YvetTEST; froggit van smartgames

De komende weken zitten de meeste ouders nog thuis met hun kinderen. Gelukkig is er tussen het werken en huiswerk door ook tijd voor ontspanning.

Deze week mocht ik speciaal voor jullie een tof nieuw spel testen van smartgames. Het is een erg educatief spel voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar met wat hulp is het ook geschikt voor slimme kleuters :).

In deze blog lees je meer over het spel en natuurlijk hoe deze door de yvetTEST komt.

Smartgames

In mijn kast staan verschillende iq spellen van smartgames. Dit zijn voornamelijk spellen die je in je eentje kan doen en wat eigenlijk ook meer een puzzel dan een spel is. Ik vind het heerlijk om na te denken en verschillende oplossingen te testen. Dit kost weinig fysieke inspanning en kan ik gewoon in bed doen. Ook als ik in het ziekenhuis lig gaat er altijd wel een van de puzzels met me mee. Dit omdat ik in isolatie amper bezoek kan ontvangen en ik me dan zo toch kan vermaken.

Nu heeft smartgames een nieuw spel op de markt gebracht wat echt bedoeld is voor families. Je speelt froggit al vanaf 2 spelers en is dus geschikt vanaf 6 jaar.

Ik deed de test met benthe die net 5 jaar oud is en dat ging ook echt goed.

Froggit

Bij het openen van de doos kwamen gelijk de vrolijk gekleurde kikkers naar boven. Benthe kon niet meer wachten en ging alvast met de kikkers spelen en probeerde ze iets wat ongeduldig op het speelbord te zetten terwijl ik een poging deed de spelregels te lezen.

De spelregels staan mega duidelijk uitgelegd met mooie plaatjes waardoor ik vrij snel wist wat de bedoeling was.

Het doel van froggit

Het doel van het spel is om je kikkers zo snel mogelijk naar de overkant van de vijver te brengen. Dit doen ze door op de blaadjes in het water te springen. De kleine kikkers springen verder als de grotere kikkers.

Als je je kikkers niet meer kan verplaatsen moet je de vis verplaatsen. Als de vis een kikker van de tegenstander opeet moet deze weer terug naar de startvijver en opnieuw beginnen aan zijn grote overtocht.

Als het je gelukt is om je kikker naar de overkant te brengen moet je ook de kikker verplaatsen. Zo kan je de tegenstander lekker dwars zitten.

Dit zijn trouwens de regels van het junior spel. Er staat in de spelregels ook een variant voor wat meer uitdaging. Deze was echter wel te moeilijk om met een kind van 5 te doen maar zeker voor de oudere kinderen is de variatie erg leuk.

YvetTEST

Met een klein beetje hulp snapte Benthe vrij snel wat de bedoeling was. De spanning die de grote vis met zich mee bracht in het spel was erg leuk. Wanneer zou deze weer verplaatst worden en waren je kikkers dan wel veilig? Des te groter was de pret als het haar lukte om een van mijn kikkers op te eten.

Educatief bezig

Wat ik echt een meerwaarde aan dit spel vind is dat het ook echt educatief is. Kinderen leren op deze manier vooruit denken en oplossingen bedenken voor de acties die ze uitvoeren. Dit maakt het spel erg leerzaam maar door de vrolijke kikkers en mooie kleuren blijft het ook gewoon echt een tof spel die iedereen, helemaal nu, in huis moet hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.