Foto vrijdag; dankbaar

Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Zelfs als je net als ik ruim 23 uur per dag in bed ligt, continu morfine en andere medicatie nodig heb en je je nog steeds niet fit voelt. Ja, echt, zelfs dan zijn er elke dag momenten van intens geluk.

Tijdens songday vertelde ik al dat ik een zware week achter de rug had en me dat emotioneel erg raakte. Mijn lichaam was irritant, understatement en ik was er helemaal klaar mee. Toch wist ik me te herpakken en de schoonheid van elke dag te zien.

Soms zijn deze momentjes klein, maar soms ook groot. Deze foto vrijdag laat ik jullie met foto’s zien waar ik intens van genoot.

Waar was jij deze week dankbaar voor?

10 reacties

 1. janny van eck

  uhhh hooikoorts,isdat zonnetje schijnt,en je hebt deuren ramen alles dicht,want zo gauw je iets frisse lucht krijg,gelijk alle mogelijke luchtwegen op rood. met anderewoorden,geluks moment in een kooitje,

  jammer dat hier geen emo icoontjes zijn.

 2. janny van eck

  wat fijn dat de vernevelingen wat lijken te helpen. het is nu ook paar dagen genieten van het zonnetje. voel je jezelf ook wat prettiger door, ik wel tenminste, jou verhalen zijn voor mij ook een ”geniet’momentje, op de goede manier hoor, die positieve kant die je beschrijft,ook al zijn er veel minderfijne dingen om aar even zo te noemen. je bent gewoon een bikkel.

  1. yvettemoerdijk

   Wauw. Wat een lieve woorden!
   Ja het zonnetje is echt heerlijk. Gisteren scheen die lekker op m’n woonkamerbed. Zo fijn. Hoewel ik elke jaar mega last heb van hooikoorts kijk ik ook wel weer uit naar de lente en de zon en alle genietmomentjes van dat seizoen.

 3. crohnik

  Wat ben je een kanjer Yvette! En zulke momenten zijn zo belangrijk! Misschien heb ik een tip voor je, misschien gebruik je het al. Maar er bestaat een soort douche voor in bed om je haren te wassen. Die blaas je op en er zit een afvoer slang aan. Ik heb het toen der tijd gekocht bij de Thuiszorgwinkel toen ik 8 weken lang bedrust had. Ik vond het ideaal!
  Mijn dankbaarheid momenten van afgelopen week zijn: dat ik lieve mensen om mij heen heb die mij steunen met het rot nieuws wat ik heb gekregen. Onverwacht een heel lief kaartje kreeg. Dat ik toch naar schilderen ben gegaan. En ik was zeer blij en dankbaar dat ik woensdag naar de maatschappelijke werker kon zodat ik even alle shit kon uiten en ongegeneerd kon huilen.
  Liefs, Lisa

  1. yvettemoerdijk

   Ja die ken ik inderdaad. Vond ze alleen best duur dus nu heb ik gewoon een bak waar ik in lig met m’n hoofd. Een beetje hetzelfde idee dus alleen low budget haha. Maar het liggen op zich is voor mij al heel zwaar.

   Zo fijn dat je toch de kracht wist te vinden voor schilderen. Die drempel is dan hoog maar als je er bent is het wel heel fijn.

   Fijn dat er genoeg lieve mensen zijn in je omgeving die je helpen en steunen en ook de timing van de maatschappelijkwerker. Fijn dat die afspraak erna kwam.

 4. Maria schoonen

  Hoi Yvette. Waar ik blij van werd is dat ik een geslaagde(zo ver ik kan beoordelen) oog operatie gehad heb. Meer dan goud waard. Een dagelijks geluksmoment. Maar ook te lezen over jou, hoe het met je gaat en wat je gedaan hebt. Gelukkig weer naar Amsterdam geweest .Wat ben jij een kanjer. Geeft ook mij een positief gevoel dat je moet doen en proberen en niet bij de pakken neer zitten.. Elke dag een stapje, al is het nog zo klein. Lieve groetjes

   1. Ine

    De zon in mijn kamer en lezen in jouw blog. Kan veel van je leren, waar jij de kracht vandaan haalt, als alles tegenzit. Ik bewonder je enorm. Ga me verdiepen in yoga. Uitzoeken of ik daar mijn lijf wat ontspanning mee kan geven.
    Lieve, warme groet, Ine 😘

   2. yvettemoerdijk

    Ja de zon schijnt heel erg lekker vandaag. Yoga is ook heel fijn. Ik doe af en toe stoelyoga maar dan vanuit huis via YouTube. Lekker voordelig en binnen grenzen. Of nou ja doe. Nu alweer een tijd geleden maar als het weer beter gaat ga ik dat wel oppakken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.