Plofkop en co in de achtbaan naar lucht

De eerste drie weken revalidatie zitten erop. De revalidatie begon mega heftig met een zware exacerbatie waardoor het op mijn blog even wat stiller was. Vandaag vertel ik je meer over de revalidatie en wat er zoal al bereikt is.

Opname

Zoals je hier kon lezen sliep ik de nacht voor opname in een hotel om de hoek. Dit was echt de beste keus ever. Ik kon rustig opstarten zodat ik zonder stress optijd bij Merem was. Brenda was zo lief om met mij mee te gaan. Echt super fijn aangezien ik toch best een beetje zenuwachtig was.

De eerste dagen

Ik voelde me niet echt lekker. Ik was misselijk, hoge bloeddruk en totaal geen eetlust. Ook het ademen en slapen ging steeds moeilijker. Ik was een pil aan het afbouwen en dus dacht ik dat het daardoor kwam. Ik had echt een tunnelvisie en had totaal niet aan mijn astma gedacht.

Helaas bleek het toch te komen door mijn astma en belande ik in een zware exacerbatie. De longarts hoorde donderdag ook bijna geen ademgeruis meer in m’n longen. Foute boel dus. Ik kreeg extra anti-biotica en prednison. Ook werd de verneveling aangepast.

Best gek, een kleine gedekte tafel

Eerste weekendverlof

Het eerste weekendverlof mocht ik op Merem blijven. Naar huis gaan in deze staat was geen optie. Ik vond het heel erg gek om in mijn eentje daar te zijn. Gelukkig zijn alle verpleegkundige erg aardig en kon ik mij prima vermaken. Toch was ik heel blij dat zondag avond er weer leven in de brouwerij kwam. Dat is toch veel gezelliger.

De tweede week

Hoewel het beter ging met mijn longen had ik nog wel last van de gevolgen van de exacerbatie. Dit vond ik echt heel erg moeilijk. In mijn hoofd ben ik ziek of beter en is er niets daartussen. Nu waren mijn longen, mede door se medicatie, rustiger maar kon ik nog niet veel. Zo moest ik 100m afleggen voor een afspraak en deed ik daar ruim een half uur over en was ik helemaal buiten adem. Mega confronterend dus.

Leerzaam

Deze exacerbatie was naast vervelend ook erg leerzaam. Zo konden hier de artsen zien wat er gebeurd tijdens een exacerbatie en hoe snel het slechter gaat maar werd ook ik weer geconfronteerd met mijn lichamelijke situatie. Hierdoor kwam ik erachter dat ik geen grijs ken en ik me erg snel kan frustreren als het minder goed gaat als ik zou willen, en soms ook denk.

De derde week

De derde week begon super spannend met een evaluatie. Hierin zouden ze kijken of ik mocht blijven, of niet. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest. Ik wil zo graag revalideren en een normaal leven. Voor mijn gevoel hing mijn toekomst af van dit gesprek.

Voor wat afleiding ging ik met Aseel een rondje op de scootmobiel rijden. We kwamen dit bordje tegen…. toeval?

Gelukkig mag ik nog 3 weken blijven!

We zijn nu ook begonnen met het langzaam afbouwen van de prednison. Mijn doel is om geen prednison meer te gebruiken als onderhoud en dus alleen tijdens exacerbaties een noodkuur te starten.

Lichamelijk gaat het een stukje beter. Ik kan inmiddels weer iets beter rollen en eten. Helaas werd ik het einde van de week toch weer iets benauwder. Dit kan door de hooikoorts komen, maar ook door het afbouwen van de prednison. Gelukkig is het nog niet zo erg als twee weken geleden.

Pasen

Met Pasen mochten we een lang weekend naar huis. Een extra dag rust was echt mega fijn. Ik had veel plannen waarvan bijna alles verandert is.

Verlof of niet, de revalidatie gaat door! Ook thuis 2 keer een mini rondje rollen

Zaterdag heb ik lekker een beetje gerommeld en series gekeken zodat ik fit was voor zondag.

De nacht van zaterdag op zondag was echt een hel. Ik was mega benauwd en de verneveling werkte wel maar niet genoeg. Hierdoor heb ik maar 2 uur en 40 minuten geslapen. Super irritant.

Dinobos in Dierenpark Amersfoort

Zondag, 1e paasdag, zou een vriendin komen maar helaas was ze ziek. Toen kwam mama alsnog langs en gingen we aan het eind van de middag eventjes naar de Dierentuin. Hier kwamen Niki en Benthe ook naartoe wat echt heel erg gezellig was. Het was fijn om weer heel even in de mooiste dierentuin van Nederland te zijn. Ik kom altijd zo tot rust in Dierenpark Amersfoort. Ik heb echter niet veel dieren gezien. Ik zag de giraf en het Dinobos maar zelfs dat was erg leuk.

Tweede paasdag

Niki komt straks de ochtendzorg verlenen en neemt Benthe mee. Ik heb lekkere brunchbroodjes en snacks zodat het ook vandaag toch een beetje Pasen is.

Vanmiddag moet ik nog wat huiswerk maken voor de battle van Frisse Blikken. Zij maakte trouwens ook een tof filmpje over mij. Wat vinden jullie van mijn nieuwe droom en project? (Zie filmpje onder de blog)

Vanavond mag ik me weer in Hilversum melden voor een nieuwe week. Hoewel ik liever thuis ben, heb ik er ook weer zin in om te “vechten” voor een gezond leven.

Deze blog is een samenvatting van de eerste drie weken. Natuurlijk is er veel meer gebeurd en heb ik meer geleerd. Hierover later meer!

https://m.youtube.com/watch?v=96NPnnmtIq4

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.