Tekenchallenge; ready, set, GO!

Allereerst wil ik jullie een heel mooi, gelukkig, positief en vooral gezond 2019 wensen. Mijn 2018 was niet echt top zoals je hier al kon lezen, echter kreeg ik veel reacties dat 2018 sowieso bij veel mensen een akelig jaar was.

Tijd dus om 2019 goed te beginnen. In deze blog legde ik je uit welke effecten creativiteit heeft op je gezondheid. Vandaag is het eindelijk zover en gaan we van start met de challenge. Met slechts 10 minuten per dag kom je een heel eind!

Wees flexibel en probeer om-te-denken

Ik kan me voorstellen dat het soms lastig is om een nieuwe gewoonte in te plannen. Vandaag geef ik je wat tips hoe je succesvol deel kan nemen aan deze challenge. Ook als je net als ik iemand bent die het vaak lastig vind om iets vol te houden.

  Blok elke dag een blok van 10 minuten in je agenda. Door het vooraf in te plannen is de kans groter dat je ook daadwerkelijk even gaat tekenen.
  Wees lief voor jezelf. Er zullen dagen zijn dat het echt niet lukt om te tekenen. Misschien ben je ziek, of heb je een andere mega drukke dag. Geen probleem! Accepteer dat het er vandaag niet inzit en teken de dag erna gewoon beide opdrachten.
  Drukker dan druk. Soms is het door de weeks echt overleven. Je zit in de examenjaar, volgt een drukke studie of wellicht werk je veel meer dan “gezond” is. Om dan ook nog door de weeks te moeten tekenen is best een opgave. Je kan er in dit geval ook voor kiezen alleen in de weekenden mee te doen. Teken dan in het weekend meerdere opdrachten van afgelopen week.
  Klein is fijn! Werk niet te groot. Hoe groter je tekent, hoe meer tijd het je gaat kosten. Met slechts 10 minuten per dag werk je al bij aan je gezondheid.
  Omdenken. Soms lukt het echt niet om iets te tekenen. Probeer als het niet lukt om te denken. Geen idee hoe je een konijn zou moeten tekenen? Maak een mega close up van z’n vacht.
  Zoek het innerlijke kind. Kinderen kunnen heerlijk zorgeloos tekenen. Die hebben (nog) geen waardeoordeel. Probeer dat zelf ook eens los te laten. Het gaat om het proces en het hoeft echt geen van Gogh te worden.
  Geniet en wees trots! Het belangrijkste van alles. Probeer ervan te genieten en wees trots op elke tekening die je maakt.

Een mooi voorbeeld hoe je een maandindeling kan maken

Gemaakt door een 6 jarige die niet kon wachten te beginnen!

Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Delen jullie ze ook met #dreomkychallenge?!

4 reacties

 1. Natasja

  De allerbeste wensen voor 2019!
  Wens je een veel beter jaar dan 2018.
  Met heel veel geluksmomentjes. Wanneer er vele tekeningen mogen lukken, zijn dat alvast vele leuke momentjes. Leuk dat de tekening van mijn 6-jarige erbij staat. Zo onbevangen, heerlijk. Ik ga daar maar een voorbeeld aan nemen.

  1. yvettemoerdijk

   Ook voor jou natuurlijk de beste wensen. En ja die tekeningen verdienen een ere plekje omdat het juist een voorbeeld is voor vele. Wij, volwassenen, worden zo gedrilt op succes dat we het spelen, de fantasie en gewoon oordeelloos tekenen verleerd zijn en dat is echt zonde. Die tekeningen geven een goed beeld hoe je aan de slag kan met de verschillende onderwerpen ๐Ÿ™‚ ik hoop dat we in december lekker zorgeloos kunnen tekenen zoals jouw kinderen dat nu al doen ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.