10 vakantie lifesavers

Vorige week schreef ik al een artikel waar je op kan letten bij het boeken van een vakantie om stressvrij te genieten van de vakantievoorpret. Juist als je op vakantie gaat met een chronische ziekte of beperking komt er meer “geregel” bij kijken. Dat zijn toch wel de minder leuke kanten aan het boeken van een vakantie.

Deze week heb ik een aantal vakantie lifesavers die voor iedereen handig zijn. Met deze producten word je vakantie nog makkelijker en leuker.

Compacte stekkerdoos met usb aansluitingen

Schermafbeelding 2020-02-07 om 16.13.24

op vakantie zitten er altijd te weinig stopcontacten op onmogelijke plekken. Hierdoor is het opladen van je telefoon, powerbank, camera en andere apparaten echt een uitdaging. Helemaal omdat alles bijna in tweevoud opgeladen moet worden.

Deze stekkerdoos neem ik overal mee naar toe. Op vakantie, korte uitstapjes of logeerpartijtjes in ziekenhuisland. Ik kan echt niet meer zonder!

 

Medisch paspoort

Natuurlijk kan je gewoon een uitdraai krijgen bij de apotheek, maar deze is nog handiger. Hierin staan ook je aandoeningen, persoonlijke gegevens en dus je medicatie in verschillende talen. Je medicijnen zijn verdeeld in categorieën zodat het voor buitenlandse instanties goed overzichtelijk is. Ik heb altijd deze en die van de apotheek bij als ik weg ga.

Bolero limonade

Om op vakantie ook zorgeloos lekker suikervrij te drinken, neem ik deze sticks mee. Ze zijn handig per portie verpakt waardoor je ze makkelijk klaar kan maken in een halve liter fles.

Munchkin rvs beker

Eerder schreef ik al over de wonderbeker. Hiermee kun je liggend drinken zonder te morsen. Een lieve volger ga een tip voor ander merk. Dit merk heeft ook deze van rvs. Hierdoor blijft je drinken lekker koud. Zo kun je super fijn aan het zwembad al chillend drinken. Deze beker koop je eenvoudig bij bol.com.

E-reader met Kobo plus

Lezen is natuurlijk iets wat we massaal doen aan het zwembad of strand. Boeken meenemen is alleen niet heel erg handig. Het neemt veel ruimte in beslag en ook het gewicht is een ding.

Mijn e reader is waterdicht en dus veilig om overal lekker zorgeloos te kunnen lezen. Voor 10 euro per maand maak ik gebruik van kobo plus. Dit is een soort Netflix maar dan voor boeken.

Vacuüm zakken

Aangezien een groot deel van mijn koffer ingenomen word door medische bagage, hou ik weinig plek over voor mijn kleding. Om niet te ingewikkeld te denken neem ik mijn kleding vacuüm mee. Zo kan ik meer meenemen en heb ik lekker veel keus op vakantie. Ook ideaal om dikke handdoeken mee te nemen.

Extra absorberende handdoeken.

Afdrogen kost onwijs veel energie. Met deze handdoeken ben je zo droog en hou je dus energie over om leuke dingen te doen. Ze zijn snel drogend wat ook erg fijn is. Ze zijn wel wat dikker maar in combinatie met bovenstaande vacuüm zakken is het ideaal.

Chi Davos spray

Soms slaap je wel eens in hotelkamers die iets minder fris ruiken. Het lijkt er dan ook vaak stoffiger en ademen gaat lastiger. Thuis nevel ik de Davos olie van chi zodat ik goed slaap. Deze is ook als spray te koop. Je sprayt een beetje in de ruimte waardoor het heerlijk ruikt en de lucht gezuiverd word.

Noisecanceling hoofdtelefoon

Zeker met een chronische ziekte komen prikkels veel harder binnen. Met deze koptelefoon filter je de geluiden om je heen. Hierdoor heb je minder prikkels en verlies je dus minder energie.

Google translate

Met deze app kun je natuurlijk heel makkelijk woorden en zinnen vertalen. Maar wist je ook dat je met de camera live beelden kan vertalen. Zo “scan” je eenvoudig in de supermarkt verpakkingen voor de juiste allergenen.

Dit was mijn vakantie lifesaver top 10 van dit moment. Hebben jullie nog handige reisproducten waar we echt niet zonder kunnen?

4 reacties

  1. Anique

    Wauw . Die ga ik zeker onthouden. Mijn “savers” is dat ik vaak kleding en schoenen meeneem die ik naderhand weggooi zodat ik op de terugweg nieuwe kleren mee terug kan nemen haha . En mini douche producten ( zoals mini flesje zonnebrand),

    1. yvettemoerdijk

      Super slim ja! Ik heb inderdaad nu ook een stapeltje kleding bij die hier blijft. Wel met pijn in m’n hart want het zijn vaak van die lekkere chill items maar ja eerlijk is eerlijk het ziet er niet meer uit 🤣

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.