YvetTEST; PEZ party

Soms, heel soms, beslist het lot dat het tijd is voor een speciale yvetTEST.

Zo ook deze week. Zonder dat ik het wist kreeg ik een PEZ snoep pakket. En nee, helaas kreeg ik het pakketje niet gesponsord. Ik was namelijk vrij ontoerekeningsvatbaar. Hoe dat precies zit, en wat ik van de PEZ vind lees je in deze yvetTEST.

Hypo

Het was woensdag op donderdag nacht toen ik een vrij heftige hypo kreeg. Een hypo is een te lage bloedsuiker. Het is dan heel belangrijk snel wat te eten en drinken zodat de bloedsuiker weer naar een veilige hoogte stijgt. Voor het slapen is dat in mijn geval rond de 8.

Ik voel normaal gesproken hypos niet echt wat best gevaarlijk is. Maar elk nadeel heeft zo z’n voordelen. Ik slaap al heel 2020 vrij slecht. Gemiddeld rond de 3 uur per nacht. Ik was nu dus wakker toen mijn suiker gezakt was naar 2.4 En ja, dit keer voelde ik hem wel. Misschien ook wel door het slaapgebrek. Na de nodige aa drink, snoepjes, dextro en later nog een boterham kon ik een paar uur later weer gaan slapen.

Kater

Dit keer had ik best wel last van m’n hypo. Ik was erg moe en had veel pijntjes. Een beetje een kater alleen dan zonder lekkere wijn of een leuke avond. Al vrees ik dat ik het tijdens mijn hypo best leuk heb gehad.

Ontoerekeningsvatbaar

Zo kreeg ik in de middag een mail van PEZ met een verzendbewijs. Huh, PEZ? Wat is het en wat heb ik besteld?

Mijn hersens draaide overuren. Ik kon me niet herinneren dat ik iets gekocht had en was me ook niet bewust van een perspakket die ik zou krijgen. Dat moest ik dus wel even goed uit gaan zoeken.

Na wat speurwerk kwam ik erachter dat ik een pakket besteld had van 3 kilo rond de tijd van mijn hypo. Kennelijk heb ik dus tijdens mijn hypo snoep gekocht. Ik wist hier echt helemaal niets meer vanaf. Nu snap ik ook waarom auto rijden met een hypo levensgevaarlijk is.

Na verschillende pogingen om in te loggen op de site kwam ik erachter dat ik als gast besteld had. Waarom maakt mijn ontoerekeningsvatbare kant nou niet gewoon gelijk een account aan? Nu kon ik niet zien welke snoepjes ik besteld had.

PEZ

pez is natuurlijk bekend van de kleine snoepjes in de te leuke Dispensers. En hoewel wij ze amper kregen, blijf het jeugdsentiment.

Maar 1 rollertje snoep is 8 gram. Dan heb ik of heel erg veel rolletjes snoep gekocht of een levensvoorraad aan dispensers. Toch wel spannend om iets te kopen, bestellen en niet weten wat. Nog even en ik kan mijn eigen surprise party organiseren.

Tik tak tik tak vertraging

M’n pakketje was bij dhl vertraagt. Normaal is PostNL de mol maar kennelijk hebben meer bedrijven moeite met het optijd leveren van pakketjes.

En aangezien het lot al lekker meespeelde, werd ik ook nu weer op de proef gesteld. Bij de eerste afleverpoging lag ik namelijk weer in het ziekenhuis. En toen ik eenmaal er weer uit was, waren de buren niet thuis. Damn, wat was ik nieuwsgierig naar mijn pakket.

PEZ party

Uiteindelijk had ik m’n pakket en kon ik hem gaan openen. Snel FaceTimde ik met een vriendin zodat ze mee kon genieten van mijn pez party momentje. Sommige dingen moet je gewoon met iemand delen. En aangezien zij al tijdens mijn ziekenhuisopname in mijn huis wou slapen om het pakketje te onderscheppen en stelen, moest ik haar wel bellen.

Mijn hypo heeft een goede smaak

Hoewel 3 kilo echt heel veel is, ben ik toch wel opgelucht met mijn bestelling. Het is gewoon ook nog een soort van nuttig. En ook wel echt helemaal yvette.

Wie mij goed kent weet dat ik veel cactussen heb in huis in alle soorten en maten. Hoe leuk is het dat ik dan uitgerekend deze limited edition dispensers gekocht heb. Twee cactussen. Geweldig.

Daarnaast heb ik 100 rollen met cola smaak. Een smaak die in Nederland bijna niet te krijgen is. Een smaak die echt heel erg lekker is. 1 rolletje is precies genoeg voor een matige hypo weg te werken en duizend miljoen maal lekkerder dan dextro. Wat een geluk!

Maar mijn hypo heeft ook aan mijn hypers gedacht. Zo bestelde ik ook iets meer dan 100 rollen suikervrije pepermuntjes. Heel vaak zitten er in suikervrije pepermunt nou wel koolhydraten, nu niet. Deze kan ik dus veilig eten zonder dat het invloed heeft op mijn bloedsuiker.

Bij de pepermuntjes zaten 4 hele leuke retro PEZ blikjes om de snoepjes in mee te nemen. Ook had ik een zilveren dispenser die een beetje op een aansteker lijkt. Zo haal ik de hypo en hypersnoepjes in ieder geval niet door elkaar.

YvetTEST

Hoewel ik voor mijn bankrekening hoopt dat ik deze momenten niet zo vaak heb, ben ik wel blij met mijn hypo smaak. Wat ik kocht was lekker, nuttig en heel erg leuk. Echter was het wellicht een klein beetje veel. Gelukkig heb ik genoeg vrienden die allemaal mee konden feesten met mijn PEZ party.

De komende maanden/ jaren heb ik in ieder geval genoeg snoepjes en pepermunten in huis om alle hypos en hypers te overwinnen.

Hebben jullie ook wel eens iets besteld zonder het te weten?

4 reacties

  1. Maria schoonen

    Goede morgen, Yvette. Wat een verhaal met leuke gevolgen.Maar moet je niet te vaak doen hoor. Anders geen kasten genoeg om ze te bewaren.Maar hoeft waarschijnlijk ook niet meer je hebt nu genoeg lekkere smaken en leuke verpakkingen. Geniet ervan

      1. Ine vermunt

        Niet helemaal toerekeningsvatbaar, zonder straf maar met veel plezier. Hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen, zou ik niet weten. Wel voorzichtig zijn, je weet maar nooit. Het ga je goed meissie 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.