen die “iets” hebben maar zich daar niet door laten beperken. In de rubriek “het gezicht van: wil ik mensen een podium geven om te laten zien wie ze zijn en hoe zij in het leven staan. Helaas zijn er ook heel vaak negatieve vooroordelen en die hoop ik dan door het artikel weg te kunnen nemen.

Zo word er bij astma bijvoorbeeld vaak gezegd “benauwd? Neem gewoon een pufje dan is het zo over!” Helaas werkt dat niet bij iedereen, en vaak ook alleen in films. Maar ook over andere aandoeningen zijn er mega veel vooroordelen. Dat merkte ik maar weer eens toen ik op mijn Facebook pagina een artikel deelde over depressie. Zo vertelde iemand dat zij niet depressief kon zijn omdat ze nog grapjes maakte….

Het is tijd om de wereld de andere kant te laten zien. In het artikel beginnen we met een klein interview. Wie ben je, wat doe je zoal en welke aandoening, ziekte of beperking heb je en hoe beïnvloed dat je leven? Ook kunnen we kort stilstaan bij de vooroordelen die je vaak om je oren geslingerd krijgt. Daarna komt het leukste van het artikel; een dag uit je leven door middel van foto’s. Foto’s zeggen namelijk meer dan 1000 woorden.

Het is de bedoeling dat je een dag uit je leven vastlegt op foto. Hoe start je de dag? Wat doe je zoal op een dag? Moet je rekening houden met je ziekte/beperking/aandoening of juist niet? Je bent zelf vrij om te kiezen wat je wel, en niet zou willen delen en ook welke dag je uitkiest. Het zou fijn zijn als je bijvoorbeeld elk uur 1 foto maakt zodat er een goed beeld gevormd kan worden over het gezicht achter een aandoening.

Ik zal de foto’s bewerken tot polaroid-foto’s zodat je onder de foto ruimte hebt voor een kleine toelichting op de foto. Natuurlijk komt het artikel pas online na jou goedkeuring. Alles gaat hierin in overleg.

Ik hoop dat jullie samen met mij willen zorgen voor een betere, positieve beeldvorming en laten zien dat je, ondanks dat niet alles perfect is, je echt een chronisch gelukkig leven kunt hebben.

Dus heb jij een lichamelijke aandoening, chronische ziekte en/of psychische beperking en wil jij meewerken aan “het gezicht van” om andere te inspireren op een chronisch gelukkig leven?

Laat dan hier je gegevens achter dan neem ik contact met je op! Als je op deze link klikt kom je op de contactpagina uit. Je mag ook mailen naar info @ yvettemoerdijk.nl

6 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.