YvetTEST; adem jezelf gezond met Vogmask

Nu iets langer als anderhalf jaar ben ik een trotse vogger. En nee ik maak geen schrijffout en bedoel dus niet vlogger. Zodra ik naar buiten ga of mij op plekken begeef waar veel mensen zijn draag ik, met trots, mijn vogmask. In deze blog vertel ik er meer over en mag ik er 3 verloten! De vogmask is namelijk voor iedereen die gezond wilt leven echt een toegevoegde waarde.

De luchtkwaliteit is niet alleen in amersfoort slecht!

 

Luchtkwaliteit.

Hoe beter het weer hoe slechter de kwaliteit van de lucht die we inademen. Schadelijke stoffen zoals fijnstof en pollen blijven dan hangen. Niet alleen voor mensen met luchtwegklachten heeft dit gevolgen, nee ook voor gezonde mensen is het ongezond om deze lucht in te ademen.

Blootstelling aan fijnstof leidt tot levensduurverkorting, ook wel vroegtijdige sterfte. Hierbij gaat een mens niet dood aan fijnstof maar aan een ziekte die door fijn stof wordt verergerd. Naast vroegtijdige sterfte zijn in onderzoeken ook andere effecten waargenomen. Deze effecten zijn bijvoorbeeld verergering van bestaande ziekten, aandoeningen van hart- en vaatstelsel, aan luchtwegen en longen, de hiermee verbonden toename van ziekenhuisopnames, klachten en symptomen en verzuim op school en werk. (Bron: https://rivm.nl/Onderwerpen/F/Fijn_stof/Effecten )

Vogmask

Een vogmask is een masker die deze schadelijke stoffen uit de lucht filtert. Hierdoor adem je gezonde lucht in. Gelukkig zijn de maskers van vogmask er in heel veel leuke kleuren en printjes te krijgen. Daarnaast zijn er 3 maten maskers. Hierdoor is het masker geschikt voor jong en oud, groot en klein.

Het masker bestaat uit verschillende lagen zodat alle deeltjes goed worden gefilterd. Elk masker heeft een ventiel zodat je uitgeademde lucht makkelijker afgevoerd word. Omdat het luchtfilter over het hele masker zit kun je deze niet vervangen. Een masker gaat, afhankelijk van de intensiviteit van gebruik, tussen de 4 en 6 maanden mee.

Vogmask is ook onderheven aan strenge tests en hebben verschillende keurmerken. Korean Ministry of Food and Drug Safety KF-94, GB2626-2006 Personal Protective Equipment Certified KN95 en behaalde het CE-Mark voor Personal Protective Equipment – filterend halfmasker voor deeltjes voor EN 149:2001 + A1:2009 voor de EU-markt. Vogmask voldoet aan NIOSH N99-filterefficiëntie, zoals vermeld in 42 CFR Part 84.181.

Vogmask heeft heel veel vrolijke printjes

 

Ik als vogger

Toen ik het masker net kreeg moest ik wel even een drempel over. Juist omdat het nog zo weinig te zien is op straat werd ik daar best onzeker van. Ik moest hierbij dan ook steeds aan die Japanse toeristen denken die met, veel minder hippe mondkapjes, hier op vakantie zijn. Wist je trouwens dat zij die kapjes niet dragen voor onze luchtkwaliteit maar om ons ge beschermen tegen bacteriën uit Azië?!

Gelukkig raakte ik vrij snel gewend aan het idee, mede ook omdat ze zo hip zijn. Ik heb door het dragen veel minder last van m’n longen en ook mijn hooikoorts is aanzienlijk verbeterd.

Oké, de zin dat ik nu minder last heb van m’n longen klinkt wellicht een beetje vreemd gezien de huidige situatie. Maar van mijn artsen hoorde ik dat ik door het frequent dragen van m’n vogmask ik eerdere opnames heb weten te voorkomen. Als ik die niet gedragen zou hebben zou ik al veel eerder en vaker in het ziekenhuis hebben gelegen.

Adem jij gezond?

Ben jij je bewust van de lucht die je inademt? Want niet alleen voor mensen met astma of copd heeft de kwaliteit van lucht invloed.

Als fietser of jogger adem je 4 keer meer vieze lucht in. Als de fijnstof zo al schadelijk is, moet je nagaan wat dat met je lichaam doet als je 4 keer zoveel binnen krijgt.

Maar ook voor kinderen is het echt belangrijk een vogmask te dragen. Doordat ze “kleiner” zijn zitten ze op dezelfde hoogte als de uitlaatgassen van de auto’s. Met een vogmask zorg je dat ze veilig buiten kunnen spelen. Want ook voor hen geld dat bij inspanning ze veel meer vieze deeltjes inademen en deze ook veel dieper de longen inkomen.

En natuurlijk voor alle zwangere vrouwen. De lucht heeft heel veel invloed op de ontwikkeling van de baby.

VOGMASK is dus geschikt voor: fietsers, joggers, reizigers, skaters, mensen met gevoelige longen, astma, allergieën, zwangere vrouwen, tuiniers… en iedereen die ervoor kiest om de longen te beschermen tegen schadelijk deeltjes tot een grootte van 0,3 micrometer.

Winactie

Om jullie te helpen met het inademen van gezonde lucht mag ik 3 Vogmasks naar keuze verloten. Beantwoord daarvoor onderstaande vragen via het contactformulier of via info@yvettemoerdijk.nl . Je hebt tot en met 22 januari de tijd om je antwoorden door te geven. Daarna zal ik persoonlijk contact opnemen met de winnaars.

1 hoeveel designs zijn er geïnspireerd door dieren?

2 uit hoeveel lagen is een vogmask gemaakt?

3 hoeveel sterren zijn er zichtbaar op het rainbow design? (Aan de kant waar geen ventiel zit)

Alle antwoorden kun je vinden op de website van Vogmask!

5 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.