Plofkop opent een dierentuin

Door de Corona had ik extra veel tijd om na te denken over de toekomst. Wat wil ik zoal doen, wat moet veranderen en op welke manier gaan we dit vorm geven.

Mijn lichaam wilde hier ook erg graag een rol in spelen. Wetende dat ik Dierenpark Amersfoort erg mist besloot mijn lichaam dat Moerdijk Medisch Centrum nu ook een dieropvang moet beginnen.

Diabetes

Mijn bloedsuiker is momenteel een achtbaan. Maar we wilde een dierentuin en geen pretpark dus kwamen er regelmatig hippos langs. Gemiddeld had ik er 3 per nacht, wat niet echt bevorderlijk is voor je nachtrust. (En door het alarm ook niet die van de buren gok ik)

Door de prednison ontregelt alles. Hierdoor zit ik in de avond en nacht te hoog. Begin ik ook de dag vaak met wat leuke hypos en zit ik rond de middag lekker in een hyper. Het is echt een hele puzzel om deze stabiel te krijgen en houden.

Door op andere tijden te spuiten, meer te eten en al sneller bij te eten is het gelukt om van de achtbaan een kinder achtbaan te maken. Ik heb nu maar 1 a 2 hypos per dag, wat al een hele verbetering is.

Astmarathon

Ook mijn astma is niet om over naar huis te schrijven. Maar gelukkig ben ik door de Corona nog steeds aan huis gebonden dus hoef ik ook niet naar huis te schrijven.

Ik heb nu elke twee weken contact met de longarts die mij heel erg in de gaten houd. We houden de onderhoud dosering prednison op 15mg, wat voor onderhoud best hoog is.

Helaas is het ook hiermee totaal niet onder controle. De muizen en zeeleeuwen passeren nog vaak de revue. Maar helaas kan de longarts niets veranderen qua medicatie. Ik slik alles wat er is op de juiste manier, pas adequaat de extra morfine toe en vernevel onbeperkt. Toch hoop ik de 24ste op een wonder als ik hem spreek. Want, ik zeg het niet snel, maar op deze manier is het niet heel erg leuk.

Reuma

Ook de reuma is nu weer meer actief. Mijn handen zijn erg gevoelig en de pezen zijn overbelast. Zo ook de ganzenvoet onder m’n knie wat erg gevoelig is bovenop de zenuwpijn die ik al heb.

Ik probeer m’n handen zo veel mogelijk rust te geven en gebruik wat meer hulpmiddelen. Zo heb ik nu een plastice grip zodat ik toch een beetje kan tekenen.

Nieuwe diersoort

Helaas hebben alle medicijnen ook bijwerkingen. Zo ging ik vandaag naar de arts wegens extreme haaruitval, huiduitslag en een rode warme bult in mijn nek.

Dit alles komt omdat ik langdurig een hoge dosering van de prednison gebruik met daarbovenop nog verschillende stootkuren die ook langdurig waren. Er wordt nog wel bloed geprikt om zeker te weten dat het niet door een tekort komt.

De bult in mijn nek heet, hoe toepasselijk, een Buffalo hump. Helaas valt hier niet echt iets aan te doen aangezien stoppen met de prednison geen optie is. Wel vond ze dat ik begin juli dit met de internist moet bespreken. Zou zij iets kunnen doen aan mijn dierentuin van klachten?

Nu is het circus, Uhm de dierentuin, toch echt wel compleet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.