Toerist in eigen land; sealife

Mede door het coronavirus besluit heel Nederland om vakantie in eigen land te vieren. Ons huis, balkon en tuin hebben we inmiddels wel gehad en dus trekken we er massaal op uit om “veilig” in eigen land te genieten van een wel verdiende vakantie. Maar wat kun je zoal doen binnen de anderhalve meter samenleving zonder andere en jezelf onnodig in gevaar te brengen? Vandaag neem ik jullie mee naar sealife in Scheveningen.

Bijna elk jaar zitten we met mama’s verjaardag in Scheveningen, dus ook dit jaar. Wat mij opviel is dat men hier veel makkelijker omgaan met de 1,5 meter afstand en het ook veel drukker is dan in Amersfoort. Wat ik wel opmerkelijk vond was dat ik met m’n scootmobiel, op grond van de Corona, de Kruidvat niet in mocht. Ik zou teveel ruimte in beslag nemen. Als je het mij vraagt is dat pure discriminatie. Het winkelcentrum was verder erg goed aangepast op alle regels. Zo stonden er richtingspijlen op de grond en strepen om te zorgen dan men allemaal via dezelfde route zou lopen.

Strandtenten en terrassen

Alles is nu iets ruimer opgezet waar ik erg vrolijk van werd. Wat ik ook heel handig vond was dat je kon bestellen en betalen via een QR code. De medewerkers liepen hierdoor niet onnodig veel rond en naast veiligheid gaf dat ook een heel rustig gevoel.

Sealife

Op zaterdag besloot ik met m’n broer en neefje naar sealife te gaan. Wie mij kent weet dat dit echt een overwinning is. Ik ben bang van vissen en laat daar nou net sealife om draaien. Maar voor mijn neefje heb ik veel, heel veel over.

Veel hellingen en vals platte stukken. Gelukkig had ik mijn smartdrive en mees.

Vooraf moest je een tijdsblok reserveren. Je had dan een periode van 30 minuten om binnen te komen. Ik was even bang dat het reserveren erg lastig zou zijn maar niets was minder waar. Er waren voldoende plekken vrij en de site werkte, ook via de telefoon, erg makkelijk.

Wij hadden om 10:30 gereserveerd en liepen ook rond die tijd naar de kassa. Ik zou adviseren om een kwartiertje later te gaan. We hoefde niet in de rij te staan met inchecken maar kwamen wel een aantal mensen tegen in het gebouw. Aangezien sealife niet heel groot is, en mijn rolstoel veel ruimte vraagt, was inhalen en je aan de afstand houden niet mogelijk.

Corona maatregelingen

Overal stonden in verschillende talen reminders met betrekking tot de Corona regels. Vergezeld met thematische plaatsjes zorgde dit ervoor dat het heel erg duidelijk was, en dat iedereen zich eraan hielt.

Alles was eenrichting en op sommige stukken mocht je niet met meerdere gezinnen tegelijk komen. Alles was goed zichtbaar verwerkt zonder dat het afbreuk deed om de beleving van sealife en de mooie dieren die ze hebben.

Toegankelijkheid

Alles was goed begaanbaar voor mijn rolstoel. Wel waren er veel hellingen en dus was ik blij dat ik gebruik maak van een smartdrive. Rollend zou ik het niet kunnen.

Halverwege het gebouw moet je met een lift omhoog waardoor je halverwege de nieuwe ruimte uitkomt. Je moet dan een klein stukje tegen de richting in om toch alles te zien. Nu met de Corona maatregelingen is dat jammer aangezien andere bezoekers je best vies aankijken. Zelf heb ik daar niet echt last van en doe ik gewoon mijn ding.

Na anderhalf uur verlieten we sealife om nog even lekker op een terrasje na te genieten. Sealife heeft mij positief verrast. Ik was altijd erg bang dat, wegens de kleine oppervlakte, de dieren niet genoeg ruimte zouden krijgen. Dit viel me echt heel erg mee. Alles is veel ruimer opgezet dan dat je van buiten zou denken. Daarnaast blijven vissen “enge” dieren maar inmiddels kan ik wel toegeven dat sommige vissen in plaats van eng ook mooi zijn.

Wij kochten onze kaartjes via sociaaldeal. Hierdoor konden we voor 11,50 per persoon naar sealife. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Meer informatie over sealife vind je hier.

Één reactie

  1. janny van eck

    wat een leuk uitje voor jullie. en idd niet met je scoot de kruidvat in ,belachelijk,je houd zeker 1,5 m afstand dan toch. kreeg ook een brief vd regiotaxi dat scoot niet in de taxi mee mag,en elektrische rolstoelen wel. terwijl ze die ook vast moeten zetten. zijn echt van die mmmmmm dingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.