Yvetten op vakantie

Heerlijk even op vakantie. Geen vaste afspraken in ziekenhuisland maar gewoon genieten van de Spaanse zon, eten en relaxte sfeer. Helaas heeft mijn karma en klunzigheid geen vakantie genomen. Daar zat ik dan… op de eerste dag van de vakantie. Echt een gevalletje van “dat kan alleen bij yvette gebeuren”

First things first

Vrijdag de 13e vertrokken mama, mijn tante en ik naar Benmadena. En ja voor de oplettende lezer, het klopt. Deze maand heeft geen vrijdag de dertiende. Maar vrijdag de elfde had hoe dan ook zomaar de dertiende kunnen zijn.

Mama en ik sliepen tegenover de luchthaven in een hotel omdat het anders veel te vroeg zou zijn. Eenmaal bij de incheckbalie ging het al mis. De boeking stond verkeerd en dus was er geen “til” hulp en ook m’n rolstoel was niet aangemeld. Als je niet kan lopen zetten ze je eigenlijk altijd op de eerste rijen. Nu zaten we op rij 19. Dit konden ze niet meer aanpassen en moest Transavia in het vliegtuig maar oplossen.

Bij de douane moest mijn hele medicatie koffer uit elkaar. Alles ging apart door verschillende scanners zodat ze konden zien dat ik geen drugs meesmokkelde in de vorm van bijvoorbeeld een klisma. Ook mijn rolstoel en ik kregen een drugstest en m’n diabetes sensor werd heel nauwkeurig gecontroleerd. Zo dat hadden we gehad.

Normaal moet ik als eerste in het vliegtuig. Dit ivm de assistentie, ruimte en tijd. Nu gingen er ook op dat vlak wat dingen mis en dus moest ik als laatste het vliegtuig in.

Extra geluksmomentje in het vliegtuig creëer je gewoon zelf..

Eenmaal geland op Malaga opzoek naar onze taxi. We konden lang zoeken want je raad het al geen taxi. Dan maar zelf een taxi regelen en op naar het hotel.

Daar sta je dan …

Push en go (letterlijk)

Na de lunch kwamen ze van push en go mijn gehuurde Electrische rolstoel brengen. Heerlijk, vrijheid! We gingen een eindje lopen langs de zee. Wat was dat lekker en zo’n mooie omgeving hier.

Terug naar het hotel besloot ik wel alleen om te kunnen zodat mama en m’n tante binnendoor via de trap naar binnen konden. Jammer joh, midden op een berg en natuurlijk midden op de weg stopte mijn rolstoel ermee. Hij ging ook niet meer aan. Gelukkig was Karma niet alleen maar een bitch waardoor ik wel gewoon stil bleef staan en niet achterover de berg af ging.

Push en go werd heel letterlijk nadat ik mama belde. Duwend de berg op en af kwamen we 10 kilo lichter aan bij het hotel. Binnen een half uur werd de stoel omgeruild en dus kon ik weer lekker op pad….. of toch niet….

Ik reed alleen in het hotel een rondje en m’n stoel ging alweer gek doen. De lampen zouden in een disco niet misstaan, lekker knipperend en de snelheid was zo traag dat een slak met gekneusde voeten nog sneller was.

Uitzicht vanaf bed …

The day after

Inmiddels is het zaterdag en dus is vrijdag de dertiende over. De stoel is omgeruild voor een scootmobiel die het hopelijk iets langer volhoud.

Nu kan de vakantie echt beginnen. Vandaag lig ik lekker aan en ik het zwembad bij te komen.

3 reacties

  1. Tineke

    Wat een super lastig begin Yvette. Maar je schrijft het op alsof het een avontuur is. Positief hoor! Geniet nog van je vakantie, aan het uitzicht zal t niet liggen!, en lieve groetjes, ook aan je mama en Yvonne. Xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.