Plofkop en co; zo was kerst en de vakantie echt…

In deze blog kon je mijn kerst/ vakantie plannen lezen. Samen met de ergotherapeut had ik een planning gemaakt hoe ik deze dagen door zou komen zonder in het ziekenhuis te belanden.

In deze blog neem ik je aan de hand van foto’s mee tijdens mijn vakantie en vertel ik je wat wel, en niet gelukt is.

24 december

Kerstavond vier ik altijd met Mandy en Chris. Dit keer werden de plannen aangepast aan onze gezondheid. Zo werd kerstavond kerstmiddag en onze mooie kerstkleding veranderde voor chille pyjama’s, zelfs pluis mocht z’n pyjama aan!

De bordspellen maakte plaats voor de Nintendo switch. Zo konden we gewoon op de bank blijven spelen. Het “avond” eten verspreidde we over de dag. Mandy had voor onwijs veel lekkere hapjes gezorgd.

Deze dag was echt een succes! Ik kon binnen mijn grenzen blijven zonder dat het afbreuk deed aan de gezelligheid. Wat een topdag!

25 december

Eerste kerstdag vierde ik bij mama in roosendaal. Mijn broer en zijn gezin kwamen ook gezellig langs. In de middag deden we cadeautjes. Ik had vrij veel leuke dingen voor mees, mijn neefje, op de kop weten te tikken en ook voor de rest had ik best een leuke hoeveelheid aan pakjes. Zo had ik voor oma en mees die leuke ballenbak van Bumba. Dat was echt een succes!

Zelf kreeg ik een Roosendaals kerstpakket en dat was het voor vandaag. Door PostNL waren mijn cadeautjes niet op tijd bezorgt, en stiekem vond ik dag helemaal niet erg. Ward en Janneke vonden dit wel vervelend. Ik vond het we fijn omdat ik al redelijk overprikkelt was van alle andere cadeautjes en ik zo geen energie kwijt was aan uitpakken. Uiteindelijk was het 1 januari de grote yvette show en kreeg ik enorm veel cadeautjes.

In de avond gingen we gourmetten. Hier zag ik best tegenop in verband met het hulp vragen. Mama heeft mijn vleesjes gebakken en dat scheelde een hoop energie. Hierdoor kon ik in de avond zelfs nog een potje kaarten.

Helaas kreeg ik in de nacht wel een cluster aanval. Ik was er dit keer op tijd bij waardoor de “schade” beperkt bleef.

26 december

Vandaag gingen we naar Scheveningen. We blijven daar tot nieuwjaar. Mama heeft gereden en ik speelde dj. Voor het eerst kon ik een goede houding vinden in de auto waardoor ik geen energie kwijt was met het vinden van mijn balans. Voor ik het wist waren we al bij ons appartement waar ik lekker kon bijkomen op de bank.

Scheveningen

Vanaf het appartement hebben we briljant uitzicht. Ik kan echt uren kijken naar de zee.

In het ziekenhuis gaven ze me de tip om waterijs na het eten te nemen. Dit zou helpen tegen de misselijkheid en het braken.

We gingen eten bij zusje en at veel meer als wat ik de afgelopen periode gedaan had. Ik ben nog steeds besmet met het norovirus en braak ook nog steeds. Bij zusje hadden ze waterijs en dus nam ik de proef op de som. Geen idee hoe het zit, maar het werkt echt. Er kwam een klein beetje omhoog maar dat mag niet de naam braken hebben.

De dag na kerst had ik eindelijk de rust om mijn medicatie even te sorteren. Dit geeft me rust en overzicht.

Het was echt gigantisch nodig! Een frisse knipbeurt. M’n haar was echt te lang en zat niet meer lekker. Ik kan alleen niet zomaar even naar de kapper. Ik weet vaak pas op de dag zelf of ik het aankan en dan is het vrij lastig om nog terecht te kunnen.

Gelukkig kon ik in Den-Haag bij kinky kappers nog wel terecht. Ik werd geknipt door echt een topper. Ze wist precies wat ze wel en niet met mijn krullen, en plofkop, kon doen. Ze knipte heel fijn en precies zoals ik het ook bedacht had. Als je haar goed zit, voel je je gelijk een stuk minder ziek.

Lang leve de uitverkoop, en dat bij de primark. Ik kreeg nog net geen geld toe toen ik deze schoenen en pinguïnbroek voor pluis kocht.

Na het eten nog even bij heg vreugdevuur kijken. Blijft bijzonder om te zien.

We zijn naar de musical the addams family geweest. Ik had niet verwacht dat dit veel zwaarder dan shoppen zou zijn. Ik had het de eerste helft heel erg zwaar. Gelukkig was er een hele grote bank in de hal en kon ik daar echt even bijkomen.

De musical vond ik erg leuk, maar ik zou niet nog een keer erheen willen. Leuk om, met korting, gezien te hebben.

In 2019 wil ik weer meer tekenen. De tekenchallenge van wendy was hierbij echt een fijne warming up.

Al ruim een jaar zaten ze in m’n toilettas maar nooit had ik tijd. Een 3 fase gezichtsreiniger. Eerst een soort scrub, vervolgens het zwarte masker om de viezigheid uit je huid te halen en als afsluiter een masker die voedt en de poriën dicht. Ik heb nog nooit zon zachte huid gehad. Heerlijk.

Oudjaar! Lekker genieten in de stad. Je kan daar zo lekker eten. Ik had me alleen vergist in de drukte. Het was nu veel heftiger voor mij en dat merkte ik aan alles.

Helaas kreeg ik rond 00:00 een clusteraanval. Ik was te laat met de zuurstof waardoor ik lichamelijk weer best een klap heb gekregen. Mijn voet zag klem, m’n handen waren beurs en verder spierpijn, heel veel spierpijn.

Nieuwjaar! Dit word echt mijn jaar!

1 januari

We gingen helaas weer naar huis. Het was heerlijk in Scheveningen maar ook echt veel te zwaar. Het goed op m’n grenzen letten is niet echt gelukt. Ik ben wel veel bewuster geweest maar heb toch teveel gedaan. Dat in combinatie met de aanvallen van vannacht zorgde ervoor dat ik echt niets kon. De plannen die ik had voor vandaag heb ik afgezegd zodat ik in bed kon blijven.

En toen was ik weer in amersfoort. Wat een hoop post na een weekje vakantie. Ik ga nu lekker in bed bijkomen en nagenieten.

4 reacties

  1. Maria schoonen

    Hoi Yvette, Fijn te lezen dat je dagen soms goed en soms minder goed zijn verlopen.Rust nu uit en je kunt vast nagenieten van de leuke en mooie dagen… Het is ook moeilijk je grenzen steeds te moeten bepalen.Maar die tip van waterijs is super voor je .Is een goede tip en kun je vast volhouden in 2019. .leuk zijn je dagelijkse tekeningen. Groetjes maria

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.