Me-time activiteiten

Afgelopen maandag nam ik jullie mee in de wondere wereld van me-time. Door regelmatig tijd te nemen voor jezelf verlaag je je stressniveau en zorg je ervoor dat je nog productiever kunt werken en meer kan genieten van kleine dingen.

Ik snap dat het soms lastig is om te bedenken wat je zou kunnen doen. Daarom deel ik vandaag me-time toppers die ook met een laag budget of energieniveau haalbaar zijn.

het artikel van afgelopen maandag kan je hier teruglezen. Daarin gaf ik je ook al 10 tips om me-time te integreren in de hectiek van de dag. Deze blog is een aanvulling op afgelopen maandag waarbij ik je vandaag laat zien wat je zoal zou kunnen doen tijdens me-time.

Lezen

Lekker op de bank onder een dekentje, of gewoon vanuit bed, genieten van een goed boek.

Door mijn leesproblemen hield ik nooit echt van lezen tot ik mijn x-lens bril kreeg. Nu lees ik elke dag op mijn kobo e-reader. Een boek vasthouden kan ik niet door mijn reuma maar met deze e-reader kan ik pijnvrij lezen. Deze is ook nog eens waterdicht en dus kan je ook lekker in bad lezen, als je die zou hebben. Ik heb het kobo plus abbonoment van bol.com wat inhoud dat ik voor 10 euro per maand onbeperkt kan lezen.

Boeken top 3

Ik ben nu bezig in het boek “aan alle jongens van wie ik hield”. Dit is een young adult boek waardoor deze heerlijk wegleest.

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Bekijk op bol.com

“Momento” van emelie schepp is het eerste deel van de thrillerserie uit Zweden. In totaal zijn er al 4 delen verschenen. “Momento” en het tweede deel “narcotica” heb ik al verslonden. Het was zo spannend dat ik het boek geen seconde neer kon leggen.

Een jong meisje wordt wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht gekomen is. 2012: In Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst vermoord. Alle sporen leiden naar een kind als dader. Officier van justie Jana duikt in de zaak en dat brengt bij haar gruwelijke herinneringen aan haar eigen verleden boven. Wat gaat er schuil achter de nu zo sterke Jana? En is zij eigenlijk wel te vertrouwen?

Koop bij bol.com

“Ik mis mezelf” van Lisa Genova staat nog op mijn lijstje om te lezen. Alzheimer heeft me altijd gefascineerd. Toen ik creatieve therapie studeerde was er een vrouw van 40 die aan deze ziekte leed. Zij was succesvol advocaat maar daar was nu niet veel meer van over. Op heldere momenten wist zij dat maar al te goed. Ook dit boek gaat over een succesvolle vrouw die leidt aan deze heftige en slopende ziekte.

Alice is bijna vijftig en leidt een druk leven als wetenschapper wanneer ze de diagnose vroege alzheimer krijgt. Haar leven verandert drastisch: ze verliest haar baan en de regie over haar eigen wereld. Haar plan om haar man en kinderen niet tot last te zijn en op tijd afscheid te nemen, verdwijnt uit haar geheugen. Alice blijft achter zonder haar herinneringen aan het verleden en zonder hoop voor de toekomst.
Ze leeft in een heden dat soms even mooi, maar meestal verwarrend en zelfs angstaanjagend is.

Bekijk op bol.com

Netflix en Videoland

Geen zin om te lezen? Natuurlijk zijn er ook genoeg films en series die je lekker vanaf de bank kunt kijken. “Aan alle jongens van wie ik hield” en “still Alice” van de boekentips staan ook als film op Netflix. Ik heb ze nog niet gezien omdat ik eerst de boeken gelezen wil hebben.

Hoewel het nog wat vroeg is geniet ik ook weer van heerlijke kneuterige kerstfilms. Ik kan daar zo intens van genieten. Hebben jullie al kerstfilms gekeken? Ik keek van de week naar angels in the snow. Niet een typische kerstfilm maar wel heel erg leuk.

