Dreom-watte?

Ik vond het wel eens tijd om jullie te gaan vertellen waarom ik blog onder de naam Dreomky en wat die naam precies betekend. De naam heeft namelijk een diepere, emotionele betekenis voor mij.

Dreom-wat?

Allereerst zal ik jullie vertellen hoe je de naam uitspreekt. Sommige denken dat er dream staat, maar nee dat staat er toch echt niet. Eigenlijk spreek je gewoon uit wat je ziet namelijk “dreejomkie”. Best simpel eigenlijk, als je het eenmaal weet.

De betekenis

Dreomky is gemaakt van de letters van mijn achternaam. Dus eigenlijk staat er moerdijk maar dan net even anders.

De emotionele betekenis

Mijn vader gebruikte het woord Dreomky heel erg vaak. Dat was echt iets van hem en kwam ik dan ook echt overal tegen.

Mijn vader was heel erg creatief zowel tekstueel als beeldend. Ik lijk heel erg veel op hem, in echt bijna alles. Papa wist ook altijd het goede te zien ondanks dat wellicht niet alles perfect was. Zelfs toen hij te horen kreeg dat hij terminaal was, genoot hij voor de volle 100% van het leven en verloor hij zijn gevoel voor humor niet.

10-08-2010 overleed hij aan de gevolgen van kanker. Toen hij overleed zat ik net 1 dag op Tenerife voor mijn aller eerste vakantie alleen met rolstoel. Dit was een hele moeilijke periode en alles ging onwijs snel. Toen ik op vakantie ging was er namelijk niets aan de hand. Eenmaal aangekomen in het hotel heb ik nog naar huis gebeld en alles was goed. In de nacht, of eigenlijk vroeg in de ochtend, kwam de reisleider het nieuws brengen. Nog steeds vind ik het lastig dat ik er niet bij was en ik pas kort voor de uitvaart teruggevlogen kon worden.

Juist omdat wij zo op elkaar lijken, mis ik hem in alles wat ik doe. Ik weet zeker dat hij trots zou zijn op mijn humor en positiviteit en ook op wat ik met mijn blog bereik.

Door te bloggen onder de naam Dreomky is papa er toch altijd bij wat mij heel veel steun geeft.

Ik vind het heel erg mooi dat op deze manier papa er toch altijd bij is en zo mede verantwoordelijk is voor alles wat ik met bloggen bereik.

5 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.