YvetTEST; waterdrinken met Ulla

Hoewel we het allemaal weten, doet bijna niemand het. Hoeveel water drink jij per dag? En dan ook echt water, geen andere bewerkte vloeistoffen zoals (light) frisdrank, koffie of thee. Wist je dat bijna 75% van de mensen al uitdrogingsverschijnselen hebben zonder dat ze dit doorhebben? Op het moment dat je dorst ervaart, ben je eigenlijk al te laat!

Zelf heb ik er best wel moeite mee om genoeg te drinken. Toen ik van Ulla een handige water reminder kreeg, met toffe opdruk, veranderde echt alles. Ineens kon ik water drinken op een gezonde manier en merkte ik echt de gezondheidsvoordelen. In deze blog vertel ik je de voordelen en hoe een Ulla erbij kan helpen. 

Wat is een Ulla?

Een Ulla is een heel klein apparaatje die je om je waterfles schuift. Het kleine blokje zit namelijk aan een elastiekje waardoor deze op elke fles of glas te gebruiken is. Elke keer als je iets moet drinken gaat deze af doormiddel van een knipperend lampje. Zodra je wat gedronken hebt, stopt het geknipper, en reset hij zichzelf weer tot het volgende drink moment. Het is voor je lichaam namelijk veel beter om gespreid over de dag kleine beetjes water te drinken in plaats van gelijk hele glazen/ flesjes.

Je staat er niet bij stil maar je kan dan gewoon een watervergiftiging oplopen. Een watervergiftiging kan leiden tot: Hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, een opgeblazen gevoel. Maar als het ernstig is, zijn er de volgende symptomen: Verwarring, stuipen, coma… Iets wat je dus echt niet wilt!

De Ulla is voorzien van een daglicht sensor.  Hierdoor zal deze nooit snachts afgaan. Zo kan je rustig slapen en bespaar je de batterij. Ze zeggen dat deze een half jaar meegaat, maar mijn ervaring is dat deze het veel langer volhoudt.

8 redenen om meer water te drinken

  1. Een stralende huid. Door meer water te drinken zorg je ervoor dat de gifstoffen je lichaam uit kunnen. Hierdoor zal je huid meer gaan stralen en zullen oneffenheden en puistjes verdwijnen.
  2. Een betere vochtbalans. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit vocht. Vocht hebben we nodig om voedingsstoffen te kunnen verplaatsen en om je lichaam aan het werk te houden. Zo helpt het je lichaamstemperatuur op peil te houden en om voeding te verteren.
  3. Afvallen/ op gewicht blijven. Mensen die te weinig drinken gaan vaak meer eten. En zoals we weten, elk pondje…. Als je genoeg water drinkt zit je sneller vol waardoor je precies eet wat je lichaam nodig heeft.
  4. Boost je brein. Door het drinken van water kun je helderder nadenken. Studies in Engeland tonen ook dit verband aan tussen water drinken en het vermogen tot denken. Door genoeg te drinken kan je je cognitieve vaardigheden met 30% verhogen. Waarschijnlijk komt dit doordat 80% van de hersenen uit vocht bestaan. \
  5. Het helpt tegen vermoeidheid. Je zou dan waarschijnlijk sneller koffie pakken in verband met de cafeïne. Maar koffie dehydrateerd en dus kom je in een negatieve spiraal terecht. Ook van een lekker glas water kun je een opkikker krijgen. Dit omdat vermoeidheid vaak ontstaat door onbewuste, en beginnende uitdroging.
  6. Een natuurlijke pijnbestrijding. Door genoeg water te drinken heb je minder pijn aan spieren en gewrichten. Hoe dat precies in zijn werk gaat is voor onderzoekers nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk komt dat doordat water afvalstoffen afvoeren die anders blijven hangen en kunnen gaan ontsteken.
  7. Een betere nierfunctie. Door steeds wat te drinken blijven je nieren aan het werk en kunnen ze je lichaam mooi schoon houden. Teveel water in een keer is een klap in het gezicht van je nieren.
  8. het vergroot je productiviteit. Je bent alerter, heb een betere focus en meer energie, daardoor krijg je meer voor elkaar dan wanner je te weinig water drinkt.

YvetTEST

Ik had niet verwacht dat genoeg water drinken zo makkelijk zou zijn. Ik dronk echt veel, en veels te weinig. Nu drink ik ruim 2 liter door de Ulla. Steeds als hij knippert neem ik een paar slokjes.

In het begin moest ik wel even wennen aan het geknipper. Ik voelde me een soort slaaf van mijn glas. Nu ben ik er helemaal aan gewend en drink ik soms al een paar slokken voordat hij gaat knipperen. Dit omdat het nu wat meer in mijn systeem zit. Ook dan registreert hij de beweging waardoor je niet een minuut later al weer hoeft te drinken. Dus als je straks een echte water-drink-professional bent, kan het voorkomen dat de Ulla helemaal niet meer hoeft te knipogen.

Ik vind de vormgeving ook echt heel erg gaaf. Ik hou echt van cactussen dus mijn variant is op mijn lijf geschreven. Daarnaast hebben ze meerdere effen kleuren en ook andere opdrukken. Zo zit er altijd wel iets bij waar je gelukkig van wordt.

Het elastiekje is doorzichtig en de Ulla zelf relatief klein en licht. Hierdoor valt het minimaal op en ziet het er gewoon stijlvol uit. De Ulla is ongeveer zo groot als mijn bovenste vingerkootje van de duim.

De Ulla kun je hier bestellen. Drinken jullie genoeg water?

Tip: Elk lichaam is anders. 2 Liter water per dag is ongeveer een gemiddelde. Je kan uitrekenen hoeveel water je echt moet drinken. Dit kan je uitrekenen door 0.03 X lichaamsgewicht te doen. Drink echter nooit minder dan 1,5L en meer dan 3L water per dag. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.