10 tips voor meer energie

Energie is iets kostbaars. Je weet pas hoe waardevol dit is als je het mist. En dan heb ik het niet over de energie waar we onze telefoon mee oplaten. Vandaag geef ik je 10 tips om zo min mogelijk energie te verspillen.

Altijd de ander tevreden houden

Ken je dat, dat je ja zegt maar eigenlijk nee had moeten zeggen? Als je altijd voor een ander klaarstaat kun je nooit voor jezelf zorgen. Men gaat je niet gelijk haten als je een keer nee zegt. Probeer deze week eens nee te zeggen en dan zonder verantwoording. Het gaat ze namelijk geen zak aan waarom jij niet kan of wil. Nee is nee.

Leven in het verleden of de toekomst.

Ook het niet in het hier en nu leven is een grote energie zuiger. Door het ziek zijn heb ik geleerd echt per dag te leven. Probeer het maar eens. Om het iets makkelijker te maken kun je ook een meditatie app gebruiken.

Roddelen

Hoewel het wellicht soms heel fijn is, is roddelen ook echt een no go. Waarom zou je energie spenderen voor een negatief gesprek? Probeer minder op een ander te focussen en blijf bij jezelf.

Piekeren

De situatie verbeterd niet met piekeren. Sterker nog, waarschijnlijk word de situatie alleen maar groter en negatiever. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus ook over dat ene waarover je piekert. Hier heb ik een mooie oefening gedeeld die je zal helpen met het loslaten van het piekeren.

Klagen

Eigenlijk hoort dit wel een beetje bij piekeren alleen dan spreek je alles uit. Ook hier werkt bovenstaande oefening erg goed. Door te klagen komt er een negatieve sfeer wat onwijs veel energie kost. Daarnaast duw je mensen weg als je non stopt klaagt. Zelf bouw ik altijd een muur om mij heen voor chronische klagers. Dat kost ook mij zoveel energie dat ik ze liever buitensluit. Ben je een klager? Doe er iets aan. Niet alleen voor je eigen energie, maar ook voor je omgeving. Op den duur zal je veel vrienden kwijt raken door deze negatieve eigenschap.

Eten

Voeding heeft veel meer invloed op onze gezondheid dan we soms denken. Ook nu met betrekking tot energie is voeding een van de sleutels voor een toekomst met meer energie. Probeer zo veel mogelijk gezond en afwisselend te eten. Geen idee waar je moet beginnen? Ga dan naar een diëtist. Zij kunnen je helpen ook als afvallen niet je doel is.

Te laat gaan slapen

Deze spreekt natuurlijk voor zich. Probeer elke nacht ongeveer 8 uur te slapen.

Social media

Het steeds maar weer controleren van instagram en Facebook kost ook veel energie. Zelf ben ik hier ook schuldig aan, al zou ik nooit zonder kunnen. Social media is natuurlijk een van de aspecten van mijn “onderneming”.

Alles persoonlijk nemen

Met deze komen heel veel van bovenstaande punten samen. Het is mens eigen om dingen persoonlijk op te vatten. Ook als we het niet zeker weten zoals bij een blik of zucht van een ander. Probeer los te laten wat een ander van je denkt. Wees jezelf. Je bent goed zoals je bent!

Ontevreden met jezelf

Het dag in dag uit focussen op wat er allemaal niet goed is aan jezelf is ook een mega grote energiezuiger. Wees trots op wie je bent. Juist die kleine imperfecties zorgen ervoor dat je een mooi mens bent. Je bent perfectly imperfect.

Goed voor jezelf zorgen geeft ook heel veel extra energie. In deze blog gaf ik al tips hoe je dat zou kunnen doen. Wat is voor jullie de grootste energie zuiger?

Één reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.