Plofkops Coronavirus

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. Je kunt geen krant openslaan of het virus komt wel ergens naar boven. En ja, nu dus ook op dreomky.com en wel om een speciale reden. Ook ik heb last van het virus. In deze blog vertel ik je meer hierover.

Het coronavirus

Mocht je echt onder een steen geleefd hebben, even een kleine uitleg.

December 2019 ontstond het virus in China en verspreidde zich snel verder uit. Het virus uit zich in koorts en luchtwegklachten. De eerste symptomen ontstaan vaak als een verkoudheid in de bovenste luchtwegen. Pas later ook naar de longen waardoor men een longontsteking kan krijgen. Mensen die overleden zijn aan het virus, waren al zwak. In die zin is het virus dus vervelend maar niet levensbedreigend voor “gezonde” mensen.

Plofkops coronavirus

Zoals ik in de intro al vertelde, heb ook ik last van het virus. En voor je gelijk deze site sluit en je virusscanner start, ik heb er last van maar heb het niet!

Als ik naar buiten ga draag ik een vogmask. Een speciaal mondkapje om mijn longen te beschermen tegen schadelijke stoffen van buiten. Als ik dit masker niet draag word ik veel sneller benauwd en ziek dan met masker. Al ruim drie jaar draag ik vol trots deze vrolijke maskers.

Wil je meer weten over mijn masker? Eerder schreef ik er al een blog over!

Corona virus en mijn masker

Maar ik dwaal af. We hadden het over het virus. Als ik dus naar buiten ga draag ik mijn masker. Ik heb er geen problemen mee om hem te dragen, omdat ik weet hoeveel toegevoegde waarde hij me geeft qua gezondheid.

De afgelopen drie jaar droeg ik hem zonder problemen, maar nu is daar een kleine barst in gekomen.

Door het coronavirus denk iedereen zich te kunnen bemoeien met mij. Zo ben ik deze week al twee keer uitgescholden, de weg geblokkeerd en gekleineerd doordat ze dachten dat ik “bang” was voor het coronavirus en dat overdreven vonden. Die twee keer waren ze echt doelbewust op me afgekomen. Alle andere opmerkingen tel ik al niet eens meer.

Maar geloof mij, ik ben banger voor een “normale” griep en verkoudheid. Die Sterfcijfers liggen vele malen hoger en zijn voor mijn gezondheid veel gevaarlijker. Met een dood normale griep word ik namelijk opgenomen in het ziekenhuis.

Vragen staat vrij

Ook werd ik deze week veel aangesproken in verband met mijn vogmask. Zolang men netjes vraagt heb ik er totaal geen problemen mee om over te praten. Om te vertellen waarom ik een masker draag en dat ik dit al vele jaren doe.

Maar niet iedereen die een masker draagt, doet dit wegens het coronavirus. Helaas zijn er heel veel mensen met een lage weerstand, bacteriën of speciale behandelingen die verplicht worden om een masker te dragen.

Mijn tip. Laat mensen lekker in hun waarde. Leef en laat leven. Ben je nieuwsgierig? Stel gewoon een vraag aan de ander. Daar word de hele wereld een beetje mooier van.

En dan nu een corona!

7 reacties

  1. lifestylemommys

    Eigenlijk te triest dat mensen je zo benaderen. Dat ze nieuwsgierig zijn en vragen stellen: oké zolang het op een respectvolle manier gebeurt en jij het niet erg vindt om ze te beantwoorden. Ik kan heel boos worden over de manier waarop ze jouw benaderd hebben.

    1. yvettemoerdijk

      Ja ik schrok er ook van en moet toegeven dat het me meer raakte dan dat ik dacht. Idd vragen vind ik prima. Ben heel open en als ik geen haast heb maak ik alle tijd van de wereld voor de ander. Maar ja helaas zijn er nog een hoop onwetende mensen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.