Geluksmomentjes; de kracht van omdenken

De kunst van gelukkig zijn is genieten van wat er wel is en kijken naar wat je wel kan. Natuurlijk is dit niet altijd even makkelijk.

Wij zijn vaak geneigd te focussen op het negatieve. Alles wat niet goed gaat, of wat je (nog) niet kan. Door om te denken kun je de realiteit anders ervaren, ondanks dat de omstandigheden hetzelfde blijven.

Zo vond ik het heel erg moeilijk om eerste kerstdag te gaan gourmetten. Ik was gefocust op wat ik niet kon/mocht en vergat daarbij bijna het belangrijkste, genieten. ik voelde me in het begin kansloos dat ik niet zelf al m’n vlees mocht bakken. Dat is juist waar gourmet omdraait, althans, dat voelde ik zo.

Ik vergat dat het überhaupt bijzonder is dat ik aan tafel kan zitten. Dat ik in Brabant ben bij mijn familie en niet thuis in bed. Dat ik iets kan eten zonder gelijk te hoeven braken. Toen ik dat eenmaal doorhad genoot ik van het lekkere eten en de gezelligheid van mijn lieve familie die me bij alles willen helpen. Hierdoor kon ik zelfs nog een potje kaartje. Dat was echt de kers op de appelmoes!

Er zijn vaak zoveel meer mooie momenten die we ongemerkt over het hoofd zien, zonde! Het maakt je dag/week/maand, eigenlijk je hele leven, een stukje leuker.

Omdenken; een legende uit Oekraïne.

Ik kwam op internet een erg mooi inspirerend kerstverhaal tegen. Dit kerst verhaal verteld de kracht van omdenken zodat je grenzeloos gelukkig kunt zijn met wat er wel is. Juist door te kijken wat er wel is in plaats van te focussen op het “negatieve” vergroot je je geluksgevoel. laten we voortaan als we het moeilijk hebben even aan dit verhaal denken.

Veel lees plezier!

Het verhaal van de spin en de kerstboom

Er was eens een weduwe die in een krappe oude hut woonde. Ze woonde met haar kinderen. Buiten hun huis was een hoge dennenboom. Uit de boom viel een dennenappel die al snel uit de grond begon te groeien.

De kinderen waren enthousiast over het vooruitzicht om een kerstboom te hebben, en dus gingen ze ervoor zorgen dat het zou blijven groeien en sterk zou zijn totdat het groot genoeg werd om een kerstboom te worden om in huis te nemen.

Helaas was het gezin arm en hoewel ze een kerstboom hadden, konden ze het zich niet veroorloven om het te versieren met ornamenten voor Kerstmis. En dus gingen de weduwe en haar kinderen op kerstavond naar bed met de wetenschap dat ze op kerstochtend een kale kerstboom zouden hebben.

De spinnen in de hut hoorden de snikken van de kinderen en droevige kreten en besloten dat ze de kerstboom niet zo zouden laten.

Dus maakten de spinnen prachtige webben op de kerstboom, en versierden ze met elegante en mooie zijdeachtige patronen.

Toen de kinderen op kerstochtend vroeg wakker werden, sprongen ze van opwinding. Ze gingen naar hun moeder en maakten haar wakker. “Moeder, je moet de kerstboom komen zien. Het is zo mooi!”

Toen moeder wakker werd en voor de boom stond, was ze echt verbaasd over de aanblik die voor haar ogen lag.

Een van de kinderen opende het raam toen de zon scheen. De zon glijdt over de vloer en glijdt langzaam over de kerstboom. Terwijl de stralen van de zon op de boom schenen, veranderden de schaduw in een schitterende zilveren en gouden kleur; de kerstboom fonkelde met een magische twinkeling.

Vanaf die dag voelde de weduwe zich nooit arm, in plaats daarvan was ze altijd dankbaar voor alle prachtige geschenken die ze in het leven had.

Geniet van de kleine dingen. Fijne kerstdagen!

Één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.