Plofkop en co; the twilight zone

Momenteel leef ik een beetje in een twilight zone. Voor mijn gevoel staat mijn leven stil, maar tevens vliegen de dagen voorbij. Ik merk dat ik hier heel slecht tegen kan en voel me daardoor erg onrustig.

What happend?

Zoals ik in deze blog al schreef, sta ik op de wachtlijst voor longrevalidatie. De wachtlijst zou echter tussen de 6-8 weken liggen. 6-8 weken was een indicatie, het kon ook eerder of later zijn. Kortom, datum onbekend.

Het hangt af van wanneer er plek is op de schakel maar ook wanneer de revalidatie arts op consult gevraagd kan worden. Die onzekerheid nekt me.

Hoewel ik weet dat iedereen er oké mee is als ik op het laatste moment afbel, voel ik me daar erg onprettig bij. Hierdoor durf ik bijna geen plannen te maken voor de wat langere termijn. Daarnaast ben ik veel meer met mijn telefoon bezig omdat ik geen oproep wil missen. Stel je voor dat ze bellen…

Onzekerheid

Ik denk dat ik, als ik zou kunnen kiezen tussen lange wachtlijst maar datum bekend of korte wachtlijst maar datum onbekend toch liever voor de langere wachtlijst zou gaan. Natuurlijk wil ik het liefste heel snel geholpen worden, maar die onzekerheid vind ik echt vervelend.

Ook het feit dat ik eerst maar 3 weken mag revalideren maakt mij erg onzeker. Volgens mijn therapeuten kan er ook in 3 weken tijd echt wel iets verbeterd worden, echter wil ik gewoon liever het hele traject van 8 of 10 weken. Voor mijn gevoel bereik ik dan veel meer en kan ik eindelijk weer “normaal” leven.

Het leven is een groot spel

Omdat ik vaak het leven als spel zie, wil ik hier ook een spel van maken. Wanneer denken jullie dat ik opgenomen word? Wie er het dichtste bijzit krijgt een verrassingspakket met daarin ook previews van items die later in mijn webshop te koop zullen zijn. Ik denk woensdag 17 april. Wat denken jullie? Laat het weten in de reacties of mail naar info @ yvettemoerdijk.nl

Clusterhoofdpijn

Afgelopen maandag had ik telefonisch een consult met mijn neuroloog. We waren preventieve medicatie gestart die ervoor zouden zorgen dat ik minder aanvallen had. Ik kreeg een maand geleden voor een maand aan medicijnen voor we besloten of ik het wel of niet kon blijven gebruiken. Dit omdat ik op veel medicatie allergisch reageer.

Op de bijwerkingen na vind ik het middel echt geweldig. Ik heb veel minder aanvallen en schaduwpijn. Gemiddeld nu 1x 2 clusters per 1,5 week. Ik heb door het middel alleen wel veel meer last van mijn darmen, diaree en ben ik erg snel duizelig omdat m’n bloeddruk te laag is. Als ik zou mogen kiezen zou ik zo door willen gaan. Ik vind de bijwerkingen fijner als de clusterhoofdpijn.

Gelukkig dacht de neuroloog daar ook zo over en hoopte ze dat de bijwerkingen nog weg zouden gaan. Ik mag dus doorgaan met deze pillen. Echter was het doorgaan een beetje lastig en kwam ik 4 dagen zonder medicijnen te zitten, en dat heb ik geweten. Ik was erg moe, giga schaduwpijn en de ene aanval na de andere.

Nieuwe spiegel opbouwen

Helaas moet ik hierdoor weer een nieuwe spiegel opbouwen voor het weer gaat werken. Een voordeel is wel dat ik weet dat het überhaupt werkt. Het grootste nadeel is dat alle bijwerkingen in alle hevigheid weer actief zijn. Bleh.

Dubbel op

Natuurlijk werd het weer wennen aan de medicatie ook verzwaard voor mijn mega leuke bezoekje aan Brabant. Van zondag tot woensdag was ik lekker bij mijn moeder en kon ik genieten van de gezelligheid en mijn lieve neefje van 16 maanden. Best knap dat hij gewoon al rolstoel kan rijden, en zelfs op de scootmobiel wist hij hoe je gas gaf. De hele dag met mijn neefje was hemels maar ook dodelijk vermoeiend. Zo vaak zie ik hem Niet dus ik heb het er helemaal voor over. Mijn grote vriend.

Ik ben weer mens

Gelukkig begin ik nu wel weer iets meer mens te worden. Ik heb veel als een zombi in bed gelegen en geslapen. Inmiddels ben ik alweer in bad geweest en heb ik weer wat getekend.

Komende week word een drukke maar hele leuke week. Zo ga ik op bezoek bij vrienden en komen ze morgen een filmpje opnemen over mij en mijn onderneming.

Wat zijn jullie plannen deze week?

10 reacties

 1. Maria schoonen

  Wat een spannende tijd. Wachten op iets wat je zoooo graag wil doen .kan niet snel genoeg gaan.Maar wat een leuke foto met Mees en jou. Fijn dat je zo kon genieten. Ja ,Yvette, ze leren alles heel snel, straks leert hij jou nog van alles. Zo maar een datum 13 april??? Is maar gissen hoor. Succes met al wat je onderneemt. Veel groetjes

  1. yvettemoerdijk

   ja dat is zeker een hele spannende tijd.
   en was weer lang geleden dat ik mees zag, in het echt, maar gelukkig kon ik er grenzeloos van genieten. Wat een heerlijk ventje.

   13 april, je staat op mijn lijstje!

 2. Anique

  Dikke knuffels voor jou ♡ wat fijn dat je lekker hebt kunnen genieten van je lieve neefje . Ik hoop dat de revalidatie snel in zicht is . Ik denk dat 8 april jou datum gaat worden. ( of meteen de week na Pasen )

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.