Toerist in eigen land; Amsterdam

Nu het steeds weer iets beter gaat vind ik het heerlijk om de wereld te (her)ontdekken. Met vrienden of alleen te genieten van de mooie plekjes in Nederland. Deze keer nam ik dat heel letterlijk.

Al een hele tijd wilde Dorien en ik een dagje naar Amsterdam. Met alle “wensen” die we hadden zou een gezond persoon al 2 weken nodig hebben laat staan wij. Daarom kozen we ervoor om naar de andere kant van het ij te gaan voor ons uitje en de rest later te doen.

A’dam toren

Met het gratis pontje vanaf Amsterdam centraal ben je binnen 4 minuten aan de overkant. De pond geeft al wel helemaal een vakantie gevoel. Alsof we echt even helemaal weg zijn. Onze eerste stop was de A’dam toren.

In opdracht van Shell maakte Arthur Staal deze toren die eigenlijk “toren overhoeks” heet. In 1971 werd de Shell toren, zoals Amsterdammers hem noemde geopend en was tot 2009 in gebruik.

In mei 2016 werd de vernieuwde A’dam toren geopend. In de toren bevinden zich kantoren, restaurant, café, hotel en een mooie uitkijkplaats.

Wij gingen voor de lookout waar je tegenwoordig ook kan schommelen. Dit is de hoogste schommel van Europa, en dat hebben we geweten.

Voor je op het dak bent mag je eerst in een hele toffe lift. Deze lift heeft een mooie lichteffecten. Voor je het weet ben je boven. Met een tweede lift kon ook ik met m’n scootmobiel het dak bereiken.

We gingen gelijk naar de schommel. Parachutespringen, achtbanen, ik draai er m’n hand niet voor om. Het kan niet extreem genoeg zijn. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik deze schommel best eng vond. Mede ook omdat ik niet heel veel balans heb. Het was een unieke ervaring en ik ben onwijs blij dat we dit gedaan hebben.

Lunchen in het eye

Naast de toren bevond zich het Eye Filmmuseum. Hier kan je onwijs mooi en lekker lunchen. Het restaurant is erg mooi en het uitzicht nog wel mooier. Hier konden we even lekker opladen voor we ons tweede toeristische activiteit hadden.

This is Holland.

Toeristischer word het niet! Bij this is Holland vlieg je letterlijk over alle bekende en mooie plekjes van Nederland heen.

Je start de reis met het bekijken van 2 films over Nederland. Deze zijn erg grappig in elkaar gezet en ook zeker voor kinderen goed te volgen. Daarna ga je naar de vliegsimulator.

Bron: Parool

Je neemt plaats op een stoeltje waarbij je benen los hangen. Je zit goed vast, en dat is maar goed ook.

Als de film start vlieg je eerst een klein stukje naar voor. Hierdoor kom je in een ruimte waarbij het lijkt alsof je hoog in de lucht zweeft. Overal waar je kijkt zie je de film die gemaakt is vanuit een helikopter. De stoeltjes bewegen met het beeld mee. En hoewel de bewegingen minimaal zijn lijkt het alsof je echt boven Nederland vliegt. Regelmatig voel je wind of water in je gezicht wat deze 5d vliegbeleving echt uniek maakt.

Ondanks dat wij echte Nederlanders zijn hebben ook wij nog veel geleerd van deze experience en konden ook wij enorm genieten van ons mooie land. Het was zo intens en bijzonder, ik wil nog een keer!

Twee vermoeide koppies

Nog even shoppen

Na deze unieke ervaringen besloten we nog even te shoppen en een hapje te eten in het centrum. Dit hadden we beter niet kunnen doen. Het contrast van de rust aan de overkant van het ij en chaos in het toeristische centrum was enorm. Teveel prikkels voor twee chronisch zieke zeehondjes. De rest van Amsterdam bezoeken we een andere keer.

Ben je van plan een dagje naar Amsterdam te gaan vergeet dan vooral niet om het pontje achter Amsterdam centraal te pakken.

Één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.