YvetTEST; Crayola krijtjes

De Dreonky challenge is nog steeds in volle gang. Nog even en we hebben er 3 maanden opzitten.

Het hele jaar door zal ik voor elke maand een teken challenge hebben. Hierin stimuleer ik iedereen om elke dag even creatief te zijn en te tekenen. Met al 10 minuten per dag beïnvloed je je gezondheid op een positieve manier.

Om mezelf wat meer uit te dagen koos ik ervoor om steeds met andere materialen te werken. Crayola stuurde mij deze mooie set krijtjes op waar ik lekker mee aan de slag kon.

De krijtjes

Toen ik de doos opende ging ik gelijk terug naar mijn kindertijd. Ik ken ze vooral van toen ik klein was. De geur is echter hetzelfde gebleven, heerlijk!

De set bestaat uit 64 vrolijk gekleurde waskrijtjes. Ik kon het niet bedenken of de kleur zat ertussen.

De kleurtjes hebben een erg mooie pigment waardoor ik niet heel hard hoefde te duwen op het krijtje. Dit vond mijn reuma heel erg fijn, maar ik kan me ook voorstellen dat kinderen die net leren kleuren en tekenen hier ook onwijs veel plezier van hebben. Ondanks dat is het ook mogelijk om heel zacht te kleuren zodat de kleuren wat transparanter blijven. Hierdoor kan je meer diepte creëeren, of zoals ik bij nummer 32 de kleuren wat meer mengen.

de challenge

Ik vond het in het begin wel even lastig om ermee te tekenen. Met stiften kun je veel gedetailleerder werken dan met krijt. Toen ik dat eenmaal los kon laten was ik om. Je had heel snel een mooi resultaat.

Wat echt geniaal is aan deze krijtjes van Crayola is de ingebouwde puntenslijper in de doos. Zo hoefde ik niet steeds opzoek naar een puntenslijper om een wat scherpere punt aan m’n krijtjes te maken.

Nog een voordeel van deze geïntegreerde puntenslijper is dat deze veilig zijn voor kinderen. Deze kunnen gemakkelijk nu zelf hun krijtje slijpen.

Meer toepassingen

Ik zou mezelf niet zijn als ik ook niet even test wat je allemaal nog meer met de krijtjes zou kunnen doen.

Ik heb een kleine strijkijzer van encaustic art waar ik normaal gesproken de “echte” blokjes voor gebruik. Kan het ook met de krijtjes van Crayola?

Ja! Sterker nog, het ging heel gemakkelijk met een onwijs mooie kleurdichtheid. Daarnaast zijn de krijtjes van crayola er in meer kleuren en veel goedkoper, dus ik ben om!

De krijtjes zijn onder andere te koop bij Bol.com voor slechts €9,99

Wanneer hebben jullie voor het laatst met waskrijt gewerkt?

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.