Plofkop en co; telt af

Kort nadat ik deze blog publiceerde werd ik gebeld door Merem met de datum waarop mijn behandeling kon starten. Nu ik een echte startdatum heb, voelt het ineens allemaal veel echter. (Oké en ook een beetje enger)

Je maakt geen grap?

Ze belde met de mededeling dat ik 1 april al mag komen. Is het echt geen grap? Vroeg ik verbaasd. Maar nee, dit is geen 1 april grap. Dit is echt. Nog een week en dan mag ik echt gaan beginnen. In eerste instantie voor 3 weken, maar als ik het programma aankan, mag ik in totaal 8 of zelfs 10 weken. Natuurlijk hoop ik gewoon het volledige programma te mogen volgen zodat ik echt weer een zo normaal mogelijk leven kan leiden.

Held op sokken (en gelukkig heb ik die genoeg)

Nu de datum vast staat, komen ook de kriebels in m’n buik. Ik heb een grote mond en kan veel, maar ik zou liegen als het niets met me doet. Stiekem vind ik het namelijk best heel erg spannend.

Omdat de wachtlijst 6-8 weken zou zijn, had ik niet verwacht al zo snel aan de beurt te zijn. Ik had in mijn hoofd dat ik Pasen nog gewoon thuis zou vieren. Voor deze kleine, niet gediagnostiseerde autist, was dat wel echt even schakelen. Gelukkig ben ik inmiddels aan het idee gewend en heb ik er, op een vreemde manier, ook zin in, hoe spannend ik het ook vind.

De meeste verpleegkundige ken ik gelukkig nog wel van gezicht maar verder is het toch nog allemaal nieuw. Ik kom op een andere afdeling te liggen omdat ik meer zorg nodig heb. Het voordeel aan deze afdeling is dat we ontbijt op de kamer krijgen. Super fijn aangezien ik wel echt even nodig heb om goed op te kunnen starten. Als ik het goed begrepen heb eten we dan de lunch en avondeten met de verpleging in de woonkamer. Andere afdelingen eten zonder verpleging en krijgen het diner in het restaurant.

Op de schakel liggen de wat ziekere patiënten. Nu begreep ik van de agoog dat de definitie van ziek niet is zoals hoe ik dat zag, gelukkig. Hoewel ik weet dat ik erg beperkt word door min longen, ik veel medicatie nodig heb om de dag door te komen, vind ik mezelf niet echt ziek ziek. In mijn hoofd ben je ziek met koorts, overgeven en je slap en futloos voelen. Ziek was ik elke keer in het ziekenhuis, nu ben ik,uhm hoe zeg je dat, anders ziek.

Het behandelteam

Ik krijg dezelfde arts als wie ik tijdens de intake had. Helemaal prima! Ik vond deze arts namelijk heel erg fijn. Rustig, duidelijk en met gevoel voor humor, iets wat voor mij erg belangrijk is.

Tijdens de intake vroegen ze of ik voorkeur had voor arts. 3 jaar gelden had ik namelijk een andere longarts binnen Heideheuvel. Hoewel ik normaal voor bekend zou gaan, maakte het nu me niets uit. Ik vertrouw erop dat alle artsen enorm kundig zijn en zij een beter beeld hebben welke longarts op dit moment met mijn zorgvraag het beste is.

Gelukkig kreeg ik na de observatie al te horen dat ik ingedeeld zou worden bij de arts van de intake. Dit kon echter wel betekenen dat ik een andere psycholoog zou krijgen. Geen idee hoe de ander is, maar deze vond ik echt heel fijn. Dat is dus nog even afwachten, maar net als bij de artsen zal ook deze psych goed zijn of haar werk doen.

Aftellen

Deze week heb ik bijna elke dag wel iets leuks geplant zodat ik lekker afgeleid word. De leuke dingen zijn wel binnen mijn grenzen zodat ik zo fit mogelijk aan het traject kan gaan beginnen.

Vorige week ben ik nog gezellig bij vrienden op bezoek geweest. Alle drie de keren kon ik lekker mee-eten. Thuis eet ik normaal brood, soep of een Ping maaltijd.

Komende week mag ik eindelijk mijn nieuwe spalken ophalen met panter printje, ga ik langs de spellenwinkel met een vriendin en gaan we samen eten en dan sluit ik deze periode af door met mama lekker 2 nachten in een hotel te slapen. Eerst in utrecht een nachtje en daarna in Hilversum zodat ik op tijd, en zonder gedoe, me kan melden. Ik moet namelijk al om 9:30 binnen zijn, dat red ik anders nooit.

Natuurlijk mag ik gewoon bezoek ontvangen maar wel in overleg. Er waren al enkele lieve volgers die mijn adres vroegen. Ik kan daar gewoon post ontvangen dus bij deze het adres van Merem waar ik de komende 3, 8 of 10 weken opgenomen word.

Merem

Afd de schakel

Tav yvette moerdijk

Soestdijkerstraatweg 129

1213 VX Hilversum

Dreomky.com

Natuurlijk blijf ik gewoon bloggen en actief op instagram. Maar zoals jullie wel zullen begrijpen kan ik wegens de wet op de privacy niet alles vrijuit delen. Daarom zal ik geen namen noemen en zal ik ook minder foto’s plaatsen. Tenzij ik natuurlijk toestemming krijg van de persoon/personen in kwestie. Meer over mijn avg beleid lees je in de disclaimer.

7 reacties

 1. janny van eck

  wat super zeg!!! hoop zo dat je lang kunt blijven,en het je mag helpen. en idd als je datum weet gaat het hel snel ik ga heel spannend ook 2april een maagverkleiningstraject in, ook 2weken terug datum gekregen, en dan gaat het snel. hoop ook zo dat ht door kn gaan, maar ook super eng. je hebt iig een leuke week voor de boeg. wij hebben net 2 nachten in een hotel geslapen, heerlijk even wat anders,ook in utrecht /maarsen. wens je sterkte voor de komende weken mar ook veel plezier . gr janny

   1. janny van eck

    voor onderzoek,hoor wel de volgende dag of ik door kan ,maar ja dan is de narcotiseur nog aan zet, dus blijft spannend, ben behoorlijk risico patient helaas, maar blijf hoop houden. en maar hopn dat de kuurtjes en predjes een poosje achter wege blijven. ben nu vanaf eind okt. 3 weken zonder extra dus ………ga het pas geloven als het gebeurd is.

 2. lifestylemommys

  Ik wil je heel veel succes wensen de komende tijd en geniet nog even van de leuke dingen. Wel moest ik meteen lachen omdat je mijn datum van 3 april zo snel vond haha. Een hele dikke knuffels you can do it!

 3. Maria schoonen

  Ooohhh,Yvette,dat is fijn dat je zo snel mag gaan beginnen met je revalidatie. Fijn dat ik je adres heb,komt er weer post. Ik hoop dat je er het hele traject mag blijven. Wens je nog een fijne week en heel veel succes in Heideheuvel .lieve groetjes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.