Puzzelen

Ik vind puzzelen ook echt super chill. De hoekjes uitzoeken werkt rustgevend, tenzij ik er een mis dan. Het gevoel als je een eindelijk een stukje ziet welke past is zo fijn. En ook het aller laatste stukje leggen is echt een geluksmoment.

Ik hou heel erg van wasgij puzzels en van jan van haasteren. maar Ik ben ook helemaal verliefd op deze puzzel. Ik denk dat ik deze aan Sinterklaas ga vragen.

Bioscoop

Als het ergens sociaal geaccepteerd is om in je eentje heen te gaan is het wel de bioscoop. Dit is dan ook een mooie tussenstap voor als je het spannend vind alleen iets te ondernemen. Het voordeel van de bios is dat het er donker is en dus niemand je gek aan kan kijken en je lekker kunt genieten van de film. Vergeet je niet iets lekkers te kopen voor tijdens de film?!

Lunchen

Ik ga regelmatig in mijn eentje lunchen in de stad. Of nou ja, ging aangezien ik nu ziek ben. Zoals ik maandag ook al zei is het dan niet te bedoeling om alleen maar op social media te zitten tijdens de lunch. Neem een boek of tijdschrift mee en ga lekker lezen. Ook puzzelen is super ontspannend om te doen. Er zijn zoveel verschillende soorten puzzels dat er altijd wel iets tussen zit wat je leuk vind. Inspiratie nodig qua puzzels? Lees dan deze blog nog maar een keer.

Wandelen

In de herfst is het altijd extra mooi om te gaan wandelen. Er zijn een hoop kleuren te ontdekken en geen dag is hetzelfde. Op de website van natuurmonumenten kun je mooie wandelingen in de buurt bekijken. Hierdoor kom je op plekken die je normaal niet zo snel zou bezoeken. Hoeveel paddestoelen zijn jullie al tegengekomen?

Musea

Ik heb al jaren een museumjaarkaart en ben daar ook mega blij mee. Doordat ik nu gratis naar een museum kan merk ik dat ik veel sneller ga. Er zijn zoveel verschillende soorten musea dat er altijd wel iets in de omgeving is wat je leuk vind.

Mijn top 5 is:

Mediteren

Ik probeer elke dag tijdens de mini me-time te mediteren. Meestal is dit voordat ik ga slapen. Ik lig dan op mijn flowee spijkermat en luister naar muziek of een meditatie app.

Zo gebruik ik graag de app headspace. Zij hebben meditaties is heel veel thema’s en verschillende lengtes. De man die praat heeft een hele fijne stem om naar te luisteren.

Daarnaast gebruik ik sinds gisteren de app Sonus island. Deze mooi vormgegeven app is een combinatie van gesproken als instrumentale meditaties. Er zijn op het eiland heel veel mogelijkheden. Mijn eerste bevindingen zijn positief maar ik zal volgende week een groter verslag uitbrengen van deze app.

Bakken

Helemaal nu het wat kouder word is het heerlijk om in de keuken te staan. De geur van vers gemaakte koekjes kan werkelijk niets tegenop.

deze super makkelijke notenreep zijn toch wel mijn favoriet. Hier kun je het recept teruglezen.

Friemelen

Ik kan me ook uren vermaken door nutteloos te friemelen met m’n vingers. Deze magneetballetjes zijn hier enorm geschikt voor. De set bestaat uit 216 losse balletjes van 5mm die onwijs magnetisch zijn.

Bekijk op bol.com

Sauna

Maar toch is mijn ultieme me-time moment een bezoekje aan de sauna. Wegens de kosten ga ik zeker niet elke maand. Ik ga altijd graag naar thermen Busloo en Soesterberg omdat deze goed toegankelijk zijn en heerlijk glutenvrij brood serveren.

Mocht je het niet fijn vinden om naakt te gaan kan je ook op zogeheten badkledingdagen gaan. Zelf hou ik meer van de vrijheid van naakt. 🙂

Ik hoop dat ik snel weer fit genoeg ben om de sauna te bezoeken. Lekker een dagje keutelen, lezen, zwemmen en genieten van de warmte en rust; i love it!

welke activiteiten doen jullie graag tijdens me-time?

Één reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.