YvetTEST; tweedehands trapliften

Het hebben van een beperking of chronische ziekte is een dure “hobby”. Hoewel er in Nederland veel zorg vergoed word, geldt dat zeker niet voor alles en al helemaal niet voor hulpmiddelen via de WMO.

De meeste hulpmiddelen zijn onbetaalbaar maar gelukkig komen er steeds vaker betaalbare opties op de markt.

Mijn situatie

Mijn eigen flat is gelukkig goed toegankelijk. Ik kan zonder trappen overal komen met mijn rolstoel. Ik woon wat dat betreft echt zorgeloos in het mooie Amersfoort.

Echter niet alles is even prettig geregeld in mijn leven. Mijn moeder woont in Brabant. Door mijn ziekte en beperking kan ik niet een dagje op en neer. Dat is veel te belastend voor mij. Helaas is het blijven slapen ook erg lastig omdat mama in een “normaal” huis woont en ik dus niet met de trap naar boven kan. Hoewel ik beneden kan slapen op een luchtbed, wat niet heel fijn is, kan ik niet naar de badkamer. Je begrijpt vast wel dat dit voor langere periodes niet echt fijn is.

WMO

Via de WMO kunnen er geen aanpassingen gedaan worden aan het huis van mijn moeder omdat ik niet op dat adres ingeschreven sta. Hierdoor kan ik veel minder lang bij mijn moeder op bezoek. Je wilt toch op een gegeven moment even douchen en in een echt bed slapen, wat voor mijn lichaam ook beter is. Ik vind het onwijs jammer dat ik veel minder vaak bij mijn familie op bezoek kan dan dat ik zou willen.

De oplossing

Gelukkig kwam ik de oplossing tegen voor dit probleem. Smienk trapliften verkoopt namelijk tweedehands trapliften. Deze trapliften worden op maat gemaakt. Het maakt hierbij niet uit of je een rechte-, wentel-, of een trap met bochten hebt. Echt alles is mogelijk en meten alles goed op. Daarnaast krijg je een levenslange garantie op je traplift. Extra fijn natuurlijk als je zelf een tweedehands traplift aanschaft.

Door trapliften her te gebruiken zijn ze een stuk betaalbaarder als je geen vergoeding via de WMO krijgt zoals ik. Wat ik ook tof vind aan de trapliften van Smienk is dat het beter is voor het milieu. Waarom steeds nieuwe dingen produceren als er nog genoeg kwalitatieve producten in omloop zijn?!

Trapliften zijn dus niet altijd alleen maar hulpmiddelen voor ouderen. Al zal ik met mijn wens voor een traplift wel bij de minderheid van de doelgroep behoren.

Hadden jullie al eens van Smienk en de optie van een tweedehands traplift gehoord?

Tip: sla de website op want vroeg of laat heeft een van je dierbaren, of jijzelf een traplift nodig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.