yvetTEST; Bolero limonade

Sinds de diagnose diabetes ben ik me veel bewuster van de verborgen suikers in eten en drinken. Vooral bij drinken let ik er extra goed op omdat je anders vrij makkelijk heel veel meer insuline nodig hebt.

 

Echter komen water en thee wel echt mijn neus uit en vind ik elke dag prik ook niet fijn. Hoewel veel producten suikervrij te zijn, is dat toch niet altijd het geval.

 

Zo zit in ranja met 0% suiker toch nog best wel wat koolhydraten. Oké als je het aanlengt is het heel veel minder dan bij reguliere ranja, maar toch. Ik drink het liefste iets waar echt niets in zit.

Bolero

Na een kleine zoektocht online vond ik de aanmaaklimonade van Bolero. Ze hebben meer dan 70 smaken en zijn allemaal suiker en glutenvrij. Aangezien kiezen tussen zoveel soorten smaken heel lastig is besloot ik een proefpakket te bestellen. Gezien de prijs kocht ik gelijk alle smaken, dan hoefde ik tenminste ook niet te kiezen.

Vloeibaar versus poeder

Binnen twee dagen had ik de doos met ruim 90 zakjes aanmaaklimonade al in huis. De verpakking ziet er aantrekkelijk uit maar toch moest ik heel even wennen.

In mijn beleving is ranja/aanmaak namelijk altijd vloeibaar. In dit geval zat er poeder in het zakje. Een voordeel van poeder versus vloeibaar is toch wel het gebruiksgemak. Het is heel veiliger mee te nemen en makkelijker te doseren. Nadat ik gewend was aan het idee, was ik helemaal om. Super makkelijk aanmaakpoeder!

Smaaktest

De eerste kan limonade die ik maakte was met aardbei. Ik volgde precies de instructies gezien ik totaal geen ervaring heb met smaakpoeder.

Met 1 zakje kan je 1,5 tot 2l aanmaak maken. Deze verhouding was voor mij echt veel te zoet. Ik ben nooit echt een zoetekauw geweest. Ik vind het vooral lekker als de smaak van water wat meer naar de achtergrond is. Gelukkig kon ik er nog gewoon water bijdoen.

Zelf vind ik een half zakje op 1,5 tot 2 liter drinken perfect. Niet te zoet maar wel genoeg smaak. De smaak bleef heel erg puur en lekker waardoor het drinken van genoeg water een eitje werd.

Goede service

Bij Bolero denken ze echt vooruit. Want in de doos zat ook een scorekaart. Hierop kan je aangeven welke smaken je wel en niet lekker vind. Ideaal want zie die 70 smaken maar eens te onthouden. (Helemaal met een dementie morfine plofkop)

Handig formaat om mee te nemen.

Daarnaast zijn er verschillende varianten van het poeder te krijgen. Zo kun je kleine sticks kopen die geschikt zijn voor halve liter, de zakjes van het proefpakket voor een dagvoorraad aan drinken maar als je helemaal weg bent van een smaak verkopen ze ook bulk verpakkingen. Een bulkverpakking bestaat uit 100 gram welke goed is voor 20 liter. Of, in mijn geval bijna 30-40 liter.

Prijs kwaliteit verhouding

De bulk verpakking.

Een bulk verpakking voor 20l kost €3.95 een fles frisdrank kost al snel €30 euro voor 20l. Maar ook als je de ranja om zou rekenen ben je veel goedkoper uit.

Ranja kost in de winkel €3,93 per liter. Ze zeggen dat de verhouding 1 op 7 is. Dus voor die kleine vier euro heb je 8 liter. Dat is 2,5 keer zo weinig als bij Bolero voor 4 euro. (Als je in beide gevallen de adviesdosering hanteert)

YvetTEST

Waarschijnlijk merkte jullie het al tijdens het lezen, maar ik ben een groot fan. De aanmaak is lekker, gezond, geen verborgen suikers en goed betaalbaar.

Hoewel ik nog ruim 45 samen kan gaan testen ga ik binnenkort toch alvast wat nieuwe bulkverpakkingen kopen. Zo vind ik bijvoorbeeld de ijsthee echt heel erg lekker en ook peer en exotic zijn een van mijn favoriete smaken.

Letten jullie ook op verborgen suikers? En wat drinken jullie graag?

6 reacties

 1. Ine

  Dank je voor je artikel. Ben deze week bij diëtist geweest. Moet ook gaan letten op suikers. Is dit ook te koop in winkels?
  Geniet je van de zon, zee, vakantie? Liefs ine

 2. lifestylemommys

  Wat fijn dat je zo tevreden bent zeg en qua prijs is dat super goed te doen. Het enige dat ik me afvraag is of er aspartaam of acesulfaat in zit want dat mag ik dan weer niet hebben. Nouja liever niet dan zeggen ze ivm mijn MS

   1. lifestylemommys

    Dat geloof ik ja, bedankt voor het nakijken. Voor anderen is het natuurlijk ideaal. En zo nu en dan een glaasje kan geen kwaad maar een bulkverpakking heeft voor mij dan geen zin hihi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.