13 lifesavers voor spoonies

Vandaag een alternatieve photovrijdag. Vandaag deel ik foto’s van producten waar je als spoonie echt niet zonder kan. Deze lifesaver top 13 zijn onmisbaar voor elke spoonie. (En natuurlijk ook erg handig voor “gezonde” mensen).

Electrische baby kruik

img_6003.jpg

Deze kruik is binnen 6 minuten opgewarmd en blijft een paar uur lang echt heerlijk warm.

Het nadeel van waterkruiken vind ik de veiligheid. Deze kunnen vrij makkelijk gaan lekken als je een comfortabele houding zoekt.

Ik ga regelmatig op deze kruik liggen zonder dat deze ontploft. Heerlijk warm en veilig dus!

 Ikea trolly råskog

In deze handige Harry zit alles wat ik voor mijn verzameling chronische ziektes nodig heb.

In het bovenste laatje zitten de medicijnen en meetinstrumenten die ik dagelijks gebruik. Denk hierbij aan mijn pufjes, vernevelingen, insuline, naaldjes, morfine, saturatiemeter, peakflowmeter, freestyle Libre reader, thermometer, desinfectie en vochtige doekjes.

In het middelste laatje liggen mijn opladers en dingen ter ontspanning. Zo heb ik er een puzzelboekje, tekenspullen en m’n Nintendo switch liggen.

In het onderste laatje liggen extra snacks voor als ik trek heb maar ook dingen met veel suiker voor tijdens hypos.

Aan de zijkant hangt een afvalzakje en een lamp. Zo heb ik altijd alles bij de hand. Het karretje kan ik eenvoudig van bed naar de stoel schuiven.

Noodplan

In het kastje ligt ook mijn noodplan. Zodra ik weg gaat, gaat deze mee in mijn tas. Hierin staan mijn persoonlijke gegevens, belangrijke telefoonnummers, aandoeningen, allergieën, medicatie maar ook wat ze moeten doen bij een astma aanval, hypo, hyper of clusterhoofdpijn aanval. Dit kleine boekje is al regelmatig een lifesaver geweest toen ik onverwacht opgenomen werd.

S.o.s armband

Sos armbanden zijn vaak niet mooi en al helemaal niet praktisch. Gelukkig bestaan er steeds betere varianten. Zo kocht ik laatst deze voor over mijn Apple Watch. Mocht ik ergens stranden, zien ze de belangrijkste gegevens gelijk.

Onder het zwarte krasje heb ik mijn bsn-nummer staan. Zo kunnen ze direct bij mijn electronisch patiënten dossier. Ik hoorde namelijk van een ambulancebroeder dat bsn beter is dan een geboortedatum.

Snuggle plaid Hema

Er is niets zo lekker als onder een dekentje wegkruipen. Hoewel ik echt honderden varianten heb is deze toch wel erg lekker.

Door de capuchon heb je net dat extra stukje warmte en geborgenheid. Dat hij er leuk uitziet helpt natuurlijk ook mee!

 Curetape

Ik gebruik dit tape echt voor alles. Als mijn sensor voor de diabetes los dreigt te raken plak ik er wat tape oven. Daarnaast gebruik ik het tape ook als extra huidlaag bij irritatie van bijvoorbeeld de armband die om mijn miaomiao gaat.

Maar ik gebruik het tape ook waar het voor bedoeld is, tapen. De tapetechniek geeft mij extra steun en minder pijn. Hierdoor is mijn lichaam net wat aangenamer.

 

Uitwisbaar notitieboekje

Mijn geheugen is soms net zo goed als die van een demente bejaarde met Korsakov. Ik vind het fijn om dingen te noteren zodat ik het niet vergeet. Het voordeel van in een boekje schrijven vind ik de zichtbaarheid, het gemak en dat je er wat bij kan tekenen.

Echter vind ik het zonde om 1001 boekjes weg te gooien die vol staan met onzin.

Deze boekjes kun je gewoon hergebruiken omdat je eenvoudig je tekst weg kan vegen met een doekje. De tekst blijft verder wel gewoon staan. Voor je met je doekje wist kun je een foto maken voor in de app. Stel dat je wel hele boeiende aantekeningen maakt, raak je ze zo in ieder geval niet kwijt.

Google chromecast

Prikkels zijn soms te vermoeiend maar helemaal niets in huis is ook saai. Ik ontdekte de google foto’s op de chromecast en was gelijk verkocht. Elke halve minuut verschijnt er een ander mooi plaatje op je tv.

Ik ben op deze manier al op veel plekken in de wereld geweest en had de mooiste kunstwerken in mijn woonkamer hangen.

Vrolijke sokken

Ik draag thuis nooit schoenen omdat dit gewoon niet handig is. Ik lig veel in bed en dan is het een gedoe om steeds je schoenen aan en uit te doen.

Van sokken kan ik echt vrolijk worden. Ze kunnen niet gek genoeg zijn. Ze zitten heerlijk warm, comfortabel en zijn leuk om naar te kijken.

Flowee spijkermat

Ik kan op deze mat heerlijk ontspannen. Door de verschillende drukpunten heb ik afleiding en denk ik even niet meer aan de dagelijkse pijn. Ik had hier al een uitgebreide blog over geschreven welke je hier kan lezen.

Nuby baby beker

Genoeg drinken is erg belangrijk. Helemaal als je een chronische ziekte hebt waar je ook nog medicatie voor moet slikken. Ik verslikte me alleen vaak omdat ik toch probeerde te drinken zonder helemaal rechtop te zitten.

Met deze beker is dat verledentijd. Ik zou nu zelfs liggend kunnen drinken. Zo kan ik toch goed rusten zonder uitgedroogd te raken.

Automatische waterkoker

Ik drink graag warm water tegen de pijn in mijn buik. Maar ook een opkikker voor het eten zodat ik meer eetlust krijg is bijna dagelijkse kost.

Echter had ik veel moeite met het tillen van de waterkoker. Deze was al snel te zwaar, zelfs als je er minder water in deed.

Nu kan ik gewoon een kopje onder het apparaat zetten en heb ik binnen 20 seconden kokend water in mijn glas. Zo heb ik snel en binnen mijn grenzen heet water.

Happy hippo hypo doos

Deze lifesaver is eigenlijk alleen van toepassing voor mijn mede diabuddies. Tijdens een hypo vind ik het vaak lastig na te denken hoeveel ik van wat moet eten.

Tegenwoordig heb ik genoeg hypo snacks klaar liggen voor gebruik zodat ik snel kan handelen. In het doosje zitten bijvoorbeeld precies genoeg snelle koolhydraten. Zo weet ik dat ik genoeg suiker binnen krijg. Daarnaast zit er altijd iets te drinken bij zoals aa drink, taksi of appelsap.

Deze doos heet de happy hippo hypodoos omdat er ooit in de rapportage van de zorg stond dat ik weg veel hippos had. Sindsdien zijn die dieren onlosmakelijk verbonden met mijn hypos.

Welke spoonie lifesavers moet ik volgens jullie echt nog proberen?

 

Één reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.