Plofkop en co; geen bericht is….

Normaal is geen bericht goed bericht. Athans zo gaat het gezegde. Niets is echter minder waar. Gelukkig lig ik wel gewoon thuis maar er is weer veel gebeurd. Gelukkig allemaal dingen voor een betere toekomst. Vandaag neem ik je mee met een kleine update.

Routine onderzoek bleek toch wel erg nuttig

Omdat ik erg veel prednison gebruik vonden ze het in het ziekenhuis een goed idee als ik een scan zou maken van mijn botten. Dit omdat langdurig prednison op den duur osteoporose kan veroorzaken. Ik slik al dagelijks calcium met vitamine d tabletten en gebruik veel zuivel en eiwit dus was het onderzoek meer routine. Iets om af te vinken.

Helaas was de uitslag iets minder positief. Ik bleek best heftig osteoporose te hebben en moest per direct extra pillen gaan gebruiken. Deze moet ik 1 keer in de week, op vrijdag. Helaas kan ik er niet goed tegen en word ik er mega ziek van. Aangezien ik altijd geluk heb, is er ook nu geen alternatief. Ik moet dus accepteren dat ik elke vrijdag uitgeschakeld ben.

Intake revalidatie

Afgelopen donderdag mocht ik op intake bij Merem, voorheen Heideheuvel, longrevalidatie. Ik had een gesprek met een agoog, maatschappelijk werker en met de longarts. Daarnaast moest ik vragenlijsten invullen.

De dag was van 10:15 tot 15:15 gevuld. Voor iemand die 23 uur per dag in bed ligt is zon dag natuurlijk erg heftig. Ik ben hierdoor zo over mijn grenzen gegaan dat ik echt niets meer kon. Ik was misselijk, duizelig en elke prikkel was een prikkel teveel. Ook ademen was een uitdaging. Ik was dus al beroerd en toen moest ik die nare pil nog nemen…. Mijn bloeddruk schommelde ook heel erg en was erg afwijkend met normaal. Ik zat nu op 129/123, dat heb ik echt nog nooit gehad met een pols van 148. Ik denk dat dit echt een teken was dat mijn lichaam nog te zwak is.

De gesprekken verliepen erg prettig en ik voelde me gehoord en begrepen. 28-2 tot en met 1-3 mag ik er weer heen voor de observatie. Daarna beslissen ze of ik mag komen revalideren. Ik hoop zo dat ik mag komen en we O.a. eindelijk die prednison kunnen gaan afbouwen.

Clusterhoofdpijn

Omdat hier natuurlijk alles tegelijk komt, had ik ook weer veel cluster aanvallen. Hierdoor had ik meer moeite met concentratie en uit m’n woorden komen. Dat is dan ook de rede dat er even geen blogs online gekomen zijn. Ik kwam er gewoon niet uit. Omdat 1 van m’n astma pillen gestopt is kan ik toch een medicijn testen tegen mijn hoofdpijnen. Deze medicijnen hebben alleen invloed op je bloeddruk. (Misschien was die daarom donderdag zo gek) qua hoofdpijn merk ik er nog niet heel erg veel van maar ben er ook pas mee begonnen. Hopelijk gaan ze wel doen waarvoor ze zijn voorgeschreven.

En nu?

Nu gaat het gelukkig wel weer wat beter. Ik kan weer schrijven en tekenen en voel me ook weer wat meer mens. Komende week ga ik echt mijn gemak houden zodat ik vrijdag weer heel even naar de dierentuin kan. Ik hoop dat me dat gaat lukken, ondanks die nare pil.

Duimen jullie mee dat ik en naar de dierentuin kan en dat ik mag komen revalideren?

3 reacties

  1. janny van eck

    fijn dat je iig thuis ben. je kunt gelukkig snel voor observatie terecht, hopelijk ook zo snel opname. het zou zeker fijn zijn vrijdag dierentuin met zulk mooi weer. doe je rustig aan groetjes.

  2. Maria schoonen

    Weer fijn iets te lezen hoe het met je gaat. Niet alles goed,maar hopelijk gaan je pillen voor cluster hoofdpijn helpen en kun je vrijdag naar je geliefde dierentuin. Maar heel belangrijk dat je mag revalideren. Ik zal duimen,hoop het zo voor jou. Sterkte en succes hoor

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.