YvetTEST; eindeloze mogelijkheden met de bookseat

Nu ik langzaam aan weer iets meer variatie in mijn activiteiten kan aanbrengen, merk ik dat mijn reuma ooo weer actiever word. Voor een langere periode lag ik in bed en keek ik vooral series, maar inmiddels kan ik ook weer lezen en op de iPad tekenen. Allemaal activiteiten die mijn handen niet zo leuk vinden. Per toeval ontdekte ik de bookseat en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bookseat

De bookseat is een soort zitzak voor je boek. Het doorzichtige plastic plankje houd je boek op z’n plek waardoor je kan lezen zonder je handen te gebruiken. Ideaal aangezien sommige boeken echt zwaar zijn.

Aan de achterkant zit een klein vakje waar je eventueel je telefoon of afstandsbediening in zou kunnen doen. Ik merk dat ik deze niet gebruik omdat ik toch iets te verslaafd ben aan mijn telefoon om het “uit het zicht” op te bergen.

E-reader

Ik lees al mijn boeken op mijn Kobo ereader. Zo kan ik mijn boeken overal mee naartoe nemen zonder me een hernia te sjouwen.

Daarnaast heb ik heb het Kobo abbonoment wat inhoud dat ik onbeperkt kan lezen voor een vast bedrag per maand. Het is een beetje de Netflix onder de boeken. Ik merk dat ik hierdoor meer lees en sneller iets nieuws uitprobeer. Bevalt het niet kan ik het boek eenvoudig verwijderen zonder dat het zonde van mijn geld is.

Hoewel mijn ereader niet zwaar is, is het lang vast houden ervan niet heel reuma vriendelijk. Hierdoor is ontspannen lezen vrij lastig. Na een kleine 10 minuten begin ik al last te krijgen en na een half uur moet ik echt stoppen met lezen.

Hierdoor probeerde ik het lezen in combinatie met de bookseat. Ook mijn ereader blijft mooi stabiel staan. Het is echt een verademing om te lezen zonder iets vast te houden. Of ik nu lig, of zit, hij blijft goed stabiel staan en ik kan veel langer lezen.

iPad heaven

Maar ook voor mijn iPad is de bookseat geniaal. Nu kan ik tekenen zonder m’n iPad vast te houden. Maar wat misschien nog wel relaxter is, is het in bed series kijken. De tablet staat gewoon recht en ik kan heerlijk relaxt genieten van the good doctor. Zelf als ik ga verliggen valt hij niet om. En geloof mij, ik ben in bed echt een lompe loetje.

Verslaafd

Ik had hem laatst meegenomen toen ik een paar daagjes naar Brabant ging. Ik kan namelijk echt niet meer zonder. Helaas voor mij vond mijn moeder hem ook wel handig voor haar tablet. Zo kon ze lekker lui en vooral relaxt op de bank surfen zonder pijnlijke handen en polsen.

De bookseat is er in verschillende kleuren die je oa hier kunt bestellen. Welke vinden jullie het tofst? Ik wil misschien nog wel een tweede zodat ik er een in de slaap- en een in de woonkamer heb. Ik denk dat ik dan deze neem.


3 reacties

  1. Maria schoonen

    Lijkt me heel fijn om te hebben. Het vasthouden doet vaak pijn. Dan is dit vast de oplossing. Ook denk ik voor het patroon lezen als ik zit te haken. Hoef ik niet telkens het patroon te pakken en haakwerk los te laten. Succes Yvette met alles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.