Energielek; boodschappen doen

Iedereen heeft in het leven last van energielekken. Slurpers waarbij je kostbare energie, en soms ook tijd, in een zwart gat lijkt te verdwijnen. Niet handig en al helemaal niet als je om wat voor rede dan ook minder energie tot je beschikking hebt.

In deze blogserie neem ik je mee met een aantal energielekken en laat ik je zien hoe je deze kan dichten als een pro. Vandaag gaan we boodschappen doen en energie besparen tegelijk!

Haat liefde verhouding

Iets waar je echt niet onderuit kan is het doen van boodschappen. We hebben nou eenmaal eten en drinken nodig om te kunnen overleven. Ongeacht de tijd van je supermarkt bezoek, blijft het een groot energie slurpend zwart gat.

Ik ging dan vaak al door de week tijdens school- en kantooruren. Ik vermeed tijden rond het eten omdat er dan in verhouding ook veel mensen boodschappen doen. Echter blijven er onwijs veel prikkels aanwezig in een supermarkt, ook als het rustiger is. Geluiden, lichten, geuren, heel veel soorten producten en reclame uitingen zorgen ervoor dat je vaak onbewust veel energie verliest door iets simpels als boodschappen doen.

Ik ben waarschijnlijk een van de zeldzame figuren op aarde die het opzich wel heel erg leuk vind om boodschappen te doen. Het is voor mij een soort uitje. Echter is het doen van boodschappen voor mij nu fysiek niet haalbaar. Vandaar die haat- liefde verhouding.

Ik zou het wel kunnen, maar dan kan ik een heleboel andere activiteiten niet meer doen. Mijn prioriteiten qua energie liggen dan toch meer bij medische afspraken en gezellige bezoekjes van vrienden.

De oplossing

Er zijn natuurlijk meerdere oplossingen om energie te besparen bij het doen van boodschappen. Zo zou je aan een bekende kunnen vragen of zij voor jou je boodschappen willen doen. Echter voel ik me hier niet fijn bij. Ik vind het een te grote belasting voor de ander. En ja, ik weet het, ik mag niet voor een ander denken. Maar toch, nee dank je! Ik doe het dan nog liever zelf.

Ik bestel mijn boodschappen altijd bij picnic. Picnic is een online supermarkt waarbij je heel eenvoudig via de app je boodschappen kan doen. Vaak bezorgen ze het de dag erna al in je keuken.

Via de livetracker zie je precies waar de bezorger is zodat je, in mijn geval, de tijd hebt om uit bed te komen.

Wat ik ook onwijs fijn vind aan picnic is dat je niet gelijk een maandvoorraad aan producten hoeft te bestellen en het bezorgen gratis is. Ik kom met gemak aan 25 euro per week met mijn boodschappen. Heel veel meer geef ik niet uit aan eten en drinken. Bij de grotere ketens moet je vaak voor minimaal 50/70 euro bestellen en daarbovenop betaal je ook nog eens bezorgkosten. Hier dus niet. Super fijn.

Aanbod

Naast de standaard a merken verkopen ze ook een erg kwalitatief huismerk. Dit in combi met de reclame aanbiedingen maakt dat je ook bij picnic voordelig uit bent. Op de verpakkingen van het huismerk staan ook nog eens leuke teksten. Via instagram heb je een account @gewoonmemes wat echt een aanrader is!

De app om te bestellen zit logisch in elkaar. Je kan heel eenvoudig zoeken, of klikken met categorie. Daarnaast heb je ook een stukje met “jouw favorieten”. Hier staan de producten die je vaker besteld. Dit bespaard je weer wat tijd en energie. Ook staan de producten er niet alleen als tekst. Voor mij is lezen soms te vermoeiend en zo kan ik doormiddel van plaatjes mijn wagentje vullen.

Wat ik ook echt heel fijn vind is dat de ze producten van YAM glutenvrij verkopen. Mijn favoriete brood!

Mis je iets in het assortiment dan kun je dit aanvragen. Zodra het er is krijg je een mailtje en kun je het lekker bestellen.

Wil je ook bij picnic bestellen? Met de code yvette39 krijg je 5 euro korting op je eerste bestelling. Picnic bezorgt al in vele keukens door het land.

Hoe doen jullie je boodschappen?

Één reactie

  1. lifestylemommys

    Ik doe in principe 2 keer in de week boodschappen. Op maandagochtend en donderdagochtend. Meteen zodra ik de kinderen naar school gebracht heb want dan is het niet druk. Voor achter de hand heb ik Picnic haha. Als ik een drukke periode heb en weet dat ik het qua energie niet ga redden is het erg prettig te weten dat zij voor me klaar staan. 😁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.