Gelukkig 2020 versie 2.0!

Ik start vandaag met een nieuw jaar. 2020 versie 2.0 om precies te zijn. De testmaand kwam zeer zeker niet door de keuring en dus besloot ik dat januari gewoon een soort try out was.

In deze blog blik ik heel kort terug op de afgelopen maand, maar kijk ik vooral vooruit naar 2020. Wat zijn mijn doelen en welke dromen ga ik najagen?

Hectische start

Ik eindigde 2019 en begon 2020 met heel veel aandacht in de media voor het longfonds. Namens hen mocht ik mijn verhaal laten zien over de impact van vuurwerk op mijn leven. Ik ben namelijk niet de enige “vuurwerkvluchteling” die last heeft van de gevolgen. Met mij nog vele andere.

Met een visangst in de Vissenkamer belanden, thnx karma!

Ondanks dat ik alles goed gepland had en naar een vuurwerkvrij gebied ging, ik m’n mondkapje goed ophield werd ik toch ziek. Heel erg ziek om precies te zijn. Zo werd ik met spoed per ambulance opgenomen en ben ik nu, na een tweede ziekenhuisopname, nog steeds bezig beter te worden.

Vuurwerkverbod

Je begrijpt dat ik voor een vuurwerkverbod ben. Niet een algeheel verbod aangezien ik, hoe ziek ik er ook van word, vuurwerk wel erbij vind horen. Echter gaat het op de manier waarop het nu gaat niet meer. Ik zou graag zien dat elke stad een eigen show organiseert waar men heen kan. Particulier vuurwerk word dan of verboden of er komen per regio bepaalde afsteekplaatsen. Het liefste een beetje afgelegen plaatsen zodat andere geen overlast hebben. Dit lijkt me een mooi compromis. Hoe staan jullie tegenover een vuurwerkverbod?

Gelukkig nieuwjaar

Mijn eerste maand was dus eigenlijk een soort try-out. Een hele slechte try-out om precies te zijn. Hierdoor had ik besloten dat ik 2020 versie 2.0 op 1-2 zou beginnen. Dus bij deze; gelukkig nieuwjaar!

Gezondheid

Een van mijn doelen dit jaar is beter worden. Dat ik dit doel ga halen staat vast. Dit komt niet eens zozeer doordat ik een positieve vechter ben, maar meer dat het niet heel erg veel slechter kan.

Echter weet ik dat echt beter worden net zo realistisch is als wonen in het Disneyland kasteel in het park is.

Als ik zeg beter worden qua gezondheid bedoel ik:

-minder morfine nodig hebben om de dag door te komen.

⁃ niet meer afhankelijk zijn van onbeperkt vernevelen

⁃ Stabiele saturatiewaardes

⁃ Stabiele bloedsuiker

⁃ Terug naar 10MG prednison onderhoud

⁃ Meer dan 1 activiteit per dag aankunnen

⁃ Een nacht doorslapen

⁃ Geen wekelijke koffiedates in ziekenhuisland

Chronisch gelukkig zijn

Iedereen start een nieuw jaar altijd met doelen/voornemens, zo ook ik. Ik heb er maar 1; een chronisch gelukkig leven hebben. Dat had ik in 2019 al en ga ik nu mee door. Want ondanks dat mijn leven niet ideaal is, mijn lichaam een hoopje ellende welke net niet met ducktape aan elkaar hangt, heb ik echt een heel erg leuk leven. Als ik mijn dagen goed plan dan. Ik heb een manier ontdekt waarop mijn dagen intens vol geluksmomenten kunnen zitten zonder dat het ten koste gaat van andere verplichting.

Kleine dingen die groots zijn

Zo kan ik intens genieten van hele kleine dingen. Zo kwam gisteren mama op bezoek en gingen we een rondje rijden in haar nieuwe auto. Ja, daarna ben ik gesloopt, maar de vrijheid, love it!

Een rondje rijden in de nieuwe auto van mama

Gewoon even eruit, lunchen, en daarna terug ik bed met veel medicatie. Veel mensen zouden alleen stil blijven staan bij de gevolgen ervan. Hoe vervelend het is dat zoiets kleins zoveel invloed heeft op je lichaam etc etc. Maar ik kijk alleen maar naar het naar buiten gaan. Het op stap gaan met mama die ik al een tijdje niet had gezien omdat ze op vakantie was. Het testen van haar nieuwe auto en genieten van een hele lekkere lunch. Al die punten zorgde ervoor dat ik een topdag had, ondanks dat ik de overige 22 uur die dag dood was en niets kon, heb ik genoten.

Toekomst

Maar naast het genieten van de kleine dingen, staan er ook al grote geluksmomenten op de planning. Zo mag ik met de liefste Dorien lekker naar Gran-Canaria. De lucht daar is zoveel beter voor onze longen. Alleen het vliegen word spannend maar daarna kunnen we intens genieten en bijkomen.

