YvetTEST; Purpuz planner

Een paar weken terug startte ik de rubriek levenskunst met het maken van een dagplanning. Een planning zonder “to do” briefjes maar waar wel ontspannende activiteiten in staan. Ik deelde een stappenplan met hoe je elke dag voor een haalbare planning waarin balans de basis is kan zorgen.

De yvetTEST van deze week sluit heel erg mooi aan op dat artikel. Ik mocht namelijk de Purpuz planner gaan testen. Of deze planner een toegevoegde waarde is voor de dagplanning zoals ik hem beschreven heb en wat deze planner zo uniek maakt, lees je in deze blog.

Wat is het?

Deze planner is in 2016 ontwikkeld door Clen Verkleij. Hij heeft een simpele methode ontwikkeld om meer in balans te komen en doelen te behalen. Het is niet zo maar een agenda maar een combinatie van agenda, werkboek en inspiratieboek in een.

zij geloven namelijk dat je alleen in balans je doelen halen, je gelukkig en succesvol maakt. De makers van de Purpuz staan zo achter hun product dat ze wel een hele bijzondere belofte doen in het boek.

Mocht je de planner het hele jaar gebruiken, en het je totaal niets gebracht hebben dan mag je de planner terug turen vergezeld met je naam zodat je je geld terug krijgt. Echter denk ik dat ze nog nooit een planner terug gestuurd hebben gekregen.

Hoe zit de planner in elkaar?

De Purpuz is een hardcover op A4 formaat. je hebt ze in twee kleuren. Een neutrale blauwe en een onwijs stijlvol roze planner. Ik heb, hoe kan het ook anders, de roze. In het eerste gedeelte van het boek krijg je meer uitleg over de purpuz methode. Ze hebben namelijk 8 stappen ontwikkeld van droom naar werkelijkheid. Deze acht stappen worden hier uitgelegd met handige voorbeelden. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te snappen wat de bedoeling is.

Vervolgens kom je in het werkboek gedeelte. Deze bevat een stappenplan om je doel te halen in 9 simpele stappen. daarnaast krijg je handige tips voor het plannen van je doel. Op die manier behaal je ze sneller.

Vervolgens kom je in het agenda gedeelte van de Purpuz planner. Elke maand start met een terugblik op de afgelopen maand, een moment om stil te staan bij het heden en een aantal vragen over de toekomst. Op deze manier kun je veel beter visualiseren waar de prioriteiten moeten liggen, wat goed ging en waar nog wat aandacht bij nodig is.

Daarna heb je een handig maandoverzicht waarbij ook de eerste week van de nieuwe maand staat. Zo heb je een mooi overzicht over de komende periode. na de maandplanning heb je een weekplanning per twee pagina’s.

op de weekplanning kun je naast je afspraken en planning ook je week-, en dagdoelen noteren. Onderaan vind je nog de mogelijkheid om “to do” te noteren voor zowel je werk als privé. Op de andere bladzijde kan je lekker creatief losgaan met doodles en brainstorm in de creatieve ruimte.

YvetTEST

Zoals jullie tijdens het lezen waarschijnlijk gemerkt hebben, ben ik erg enthousiast over deze planner. Hij is stevig en heeft kwalitatief mooi papier om te gebruiken. Daarnaast schept het orde in de chaos van alle losse briefjes en boekjes die ik normaal gebruik.

Ik gebruik mijn weekdoel meer als thema van de week. Dit is het onderwerp waarin ik mijn blog in de spotlight zet. ik probeer namelijk altijd in themas te werken zodat alle artikelen toch weer een geheel worden.

Mijn dagdoelen heb ik ongebogen naar waar ik die dag mijn focus op wil leggen. Soms is dat het bijwerken van social media, wat opzicht natuurlijk wel een doel is. Maar soms ook op ontladen, ontspannen, sociaal. Op deze manier probeer ik meer invulling en diepgang te geven aan mijn dag. Ik moet zeggen, dat werkt echt mega lekker.

In het maandoverzicht schrijf ik op wanneer ik welke blog online wil hebben. Ik houd daarin ook bij als ik eraan begonnen ben, en wanneer hij af en gecontroleerd is voor publicatie. Zo kan ik in een oogopslag zien welke artikelen ik nog wat aandacht moet geven. Sinds ik dat op deze manier doe zit er ook veel meer balans in mijn site. Zonder dat ik meer tijd en energie kwijt ben zorg ik voor meer artikelen. Dit komt allemaal doordat ik nu veel meer balans en overzicht heb. Ik verdoe mijn tijd niet meer aan dingen, voor de honderdste keer, opzoeken om te ontdekken dat deze al af was. nee, die tijd besteed ik nu aan het afmaken van artikelen en het bijwerken van mijn social media.

Wat ik ook erg leuk vind aan de planner is dat er elke week een mooie inspirerende quote staat. Als je mijn site goed in de gaten houd, weet je dat ik daar erg gelukkig van word. Zelf deel ik elke dinsdag een quote, maar nu word er ook gewoon een quote met mij gedeeld!

Hoewel ik echt mega blij ben met de planner heb ik een heel klein minpuntje ontdekt. Voor mij is het boek te groot en zwaar om mee te nemen. Hierdoor gebruik ik het alleen thuis en kan ik het niet meenemen als ik op locatie ga werken. Maar ik zei al, het is een klein puntje en eigenlijk verwaarloosbaar ten aanzien van alle voordelen die deze planner met zich mee brengt.

kan je na het lezen van mijn artikel niet meer wachten er een te kopen? dat snap ik! Hier kun je ze snel en eenvoudig bestellen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.