Dagje shoppen en cultuur net over de grens

Op slechts 5 kwartier rijden vanaf Amersfoort ben je bij een van de grootste overdekte winkelcentra van Duitsland, Centro. Op de ruim 190.000m2 vind je allerlei soorten winkels. Echt voor iedereen is er wel iets te vinden in de 220 winkels. Maar je kan nog zoveel meer beleven in deze mooie stad. 

Vandaag neem ik je mee en deel ik mijn top 5 van dingen die je gezien moet hebben in Oberhausen.

Centro

Het winkelcentrum centro is onder Nederlanders het meest bekend van de mooie grote kerstmarkt. Hele bussen gaan erheen om te genieten van de sfeer, kraampjes en natuurlijk alle mooie winkels. Maar wist je dat je ook nu heel fijn kan shoppen?

Met de auto ben je zo in het shopwalhalla waar je ook nog eens gratis kan parkeren. Ik ga altijd graag daar shoppen omdat het naast heel erg gezellig ook lekker goedkoop is. De meeste prijzen liggen in Duitsland toch net iets lager. Zo schelen de glutenvrije producten al snel 2 euro per pak. Dat is een leuk uitje wel waard.

Maar er is meer

Wat ik ook ontdekte is dat het “echte” centrum van Oberhausen ook echt heel gezellig is om naar toe te gaan. Er is zoveel te beleven. Van leuke musea tot nog meer winkels en leuke tentjes om te eten. Het is dus wel echt een aanrader om je horizon te verbreden en in de middag nog lekker de stad in te gaan.

Umweltzones

Echter heb je voor Oberhausen, zoals in heel veel steden in Duitsland een milieusticker nodig. Vaak staan we hier niet bij stil. Ik heb even een kort onderzoekje gedaan, en voor bijna alle “grotere” steden aan de grens heb je zo’n speciale sticker nodig. Maar natuurlijk ook in de steden verder landinwaarts vind je deze milieuzones waarbij de sticker verplicht is.

De milieusticker voor oberhausen moet je dus vooraf nog wel even bestellen. Gelukkig leven we in 2019 en hoeven we een uitje niet weken van te voren te plannen. De levering duurt maar 24 uur. Dus als je nu nog even besteld kun je al heel snel lekker genieten van al het moois wat oberhausen te bieden heeft. En geen nood, deze sticker kost slechte €12,50 inclusief verzending, dus je houd genoeg geld over om lekker te shoppen.

En als je de sticker dan toch hebt, kun je het ook gelijk een keer naar Düsseldorf, Keulen, Aken, Duisburg of een van de vele andere mooie steden net over de grens. Ook deze steden hebben een umweltzone maar zijn goed bereikbaar met de auto en onwijs de moeite waard om een keer te bezoeken.

Uit-tips Oberhausen

Naast centro is er dus veel meer te beleven. Hierbij mijn top 5 om jullie alvast op weg te helpen zodat je verder komt als alleen centro.

Gasometer

Hier ga je met een lift naar 120m hoogte. Zo heb je een mooi panoramazicht over het Rurh gebied

Ludwig galerie schloss

OberhausenIn dit indrukwekkende gebouw bevinden zich meerdere exposities per jaar. Ze hebben een kunstcollectie uit se voormalige ddr.

Kaisergarten

Een indrukwekkend park van ruim 28 hectare groot. Hier kun je lekker wandelen en ook voor een picknick is het park uitermate geschikt. Het hoogtepunt van de Kaisergarten Oberhausen is het gratis dierenverblijf waarin u op 5,5 hectare ongeveer 500 inheemse dieren waaronder 25 soorten zoogdieren en 45 vogelsoorten tot dichtbij kunt benaderen.

Gaststätte Wichmann

Alles in dit restaurant andemt Duits. Een typisch Duits tentje met de lekkerste schnitzels. Echt een aanrader.

Bunkermuseum oberhausen

Een overblijfsel van de tweede Wereldoorlog. Deze oorlog heeft al van kinds af aan mijn intresse getrokken. Naast een wisselende tentoonstelling kun je in deze bunker ook naar een tentoonstelling over de oorlog. Deze staat nog op mijn lijstje om de volgende keer te bezoeken.

Zijn jullie al eens in Oberhausen centrum geweest?


5 reacties

 1. lifestylemommys

  Ja Centro is echt leuk! Vooral rond de kerst alleen is het dan helaas weer veel te druk voor me. Gezellig hoor maar op sommige dagen echt te vermoeiend. En zo’n mega drukte vind ik niet handig met de kinderen

   1. yvettemoerdijk

    Hoop zelf weer snel naar oberhausen te kunnen want wil zelf ook dolgraag naar legoland. Is daar best groot als ik het goed gezien heb. Groter als die in Scheveningen komt.

   2. lifestylemommys

    Ik ben er nog nooit geweest. Wel heb ik dit jaar irrland op de planning staan. We proberen al een paar jaar te gaan maar telkens als we een datum hebben is het te warm of regent het dat het giet. Dit jaar een nieuwe poging hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.