In 2019 mocht ik voor m’n verjaardag mee naar Disneyland

Ook gaan we met de familie verschillende weekendjes weg in 2020 en met klap op de (verboden) vuurpijl gaan we ook naar Disneyland. In Disneyland kom ik helemaal tot rust, ondanks alle prikkels. Ik vind het een hele fijne plek waar ik even niet aan ziek zijn hoef te denken. Of nou ja bijna niet. Dat ik dit dan kan delen met familie en nog leuker, sorry not sorry, met m’n neefje is goud!

Dreomky

Ook de toekomst voor mijn blog ziet er goed uit. De bezoekersaantallen blijven groeien en ik krijg erg veel positieve reacties van jullie. Het geeft mij kracht om door te gaan. Ik vind het heel erg bijzonder dat ik andere met mijn verhaal kan en mag inspireren.

Halverwege 2020 komt er een super mega xxl winactie online. Een super gaaf pakket die ik stiekem het liefste zelf houd. Een pakket speciaal voor extra geluksmomentjes. Houd mijn site dus goed in de gaten dit jaar!

Vloggen

In een ver verleden vlogde ik over mijn leven. Ik nam je mee bij (bijna) alles wat ik deed. Wegens gezondheidsproblemen was ik ermee gestopt. Ik dacht wie vind het nou leuk om naar deze plofkop te kijken. Nou, best veel mensen kennelijk. Ik krijg nog steeds veel berichtjes met wanneer ik weer begin met vloggen. Ik wil dit ergens 2020 weer op gaan pakken.

Deze foto maakte iemand tijdens de Meeting van chron en ik in de dierentuin. Weet alleen even niet meer wie de eer van deze toffe foto toekomt.

Dierenpark Amersfoort

Ook hoop ik dit jaar weer meer diensten te kunnen draaien in de mooiste dierentuin van Nederland. Zodra ik me ook maar iets beter voel, “vlucht” ik graag hierheen. De Dierentuin heeft een beetje dezelfde impact op mij als dat Disneyland heeft.

Wist je trouwens dat er begin maart weer een baby olifantje geboren wordt? Alweer zo’n klein maar mega groot geluksmoment!

Gewoon gelukkig zijn

Verder heb ik niet echt doelen voor het nieuwe jaar. Ik wil gewoon echt gelukkig zijn, en blijven. (Het liefst met een iets beter functionerend lichaam, dat dan weer wel!)

Beginnen jullie vandaag ook aan 2020 versie 2.0 of was jullie trui-out wel een succes? Ben erg benieuwd hoe jullie de eerste maand hebben ervaren.

7 reacties

 1. Maria schoonen

  Hoi Yvette. 100 procent kan niet omdat ik glaucoom heb. Stukken waar ik niets zie. Maar 60 procent zou kunnen mits er geen bloeding is geweest na de operatie .En met een aangepaste bril 80. Nou daar zou ik heel blij mee zijn. Vandaar mijn blijdschap.
  Hoop dat het jou ook zulke momenten mag brengen. Fijn dat je zo genoten hebt met je moeder. Meer dan goud waard zulke uitstapjes.Geniet er nog lekker van. Groetjes

 2. crohnik

  Gelukkig nieuwjaar 🥳 blijf zo doorgaan kanjer! Genieten van allerkleinste, maar zulke waardevolle momenten. Jouw positiviteit en humor zijn een inspiratiebron voor anderen, echt waar! En dat wij onze plan maar gauw kunnen uitwerken en uitvoeren hihi! Proost op een mooi 2020!
  Liefs, Lisa

 3. Maria schoonen

  Fijn je planning te kunnen lezen vandaag. Ik zag heel slecht 10 procent uit mijn linker oog. Ik ben afgelopen donderdag geopereerd. Wat was ik bang. Maar Yvette dat het geholpen heeft maakt me super blij.De nazorg bevatte ook pillen waar ik echt ziek van werd. Vandaag eerste dag zonder pil. Dus ik ben HEEL BLIJ. Mijn jaar kan niet meer stuk. Ik hoop voor jou dat jij ook zulke momenten mag beleven dit jaar. Kanjer liefs van mij

 4. lifestylemommys

  Wat word ik enthousiast van jouw plannen zeg. Je blijft positief maar wel realistisch gelukkig wat betreft “gezond worden”. Dat je zo kunt genieten van de kleine dingen in het leven is goud waard. En dat vloggen, ik kan niet wachten aangezien ik al moet lachen om je uitspraken te lezen laat staan te horen 😁

   1. lifestylemommys

    Ik meen ze ook 100%. Fijne dag vandaag. Wij doen het even rustig aan met twee snotneuzen vandaag. Dus ik heb ze beloofd dat we gaan schilderen, ministeck, meccano en k’nex. Allemaal nog cadeaus van de verjaardag haha. En ik denk dat ik ze verwen met een gezichtsmaskertje 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.