“Hersenloze” spelletjes op je telefoon

Tijdens slechtere momenten speel ik vaak “hersenloze” spellen op mijn telefoon. Zo staan ze ook gesorteerd in m’n appmap.

Dit zijn eenvoudige spellen waarbij je niet al te ingewikkeld hoeft na te denken maar je je toch weer even mee vermaakt. Gewoon pure ontspanning. Ideaal ook voor in bed of in de wachtkamer. Het zijn dan vaak ook spelletjes die minder dan 5 minuten duren. Een lekker tussendoortje.

In deze blog deel ik zeven van mijn favoriete spellen van het moment.

Fase 10

We beginnen met een eenvoudig kaartspel. Fase 10 zou je daar namelijk van kunnen kennen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk alle 10 de fases uitlegt. Elke ronde mag je naar de volgende fase mits je de fase gehaald had. Op deze manier kun je voor- of achterlopen op je tegenstander wat het extra spannend maakt.

De app werkt hetzelfde alleen zijn de fases veranderd. Het zijn andere opdrachten die je moet verzamelen, maar niet minder leuk.

Ook “spaar” je Barbie plaatjes. Heb je een boek vol dan krijg je weer gratis power-ups. Wanneer je een plaatje krijgt is me nog niet duidelijk, maar leuk is het wel.

Bingo

Eigenlijk is dit het sufste spel van de lijst maar wel de lekkerste qua afleiding. Het werkt net als bij de echte bingo, nummers afstrepen.

De bingolijnen zijn wel anders. Zo moet je de ene keer horizontaal of verticaal een lijn vol hebben, maar ook alle hoeken of een kruis doen mee.

Ook bij dit spel spaar je weer voor beloningen. Ik heb geen idee wat je ermee kan, maar leuk is het wel.

Yatzy

Dit bekende dobbelsteen kent iedereen wel. Lekker een beetje dobbelen en gokken of je wel of geen yahtzee gooit.

Olli ball

Olli is natuurlijk de olifant van Feyenoord, maar het spel heeft verder niets met Feyenoord of voetbal te maken. Het is de bedoeling dat je Olli zo ver mogelijk laat vliegen.

Eerst klik je voor de snelheid en dan rolt hij van een soort halfpipe af en vliegt de lucht in. Door op Olli te klikken valt hij minder snel naar beneden en kom je dus verder. Ook heb je in het spel extra hulpmiddelen. Zo is er een wolkje die je weer een paar meter omhoog trekt maar kun je ook op een drol springen voor een extra verre stuiter.

Age of Solitaire

Bij deze vorm van het bekende kaartspel patience bouw je steden op. Steeds als je een spel uitgespeeld heb krijg je punten om een stad te bouwen. Die beloningen maken het kaartspel extra leuk.

Veel patience spellen vond ik er suf uitzien maar deze niet. Hier word je gelijk lekker vrolijk van. Daarnaast is hij handig vormgegeven. Zo kun je door twee keer op de kaart te klikken deze automatisch verplaatsen. Zo hoef je niet moeilijk te doen met slepen op een relatief klein scherm.

Sand Balls

Je begint bovenaan met een stapel ballen op een berg zand. Het is de bedoeling om een weg te “graven” door het zand naar beneden waar een auto klaar staat om je ballen op te vangen. Door deze ballen onderweg langs witte ballen te halen verdubbelen ze. Hoe meer ballen je beneden in de auto krijgt hoe meer punten je haalt.

Ook bij dit spel kun je weer steden bouwen met de punten die je gehaald heb. Bij dit spel vind ik het “graven” en zien hoe de ballen vallen erg rustgevend. Soms moet je wel even nadenken aangezien de ballen door zwaartekracht rollen. Een kleine hapering in het zand en de ballen liggen vast.

Piano Tiles 2

Van alle spellen in deze blogpost is dit toch wel de fanatiekste. Het is de bedoeling dat je de zwarte tegels aanklikt. Door dit op het juiste moment te doen ontstaat er een liedje welke steeds sneller gaat. Hoewel het reactie vermogen wel wat van je vraagt is het erg rustgevend. Ik hoef alleen te focussen op de zwarte blokken en te luisteren naar de heerlijke klanken die er ontstaan.

Welke spellen spelen jullie graag op je telefoon?

Één reactie

  1. Maria schoonen

    Hoi Yvette. Wat zijn er veel mogelijkheden. Mijn spel wat ik vaak speel is Patience maar gewoon met kaarten en punten die je verdient. Gaat ook in moeilijkheid omhoog Ook tijd speelt een rol. Maar doe het wel elke dag maar knutsel liever en haak liever,borduren enz.Groetjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.